Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlamana rzesa

ważene pytanie o RZĘSY!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość zlamana rzesa

zniszczyłam sobie rzęsy:O zawsze się nimi szczyciłam, mój jedyny powód do dumy:( były gęste i długie. Od około 3 miesięcy stosuję inny makijaż tzn. maluje bardzo grubo rzęsy, żeby były ładnie widoczne i zaczęły mi wypadać i kruszyć się razem z tuszem.Zaznaczam, że nie stosowałam cały czas tego samego tuszu. czy mogę coś zrobić dla przywrócenia im dawnej kondycji? Wyrosną jeszcze takie piękne, może powinnam użyć odżywki? Co myślicie???:(

Gość zlamana rzesa
nikt nic nie poradzi, pomóżcie coś proszę

Gość inspiro
przytnij troche to szybciej odrosną :)

Gość zlamana rzesa
haha:(

Gość asddfdhj
kup sobie odżywkę do rzes i poszukaj na allegro kiedyś kupilam tam jakiś specyfik do rzes brwi i paznokci

Gość szczemamusia
przede wszystkim odłożyć tusz... albo używałaś bardzo beznadziejnych tuszy, albo masz tendencje do wypadania rzęs, albo za mocno zmywałaś makijaż z oczu... do tego odżywka do rzęs ja polecam ze swojej strony olej rokitnikowy, do kupienia w aptece i nie przerażaj się, że to na przeczyszczenia... weź starą szczoteczkę, zamocz w oleju, ale tak żeby nic nie ściekało bo wleci ci do oku, więc zamocz delikatnie i tą szczoteczką "wytuszuj" rzęsy ale naprawdę uważaj żeby olej nie dostał się do oka i najlepiej robić to jak idziesz spać, rano przemywasz delikatnie wodą rzęsy i tyle

Gość zlamana rzesa
też myślałam o odżywce, ale miałam zamiar poszukać w drogerii coś dobrego. myslicie, że w ogóle takie rzęsy odrastają??:O

Gość szczemamusia
w moim poście miał być OLEJ RYCYNOWY :P myślałam o jednym a napisałm coś zupełnie innego, zatem an rzęsy olej rycynowy sorki za błąd

Gość jesuuuchnu
oczywiscie, ze odrastaja :O zywotnosc kazdej rzesy to 3 mce!!! po tym wypada, a na jej miejsce rosnie nowa, sa ciagle wymieniane...nie wiem co Ty za tusz masz, jesli nie z rynku za 3 zl, to nie wina tuszu, tylko po prostu te rzesy wypasc musialy, bo skonczya sie ich zywotnosc.

Gość szczemamusia
wszystki rzęsy odrastają, najczęściej rzęsy wypadają bo są wypychane przez nowe, ale jeśli nieumiejętnie używamy tuszy i preparatów do zmywania makijażu, tzn zbyt mocno przecieramy rzęsy to rzęsy się łamią i wypadają :/

Gość zlamana rzesa
dziękuję. chyba zrezygnuję z tak mocnego tuszowania na pewien czas. tusz myslę, że tu nie zawinił, przedtem już go używalam kiedy tak nie malowałam rzęs i było ok, poza tym to rimmel więc chyba dobra marka. no i chyba za mocno zmywałam makijaż:O mam nadzieję, że uda mi się je odratować

Gość szczemamusia
tusz nie musi być za 3zł by rzesy po nim wypadały... mi kiedyś wypadła masakrycznie duża ilość rzęs po tuszu za ponad 20zł :/ i to nie była napewno ilość której żywotność się skończyła

Gość zlamana rzesa
dziękuję!!!! bardzo mi pomogłyście i dodałyście otuchy;) olejek rycynowy gdzieś mam jak się nie mylę, a jak nie to jutro kupię i obowiązkowo odżywkę. jak zaaplikuję taką dawkę to chyba nie ma zmiłuj żeby odrosły. no i lekki makijaż i delikatne zmywanie porządną ilością mleczka. DZIĘKUJĘ wszystkim! 🌼

Gość szczemamusia
nie możesz przesadzać z ilością odzywki czy też oleju... ilośc ma być normalna i jeśli naprawdę zależy Ci by zadbać o rzęsy odłóż za jakiś czas wogóle tusz, bo sobie w ten sposób nie pomagasz, ciągle będziesz tuszować rzęsy i przecierać oczy i dalej będziesz je łamać

Gość szczemamusia
a przy zmywaniu przecieraj jak najmniej... jak na wacik nałożysz preparat do zmywania tuszu to przyciśnij wacik do zamkniętego oka i zostaw to przyciśnięte na kilka-kilkanaście sekund, sprawi to że preparat lepiej rozpuści tusz i nie będziesz musiała tyle trzeć, a potem delikatnie tylko przecierać

Gość panna golarka
wybierz sobie 3 dni w ktore nie bedziesz wychodzic, np zacznij w piatek, obetnij rzęsy nozyczkami do paznokci takimi okrągłymi to będzie łatwiej je dokładnie ściąć i do pon juz ci powinny odrosnac geste i nowiutkie, ja tak robie co jakis czas i mam super rzęsy

O Matko, a ja slyszalam ze absolutnie nie wolna obcinac rzes bo nie odrastaja tak jak wlosy. A jakie konkretnie dzialanie ma ten olej? czy dzieki niemu rzesy beda geste i dlugie czy tylko mocniejsze? Pozdrawiam.

Gość afadro
No pewnie, że rzęsy odrastają tak jak włosy. a żeby rzęsy wzmocnić polecam odżywkę keratynowa gal do paznokci, brwi i rzęs. Ma ona postać olejku i można ja nanosić na rzęsy za pomocą starej szczoteczki z tuszu do rzęs oczywiście wcześniej umytej.

Gość ahaha ale obcięte
rzęsy już nigdy nie odrosną takie długie !!!!!! nie wciskajcie ludziom kitu o obcinaniu rzęs. każdy normalny lekarz Ci to nawet powie!

Gość wzmocnienie rzęs...
Ktoś tutaj dobrze powiedział o odżywce keratynowej z gala. Ona jest świetna zarówno do pielęgnacji brwi, rzęs jak i paznokci. Ja wpuszczam zawartość kapsułek do pustego opakowania po tuszu i aplikuje szczoteczka - ten sposób jest precyzyjny, a rzesy już po 2-3 tygodniach są mocniejsze i optycznie pogrubione.