Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wylał mi się wosk na panele...

wylał mi się wosk na panele...

Polecane posty

jak go usunąć?? stało się to wczoraj wieczorem i dziś chcę się teog pozbyc a nie mam pomysłu jak...pomóżcie!! :)

jasneeee :P to bym miała go w całym pokoju!!! haha ale dzieki za rade! ;)

Myrevin -- tym razem jesteś w błędzie. Otóż lepiej to obłożyć czymś zimnym, np: kostka lodu w torebce i lekko podważyć nożem lub innym ostrym narzędziem.

Nie wiem ja tak scierałem z parkietu i było ok. Suszraką do włosów podgrzewasz na tyle by był miękki a nie rozpuścił się całkiem.

A z tą suszarką, to może akurat być dobry pomysł. :) Wosk z ubrań usuwa się przecież żelazkiem, przez gazetę, wosk się rozpuszcza i gazeta go wchłania, zostaje tylko tłusta plama. To może faktycznie go lepiej podgrzać suszarką, stanie się plastyczny. Bo z kostkami lodu i zamrażaniem, to raczej sposób na gumę do żucia. :)

Nie wiem jak zlodem, ja spraktykowałem z suszartką, tak mi przyszło do łaba jak rozlałem wosk na parkiet. Starło się i nie ma śladu. Nie twierdzę że to z lodem to zły pomysł. Nie próbowałem po za tym ostrym narzędziem moża uszkodzić drewno czy tam mdf.

hmmm skoro tak mówicie to może rzeczywiście zaraz zaatakuje go suszarą :D

Gość gość
dzięki za świetną radę, sama nigdy bym na to nie wpadła :<>

Gość Anka gość
Polecam wszystkim pomysł z suszarką i szmatką!!! Prawie dostałam zawału kiedy się wylał i rozprysł wosk na moje ciemno brązowe panele, ale po 15 minutach na kolanach z suszarką moja podłoga wygląda jak nowa :)

Gość gość
To ja polecam rozłożyć gazetę i przejechać żelazkiem. Wosk wtopi się w gazetę i nic się nie stanie. Gazety wymieniać aż nie będzie tłustej plamy. :)

Gość gość
Jaki stary temat ale rady przydatne.

Gość gość
żelazkiem po panelach :D Człowieku tak to sie usuwa wosk z tkanin. Jak wosk jest na panelach to podgrzanie go żelazkiem tylko pogorszy sprawę. Ja zawsze podważam nożem i schodzi cały, a wylał mi się już kilka razy.

Gość gość
Ile godzin można czekać nad rozlanym woskiem? Najpierw się przespać, może pójść do fryzjera pod suszarkę? A od razu wziąc się za ścieranie, póki świeży i nie wsiąkł - to już za mądre było?

Gość gość
Słuchajcie, rewelacja z tą suszarką. Właśnie dzisiaj to sprawdziłam. Polecam i panele bez śladu wosku. Wcześniej próbowałam nożem, jednak ślady zasysowania zostały.

Gość gość
nie przejmuj sie i rob swoje spelniaj se marzenia w d***e oni te s*******ny ja ci mowie ze kopniaka im i za marzeniami 111 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
Sposób sprawdziłem również na podłodze drewnianej. POLECAM!!!!!

Gość gość
Tylko suszarka i miękka szmatka. Wosk odpowiednio podgrzać, szmatką zetrzeć i po bólu.

Gość gość Robert
Usuneliśmy większość wosku mechanicznie po wyschnięciu i wychodzeniu. Sugeruje schłodzić lodem w worku foliowym, aby nie zalać paneli. Najlepiej usuwać drewnianym narzędziem typu linijka. Pozostałe plamy perfekcyjnie schodzą suszarką do włosów + ściąganie rozpuszczonego wosku ręcznikiem papierowym. Dziękujemy za radę:)

Gość gość
Suszarka i szmata, sprawdzone - rewelacja zero śladów.

Gość ten fajny
Z tą suszarką to ja dziękuję jak cholera, wylał mi się wosk pszczeli nie wiedziałem co zrobić. Jak próbowałem żelazkiem (moja mama) to nie dość że się żelazko spaliło to jeszcze przy próbie podważenia nóż mi się obluzował

Gość gość
Właśnie sprawdziłam metodę. Suszarka i szmatka, to działa!!!!!!! Genialne!!!!! Polecam!!!!! Tylko tak jak ktoś mówił, rozgrzać wosk,nie roztapiac do cieczy i szmatką zetrzeć.

Gość gość
Polecam sposób z suszarką, sprawdza się w 100% .