Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TERMOMETR1

///////jaka jest teperatura w ciąży?????????????

Polecane posty

Gość TERMOMETR1

Mam pytanie czy na poczatku ciązy temperatura miezona w pochwie cały czas jest taka sama o róznych porach dnia czy się zmienia np.rano ???????????????????????

Gość rano jest
najniższa, potem stopniowo wzrasta w ciągu doby, by ponownie spaść

Gość 35 tc - temp.36 i 4 kreski

Gość TERMOMETR1
Czyli rano ma miec np.36,4 stopnie a po tem np. okolo 14 h 37.3 i na wieczor znów 36.00 ?? -sorki że tak sie dopytuje bo nie wiem bo za specjalnie nigdy jej nie miezyłam a spoźnia mi sie okres 2 dni i jest szansa abym zaskoczyła :) tylko z testem czekam do piatku bo tak mój luby wraca ze szkolenia i chcemy zrobic test razem . i dla tego pytam bo czytałam na jednym forum że na początku jest wyskoka zaraz po przebudzeniu ponad 37.2 a na innym ze własnie na poczatku jest nizsza i zgłupiałam juz sama :o i dla tego pytam ?

Gość rano jest
jesli nigdy nie mierzylaś to jak zmierzysz teraz to i tak to nic nie da. tu nie są istotne wahania dobowe, a cyklowe...tylko mierząc cały cykl, a najlepiej kilka z rzędu możesz coś wnioskować na podstawie temperatury. A tak - to daj sobie spokój nie ma to sensu. dla wyjaśnienia to dobowo wygląda to tak: rano po przebudzeniu temperatura jest najniższa, po czym zaczyna wzrastac o 0,5 kreski na godzinę. Jak kładziesz się spać temperqatura zaczyna spadać (dlatego mierzy sie temeperature po spaczynku - min 3 godzinnym)

Gość MARMOLATKA15
Ja jestem w 12 tygodniu i mam tak rano 36.5 a po poludniu 37 .00/37.2 powodzenia trzymam kciuki by ci się udało:)

Gość rano jest
i jeszcze to co pisali na tym innym forum to racją - temperatura w ciąży po przebudzeniu jest wysoka, ALE WYSOKA WZGLEDEM ŚREDNIEJ CYKLOWEJ A NIE DOBOWEJ :)

Gość TERMOMETR1
RANO JEST- to jak jest temperatura rano jak sie tylko budzi ...po wyżej 37 czy 36 i coś????????

Gość TERMOMETR1
juz się pogubiłam więc czekam do piatku i testuję :)

Gość rano jest
to zależy od tego jaką miałaś temperaturę w pierwszej fazie cyklu. Jesli np w pierwszej fazie po przebudzeniu mialaś srednio 36,6 to dla ciebie wysoka temperatura w ciąży będzie 37 i wyzej. Jeśli w pierwszej fazie cyklu miałaś np 35,7 to dla ciebie wysoka temperatura w ciąży będzie 36,1. itd itd... Rozumiesz teraz? Bez możliwości porównania temperatur z pierwszej i drugiej fazy cyklu nie można ustalić co jest wysoka a co niską temperaturą dla danej kobiety. Zazwyczaj (ale to naprawde różnie bywa), o ciazy można wnioskowac jeśli temperatura utrzymuje sie powyżej 37 stopni dłużej niż 16 dni. Jak widac na przykładzie koleżanki w 12 tyg c - u niej się to nie sprawdziło.

kolezanki ja mam cały czas jak do tąd 36,5... i staramy sie z meze o dzidziusia .... i pojawiła mi sie taka blada kreska na brzuchu ...

Gość bejbuś
cze mam pytani.test mi był negatywny,a okres spużnia ni się o tydzień, a tempe mam 36,7 lub 36,8 tak jak w drugiej fazy cyklu.czy to może być ciąza

temperatura po zapłodnieniu i przez około pierwsze trzy miesiace ciązy albo i dłuzej utrzymuje się w okolicy 37 stopni. świadczy o tym poziom hormonu no i oczywiscie kwestia ciałka żółtego;)