Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala12965

allegro

Polecane posty

Gość ala12965

Witajcie,potrzebuje porady, najlepiej po osoby która ma/miała podobny problem jak ja.A mianowicie:2 tygodnie temu wylicytowałam na allegro zabawkę dla dziecka,do tej pory nie dotarła,Sprzedający odezwał się tylko raz wysyłając mi numer swój konta.Ja wysłałam kilka wiadomości z prosba o wyjasnienie sytuacji,ale odp,się nie doczekałam.Dodam,że Sprzedający miał same pozytywy.proszę niech ktoś poradzi co w takiej sytuacji robić?

zadzwon do niego, a jesli to nie pomoże napisz do allegro, zeby dali mu ostrzeżenie i czekaj co bedzie dalej

Gość Kulka-Lodow
Powinien byc numer telefonu do niego, najlepiej zadzwonic

Gość ala12965
no właśnie nie mam tel

Gość ala12965
A żeby napisać do allegro to gdzie trzeba wejść, w usługi allegro czy gdzie?

Gość ala12965
nikt nie miał podobnego problemu?

Gość ala12965
ponad miesiac,o Boże ale co masz przynajmniej kontakt ze sprzedającym?

Gość ala12965
a sprzedający to nadina7

Gość eeee skoro nie masz
Mozesz podac swoj nick ?

uważaj bo niedługo dostaniesz negatywa, sprzedawca czeka 2 tygodnie na kase której nie zapłaciłaś, o towar pytać trzeba było przed zakupem a nie po . Najlepiej zadzwoń do niego, po zakupie powinnaś miec jego dane kontaktowe

Gość szczemamusia
a zapłaciłaś za towar???????????

sprawdz poprawność przelewu jeśli zapłaciłaś jesli nie ma błędu zgłoś do do centrum sporów i czekaj

Gość chcialam zauwazyc ze autorka
tego tematu powina byc zablokowana !!! Skoro nie ma telefonu, jak mogla zarejestrowac sie na ALLEGRO ?! Musiala podac falszywe dane !!!

Gość Kocham prezenty
nie ma telefonu SPRZEDAWCY, a nie ona nie ma telefonu:o

Gość chcialam zauwazyc ze autorka
Napisala " no właśnie nie mam tel" a nie "no właśnie nie MA tel" Ja wnioskuje ze to autorka nie ma telefonu ;/

Gość Kocham prezenty
no tak, ale moze chodziło jej o to, że nie ma numeru telefonu. Czasem się tak potocznie mówi:P

Gość ala12965
cukierasekk uważaj bo niedługo dostaniesz negatywa, jasne bo tu wszechwiedząca jestes kasę wpłaciłam 2dni po transakcji,wpłaciłabym na drugi dzień ale Sprzedawca nie podał mi numeru konta od razu.

Gość ala12965
a z tym tel ktoś tam pisze zebym zadzwoniła, ja odp,' no właśnie nie mam tel' w domyśle,że do tej kobiety numeru nie mam,.tylko adres .A nie ,że ja telefonu nie posiadam,jakbym nie miała toz budki bym do holery zadzwoniła.Ludzie co z wami ?Pytam czy ktoś też tak długo czekał a wy najeżdzacie na mnie,niesamowicie dziwni,że chce to za co zapłaciłam.

Gość Bardzo prosze o odpowiedz
płacicłas w banku czy na poczcie?

Gość ala12965
w banku a dokładnie to w Pko,i wszystko się zgadzało

Gość szczemamusia
proponuję sprawdzić jeszcze raz czy napewno wysłałaś pieniądze na dobre konto, jeśli wszystko się zgadza napisz do tej osoby ale napisz z konta na allegro a nie ze swojej poczty, napisz kiedy wysłałaś pieniądze i spytaj się czy przedmiot został wysłany i kiedy dokładnie, najlepiej poproś o skan potwierdzenia wysłania... bo może się zdarzyć, że jak wysyłasz maile to one nie dochodzą, miałam coś takiego i dopiero jak wysłałam z allegro doszedł mail... czasem też przesyłki giną na poczcie ale reklamację musi w tym momencie złozyć sprzedający... a jak to nie poskutkuje to możesz postraszyć tym, że sprawę zgłosisz do allegro że nie wysłano Ci przedmiotu a w dodatku brak kontaktu a widać, że aukcje wystawiają, że dasz tej osobie negatywny komentarz, można także postraszyć zgłoszeniem sprawy na policję...

Gość Bardzo prosze o odpowiedz
Wiec tak, zgłoś niepelne dane kontaktowe (numer telefonu jest obiwazkowy!) http://www.allegro.pl/contact/contact.php (Jestem Kupującym->Inny problem ze Sprzedającym->Dane Sprzedającego są niepełne/nieprawdziwe - co robić?) A do sprzedajacego napisz meila z żadaniem skanu nadania twaru do tego i tego dnia, w innym wypadku odpisz, że zgłaszasz na policje.

Gość ala12965
Gdyby dane sie nie zgadzały to przelew by nie poszedł.Dzieki ,w końcu jakieś normalne rady.Spróbuję napisać mejla z allegro,może faktycznie nie dochodzę,no i postrasze ja policją i negatywem.Najbardziej wkurza mnie to,że nie odpowiada na maile,bo poczekać jeszcze mogę.Dzięki wielkie ,szczególnie za 2 ostatnie odpowiedzi.

Gość szczemamusia
Wiesz dane nie muszą być prawdziwe, ważny jest numer konta... bo już spotkałam się z przypadkami gdy konta bankowe były na zupełnie inne osoby niż osoba, która sprzedawała... czasem też się zdarza pomyłka w numerze konta, a jak ktoś ma ten który wpisało się błędnie to kasa pójdzie do niego i nieważne jest jakie tam inne dane wpisałaś...ważny jest jedynie numer konta... ale jeśli on jest ok to kasę napewno dostał ten sprzedawca... Niestety allegro nic nie zrobi z tym, że nie ma numeru telefonu... ja ostatnio kupiłam książkę, też nie było kontaktu z jego strony, wogóle nie podano mi numeru konta... ale telefon był... jak tam zadzwoniłam to się okazało, że numer nalezy do jakiegoś dziecka, matka tego dziecka powiedziała mi, że mieszkają w zupełnie innym mieście i oni nawet konta na allegro nie mają.... napisałam do allegro, facet zmienił sobie numer telefonu na podobno prawdziwy (nie będę opisywać jego tłumaczeń) i to napisałam dwukrotnie, wpierw o błędnym numerze telefonu, potem o oszustwie że numer należy do zupełnie kogoś innego... allegro nie zrobiło totalnie nic!! facet ma inny numer tel i sprzedaje sobei dalej... wpierw poproś o skan potwierdzenia wysłania potem postrasz zgłoszeniem do allegro i negatywem a jak to nie poskutkuje to po kilku dniach policją moja znajoma tak zrobiła i dopiero strach przed policją spowodował , że towar został wysłany

Gość ala12965
postraszę ją na pewno, nie wiem co mogło się stać,czemu się nie odzywa, zabawkę kupiłam za 10 z zł plus 8 przesyłka więc nie wzbogaciła sie na tym , nawet jak jakiś wypadek czy coś miała, tak,że wysłać nie mogła, to jednak 2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu by się odezwać