Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

freyaa_82

DEPRESJA PO KAWIE???

Polecane posty

Czy macie też coś takiego że po wypiciu filiżanki kawy pojawia się nastrój depresyjny? Zauważyłam że od jakiegoś czasu kiedy piję kawę tak właśnie się dzieje, a piję bardzo rzadko. 4 lata temu piłam przez jakiś czas regularnie i nigdy nie miałam obniżonego nastroju, a wręcz przeciwnie. Teraz kiedy wypiję, to na początku odczuwam przypływ energii, i czuję się dobrze ale po kilku godzinach nastrój się stopniowo obniża, później zaczynam odczuwać niepokój i mam problemy ze snem ( wypijam rano). Ten stan utrzymuję się przez 2,3 dni :/, mimo że w tych dniach nie piję już kawy. Zdarza się też że jest normalnie, i nie łapię dołów po kawie, dlatego tym bardziej wydaje mi się to dziwne.

Gość Ja tak mam jak
pije w samotnośći ale nie kawe tylko alkohol niestety coraz częściej mi sie to zdarza

Gość kikiikikk
kawa wypłukuje magnez, brak magnezu=depresja

O wszem z tym , ze wypłukuje mogę sie zgodzić, ale w moim przypadku na pewno nie to jest przyczyną obniżonego nastroju bo pijam w bardzo małych ilościach. Gdyby tak było to ludzie pijący codziennie lądowaliby w psychiatryku. Bardziej chyba chodzi o działanie na dopaminę.

wypijam dziennie okolo 1,5 litra kawy ....to juz powinna byc gleboka depresa :O...a u mnie wrecz odwrotnie :) ps. kawa podnosi cisnienie ale nie na dlugo...