Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FreeQa

Ciasto francuskie

Polecane posty

Gość FreeQa

Znacie moze jakies ciekawe przepisy na potrawy z ciasta francuskiego?? Nie chodzi mi o ciastka, czy inne slodkie rzeczy. Chcialabym przyrzadzic cos smacznego na kolacje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość balszoje spasiba
:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Niminka
Paczuszki z niespodzianką Składniki Ciasto: 1 opakowanie mrożonego lub świeżego ciasta francuskiego. Nadzienie: 1 pierś kurczaka przyprawa Kotanyi Gyros oliwa Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą Gyros, wymieszać z 2 łyżkami oliwy i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i smażyć je na złoty kolor. Ciasto francuskie rozmrozić. Jesli jest to jeden płat, podzielić go na 6 kwadratów. W opakowaniu firmy Frosta jest 6 pojedynczych płatów ciasta, więc ich już nie musimy dzielić. Każdy płat lekko rozwałkować,na nim kłaść usmażone mięso. Ciasto składać tworząc "paczuszkę" - czyli niewielką kopertę z nadzieniem w środku. Przygotowane paczuszki kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Najlepiej posmarować ich wierzch rozkłóconym jajkiem. Paczuszki wstawić do gorącego piekarnika.(200 - 210 stopni C) na około 30 - 35 minut (czasami dłużej, ale to zależy od piekarnika) Paczuszki są gotowe, gdy się zarumienią: Podawać z dowolnym sosem i sałatką grecką - są pyszne!!! Uwaga: potrawa jest niezwykle uniwersalna, można stosować dowolne nadzienie, na pewno świetnie będzie smakować np.: z pieczarkami, ciasto jest dość suche, więc sos lub sałatka są konieczne i bardzo uwydatniają smak. Paczuszki to wspaniały pomysł na szybki obiad.Ja przygotowuje sobie kurczka wczesniej,a po przyjściu z pracy tylko "pakuję" go w ciasto francuskie :) Moja rodzina uwielbia to danie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jej, jaki przepis! Koniecznie muszę to zrobić! Super! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Niminka
Dzis probowalam z tego przepisu,ale cos nie bardzo mi wyszlo...Z tym zaplataniem mialam problemy,moze jak pocwicze bedzie lepiej...Paczuszki sa mniej skomplikowane...Do nich sos grzybowy i surowka z pekinskiej "prawie Colesław" i niebo w gebie... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotowe ciasto mrozone. pokroic w kwadraty, polozyc pokrojone banany. zagiac rogi w stozek. do pieca na pare minut az sie zaurmieni i gotowe. cukier puder i pychaaaa. a jak nie na slodko to pizza. na ciasto wrzycamy to co na pizze i do pieca. gotowe i pycha tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kition
robiłam tego kurczaka w cieście, był pyszny ale od spodu ciasto było surowe, poradzcie co zrobiłam nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze twoj piekarnik slabiej grzeje od dolu? ja tez tak mialam i to wlasnie z ciastem francuskim, wiec teraz juz pamietam, zeby najpierw potrawe trzymac na nizszej polce, a po jakims czasie podniesc wyzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×