Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z motyka na slonce

Dziewczyny, błagam...

Polecane posty

Cześć. Nie byłby mnie tu, gdybym miała jakąkolwiek inną możliwość uzyskania porady. Anonimowość daje swobodę, która pozwala mi napisać. Od jakiegoś czasu (ponad tydzień) zamiast zwykłej, przeźroczysto-białej, lepkiej wydzieliny z mojej pochwy wydobywają się białe, suche grudki. Cała ta okolica jest jakby wysuszona, podrażniona, nabrzmiała i pokryta maleńkimi rankami. Okrutnie boli i swędzi. Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie, ale na początku września, w wydzielinie, pomiedzy okresami była krew. Miało to bardzo ostry, kwaśny zapach. Mam 17 lat. Zaczynam się już poważnie denerwować... Wiem, jaka będzie wasza pierwsza rada - lekarz. Boję się, ale wiem, że trzeba. Oprócz odwagi brakuje także pieniędzy, ale z tym może uda się jakoś uporać. Proszę, jeśli ktokolwiek będzie wiedział, co to może być, lub jak złagodzić objawy - napiszcie. Będę naprawdę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Gość dlldldllld
Grzybica. Musisz iść do lekarza, bo powinnaś dostać coś w globulkach a to jest tylko na receptę. bez recepty możesz kupić maść Clotrimazol. Ale to tylko zewnętrznie, tymczasem to świństwo siedzi w pochwie i trzeba zakładać lekarstwo do środka.

Gość Ciekawe..
wyglada mi to na cos grzybicznego, tak mysle ze nabawilas sie grzybicy

Z tego co piszesz to grzybica albo jakies inne zakazenie pochwy.Idz do lekarza jak najszybciej!To moze miec grozne powiklania.Zapytaj o cos w aptece,jakis krem lu czopki.Ale napewno dostniesz cos od lekarza.Nie martw sie i glowa do gory.

Gość matris
przede wszystkim do lekarza - to koniecznosc, ale moze uda ci sie troche zlagodzic bol ziolami. wymocz tylek w vaginosanie badz septosanie (ten jest na gardlo ale w sumie to to samo). ziolka te maja super dzialanie antybakteryjne. nawet profilaktycznie mozna sobie czasem pomoczyc :) pozdrawiam

Gość Mika27
Możesz kupić w aptece Clotrimazolum (maść skuteczna, bez recepty i tania:). No i oczywiście jak najszybciej udać się do lekarza. Pozdrawiam

Nie masz pieniędzy? idź do gina z NFZ, możesz pójść do któregokolwiek. W NFZ dowiesz sie, którzy mają podpisana umowę, ich adresy, powiedzą to nawet przez tel. A grzybica to nic takiego, każdy lekarz potrafi sobie z nią poradzić, więc nie musisz iść prywatnie i płacić.