Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co.....

Po co w ogóle rejestrować się w Urzędzie Pracy????

Polecane posty

Gość po co.....

Jakie są tego zalety a jakie wady?

liczy Ci się do stażu, jako okres bezskładkowy, ale to na przyszłość, daleką i niepewną, jak sądzę najważniejsze to ubezpieczenie, w razie W na pogotowiu czy u lekarza jest potrzebne

Gość po co.....
hm... czy lekarz pierwszego kontaktu mnie nie przyjmie jesli nie bede ubezpieczona w UP???

Gość eeeeeeeeetam
jak ma cię przyjąć jeśli nie jesteś ubezpieczona? Bez ubezpieczenia tylko za kasę. I nie radzę nic złamać czy jeszcze gorzej bo jak będziesz w szpitalu to nie wypłacisz się do końca życia albo w ogóle się tobą nie zajmą

Gość szczemamusia
no chyba, że sama sobie dobrowolnie opłacisz ubezpieczenie ale w urzędzie jak się zapisesz masz to za darmo...

Gość po co.....
a to dziadostwo :/

Gość moj bracik byl miesiac
Plusy: * ubezpieczenie * darmowe kursy, staz Minusy: * co miesięczne stawianie się w UP by oddac wpis * czesto proponowanie przez UP, pracy niezgodnej z naszymi kwalifikacjami (wiadomo nie przyjmiejsz kilka razy oferty to cię wyrejestrują). Mi raz proponowano prace w sklepie na kasie ... a mam wyksztalcenie wyzsze ;/ * a nigdy nie slyszalam by UP znalazl komus prace :P Obecnie sama sobie zalatwilam, musze to zgloscic do UP :P

Gość no i jak komornik przyjdzie
ci do chaty np. ściągnąć mandnacik nie zapłacony, to jeśli jesteś zarejestrowana w PUP (znaczy starasz się :P ) i nie może ci nic zrobić, tzn zlicytowac TV np. :P

Gość a za wizyty u lekaża się dużo
nie płaci- ok 20zł- w sumie traktują cie jak intruza, więc i tak lepiej dołozyć parę groszy i iść prywatnie.... prawdziwy problem bez ubezpieczenia jest ze szpitalem- zwykłe wycięcie wyrostka (które może się każdemu w każdej chwili zdarzyć) wycenione jest na 1500zł, do tego za pobyt w szpitalu po min 100zł od dnia....

Gość takie pytanko
A czy jeśli wyrejestrowali mnie z urzędu pracy (ok. miesiąc temu), a ja jestem teraz (od 10 pazdz) na studiach zaocznych to mam już ubezpiecznie czy jeszcze musze coś zrobić?

Gość takie pytanko
wie ktoś?

Gość takie pytanko
????????????????????????????

Gość DZXVdf
poza tym jak ktoś się uczy i jest wpisany przez rodziców do ubezpieczenia to jest się w związkuz tym ubezpieczonym przez rodziców, ale nie jestem pewna czy też tak jest z zaocznymi ale chyba tak

Gość bibi bibnib
co do urzedu to jedna wielkia kula do kitu, jestem po porodzie minol mi tzw macierzynski 18 tygodni i bylam na wizycie iz DZIECKIEM bo nie mam z kim zostawic to juz chcieli wlepic mi oferte pracy a jak nie to mam sie wyrejestrowac albo sami to zobia a na opiekunki zlobek mnie nie stac ale takie jest prawo fakt teraz nabardziej zalezy mi na ubezpieczeniu dla dziecka ale ich to nie interesuje jestem wsciekla :(

Gość SFFGDzhgx
mojej znajomej znaleźli pracę przy pierwszej wizycie w urzedzie, mi próbowali wcisnąć dwa razy staż nie mający nic wspólnego z moim wykształceniem :/ różnie to bywa zatem... jednym pracę znajdują innym nie... nie wiadomo od czego to zależy... ale chyba w mniejszych miastach urzędy lepiej pracują bo nie wysyłają ludzi na to co leci pokolei...

Gość a jakie znajoma miała
wykształcenie a jakie Ty ?:>

Gość fdfdfdsfs
bibi bibnib jestes mezatka???

Gość tedddaaa
do bibi bibnib, jest taka ustawa ze urzedy maja aktywizowac bezrobotnych wiec nie licz na darmowe ubezpieczenie

Gość ujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
urzad pracy pwooli pozbywa sie pasozytow liczacych na darmowe ubezpieczenie, bezroboic anie ma darmozjady

Gość Izóchnaaa....
urwad pracy nie ma obowiazku nikogo ubezpieczac ot tak sobie wlasnie osoby ktore sie rejestruja powinny wiedziec ze po to by pojsc do pracy a nie wyglaszac smety ze biedni nie moga pracowac bo cos tam jak ci sie nie chce pracowac to sie nie rejestruj

Gość takasejja
rejestruja sie glownuie dupy wolowe i nieudaczniki

Gość bibi bibnib
nie jetem mezatka zyje w wolnym zwiazku..

Gość kkkakakkaka
no wlasnie zyjesz w wolnym zwiazku rejestrujesz sie w PUP dla darmowego ubezpieczenia, mezatki sa ubezpieczone u meza kurde to co ty masz pretensje di urzedu ze oszukujesz????