Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszyciel nocny

alllegro - problem z allegrowiczem

Polecane posty

Gość straszyciel nocny

sprzedałem uszkodzony telefon, zgodny z opisem, kupujący grozi policją jak mu kasy nie zwrócę bo telefon mu nie odpowiada, coś tam z tym opisanym uszkodzeniem mu nie pasuje, chodzi mu głównie o to że źle opisałem usterkę choć moim zdaniem dobrze i podobno się nie da naprawić - jak go spławić? ma w ogóle jakieś prawa? zaglądał do środka telefonu, otwierał go itd. normalnej gwarancji by mu nie uwzględnili a jak to jest w moim przypadku? na paru aukcjach z uszkodzonymi telefonami widziałem dopisek że zgodnie z przepisami towar uszkodzony kupiony na aukcji od prywatnych osób nie podlega gwarancji ani zwrotom . pozdro :)

Gość jeśli go rozebrał
to niech spada na drzewo. Nic nie może ci zrobić.

Gość najlepiej napisz
do allegro o takim problemie, skoro sam wiesz ze byles uczciwy w opisie usterki a oprocz tego ten gosc sprawdzal sam tel., chyba ze zalatwiales transakcje poza allegro najlepiej tez go postrasz policja za nagabywanie i juz

Gość yyyyyyyyi
Moze ci naskoczyć. Nic ci nie zrobi, bo małe koszty, to raz, mała szkodliwość społeczna czynu.

Gość jezeli wystawiles go w dziale
"uszkodzone", jesli zaznaczyles, ze uszkodzony (nie wazne ze nie precyzyjnie uszkodzenie opisales - wazne ze opisales), jesli kazdy licytujacy byl swiadomy tego - to nie masz sie co martwic ;) A policja go wysmieje :P A ile wyniosla cena koncowa, jesli mozna wiedziec? ;)

Gość straszyciel nocny
dzięki, uspokoiliście mnie. cena ok 300 zł. jeszcze jestem ciekaw czy ten przepis o którym wspomniałem wcześniej faktycznie istnieje?

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
A ten kupujacy to chociaż wiedział że telefon jest uszkodzony ? No !

bo jak nie wiedział to skurwielu nie dość że zwrócisz kasę to jeszcze na kolanach przeprosisz

Gość cwaniaczek z ciebie
opchnąć złom za trzy stówy, gratuluję dobrego samopoczucia :P:P:P

Gość straszyciel nocny
wyraźnie napisałem co nie działa i w kategorii uszkodzone na dodatek. pisałem to wcześniej, trzeba najpierw przeczytać temat a potem odpisywać. a telefon faktycznie drogi był ale nie powiem jaki bo zaraz mnie znajdziecie na allegro, juz ja was znam:P

to ja nie wiem jaka to firma skoro zepsuty zlom za 300 zl :D

Gość jak się da dzwonić
skoro się nie włącza? :O dziwię się, że udało Ci się go sprzedać :O A co kupującemu nie odpowiada?

Gość jezeli wystawiles go w dziale
Nie wazne w sumie jaka cena. Ja bym w zyciu nie dala. Ale gorsze buble ludzie sprzedaja jakos wiec to sprawa tych co kupuja :P Wystawiony w dziale "Uszkodzone", napisane, ze uszkodzony wiec nie martw sie ;)

Gość W zyciu bym nie kupila
Pewnie gosc sie opamietal po czasie i teraz probuje odzyskac kase :D Ale to trzeba myslec wczesniej ;) To Ci sie udalo!! :D Tak ladnie poszedl, szok!! O_O

Gość straszyciel nocny
ale to nie moja aukcja, to przykład tylko. :)

Gość jak się da dzwonić
więc daj swoją aukcję i potem powiedz, co jemu nie pasuje - wtedy Ci powiemy kto ma rację, on czy Ty.

Gość red 11
może się z tobą sądzić cywilnie policja nie ma nic do tego to jest tylko roszczenie cywilne