Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krusellkaa

noworodek

Polecane posty

Gość kopielowa
rany ja tez sie kompie codziennie przeciez cały dzien lata sie cos robi sprzata niewobrazam sobie zeby pujsc spac bez kapieli.dziecko tez kapie od urodzenia codziennie wieczorem

Gość chigieny go nie uczy
i zeby nie bylo ze mialam zamiar kogoś obrazić- bo nie mialam! Tylko nie rozumiem popierania swoich poglądów chamskimi oddzywkami. Cieszcie się, ze mozecie kąpać wasze maluskzi codziennie i że nie mają problemów skórnych! Moje mają i musze kąpać co 2 dzień. Nie uważam żebym nie dbała o ich higiene! Dbam o ich zdrowie!!!

U mnie w szpitalu dzieci były kąpane co drugi dzień i tak też kazała mi kąpać młodą lekarka i położna. Przez pierwszy tydzień tak robiłam, później już codziennie żeby ją uczyć że jest kąpiel, cycuś później lulu. Kąpie codziennie o 20. Przez pierwszy msc mała spała ze mną, przez pierwszy tydzień w rożku. Ja nie miałam problemu z nauką samodzielnego spania. Posiedziałam chwile śpiewając głaskając i trzymając za rączkę aż młoda uśnie. Młoda śpi sama od 21 do ok 5 później ze mną (w tygodniu) a w weekendy od 21 puki taty z łóżka nie wygonie albo śpimy w trójkę. Pupę smaruje kremem przy każdej zmianie pieluszki, oliwkowałam na początku ok. 2 tyg, teraz tylko krem ochronny przed spacerem i czasami po kąpieli

Gość kĄpię a nie kompie
przy kompie to można sobie siedzieć :P

Gość noworodek....
do tej co się podpisuje... po pierwsze pisze się higieny.... a po drugie nie wiem czy takie mycie maluszka pachnącymi kosmetykami jest najlepszym rozwiązaniem ale ja nie wnikam nie moja sprawa. Mój skarb jest zawsze czysty i nic ci do tego. Skórę ma gładziutką chociaż nie smarowaną żadnymi mazidłami - wystarczy często pieluszke zmieniać - no chyba że wolisz smarować i długo w pampersie trzymać (to tylko taka mała złośliwośc w odpowiedzi na twoją). Dla twojej wiadomości ubranka zmieniam jak jest taka potrzeba bo nie jestem jakąs nawiedzoną maniaczką która przebiera smyka co godzinę. Każdego wieczora mały ma czystą i wyprasowaną piżamkę zakładaną. higieny go nie uczy - też nie popieram chamskich odzywek, przecież każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie - takie chyba przeznaczenie tego forum. Ale czasem ciśnienie mi się podnosi jak czytam takie wypowiedzi jak np osoby która mnie skrytykowała.