Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kicak

Zawiadomienia ślubne

Polecane posty

Gość Kicak

Od jakiegoś czasu śledzę to forum i mam pytanie: jak w koncu należy interpretować zawiadomienia ślubne? Z tego co zauważyłam, część osób utożsamia je z zaproszeniem na ślub ("bo na ślub każdy może przyjść") a część informacyjnie. Co o tym sądzicie?

Gość Joela
Zaproszenie na ślub i wesele to jedno.zaproszenie na ślub to drugie.Zawiadomienie o ślubie to trzecie.to ostatnie wysyłalismy po ślubie W dniu takim a takim ona i on zawarli związek małżeński o czym z radością zawiadamiają -i po kłopocie

Gość Kicak
Rozumiem. :) Ale częśc osób wysyła zawiadomienia przed uroczystością (co jest dla mnie dziwne) - i własnie o taką sytuację pytałam. Najwyraźniej nie wyraziłam się dość precyzyjnie :) Ponawiam zapytanie

Ja wysyłałam zawiadomienie, które w tekście miało zaproszenie na samą ceremonię ślubną - bez zapraszania na wesele.

Gość blackcat
Niektórzy wysyłają nie tyle zaproszenie na ślub co zawiadomienie o ślubie i kto chce to może przyjść - w stylu "zawiadamia sie że dnia tego i tego odbedzie sie ślub pani X i pana Y w kościele Z o godzinie 0" Ja sie z czymś taki czesto spotykam :)