Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskadziewucha

Boje sie że poronie

Polecane posty

Gość ciekawskadziewucha

Boje sie że poronie przez własne dziecko! Mój synek ma 16 miesiecy, i jest strasznie niesforny i niegrzeczny, w ciągu dnia nie robi nic innego tylko broi, zabawki służą mu tylko do tego żeby je wysypywać korzysta z karzdej chwili mojej nieuwagi żeby coś spsocić, dzis przewrucił na siebie szafke z telewizorem, 3 razy wyrzucił wszystkie ubrania z szuflad , specjalnie rozsypuje i rozdeptuje jedzenie i tak cale dnie nie moge nic przy nim zrobic, ani posprzatac ani ugotować , Całe dnie tylko sie denerwuje dziś aż mnie z tych nerwów boli brzuch. Brak mi cierpliwości :(

Gość uważaj żebys nie poroniła
jak rzuci w ciebie słownikiem ortograficznym :o

Gość przypadek dla super niani
niestety masz niegrzeczne dziecko, ale to nie wina dziecka, tylko rodziców. życzę zdrówka i wytrwałości:-)

Weź się dziewczyno za dziecko i albo wytłumacz albo raz drugi lekkiego klapsa w tyłek, niech się nauczy trochę spokoju, to dość duże dziecko, więc chyba czas aby zaczęło nabierać ogłady...

Gość ciekawskadziewucha
wiem że stres nie służy ciąży, a ja nie mam ani dnia żebym sie nie denerwowała. Boje sie że może synek ma adhd czy to możliwe stwierdzić to u tak małego dziecka ?

Gość ciekawskadziewucha
na supernianie jest jeszcze za malutki, jak mu tłumacze to chyba nie rozumie albo udaje ze nie rozumie, krzyki tez nic nie pomagają. Czy któraś z was ma równie niesforne dzieci w tym wieku ? On ma dopiero 16 m-cy, jak mam go nauczyc posłuszenstwa

Gość ciekawskadziewucha
a ty kobieto o co sie czepiasz ze popełniłam jeden błąd ortograficzny ? Każdemu sie zdarza

Gość tez matka..................
za duzo krzyczysz na dziecko i sie denerwujesz! spokojnie mu wytlumacz i tlumacz do skutku, spokojnie, bez krzyku, on ma dopiero 16 miesiecy i wielu rzeczy nie zrozumie od razu a jesli na niego krzyczysz to nic to nie da oprcz tego ze bedzie gorzej, dzieci boja sie krzyku, staja sie nerwowe a ja mam wrazenie ze nie rozmawiasz z nim tylko wrzeszczysz na niego : nie ruszaj tego, nie wywalaj, nie idz tam, itp. czy mam racje?

Gość kajka23
Przede wszystkim wrzuć na luz!!!!!!!!! Nic się nie stanie jeśli raz czy drugi zjecie na obiad kanapki! Poza tym takie dziecko chyba jeszcze śpi w ciągu dnia, więc wykorzystaj ten czas na jako takie ogarnięcie mieszkania. Pobaw się z nim, zorganizuj jakąś zabawę, czymś je po prostu zajmij a przede wszystkim zmień myślenie- on nie robi ci tego na złość!!! Więcej luzu i pogody ducha a wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam!

Gość ciekawskadziewucha
zaczynam na niego krzyczec dopiero kiedy tłumaczenia nic nie dają , ale nie wydaje mi sie zeby stawał sie przez to nerwowy bo kiedy ja zaczynam krzyczec on mysli ze to śmieszne i zaczyna sie śmiac

Gość ciekawskadziewucha
kiedyś liczyłam ile razy wszedł na stół, bo wtedy wydało mi sie to śmieszne... wchodził na stolik a ja go sciągałam i znów wchodził i znów go sciągałam- bez krzyku. Wszedł wtedy ponad 100 razy az padł ze zmęczenia..i tak jest ze wszystkikim ,

moja ma 16 miesięcy i też jest dość żywa...ale po ok. 10 próbach wejścia na stół rezygnuje, więc Twój to faktycznie straszny żywik :)

Ciekawskadziewucha-----> No, fajnego masz tego ancymona! :D:D:D Niestety mając takiego orła w domu trzeba mieć anielska cierpliwość. Spróbuj zmobilizować tatusia by oddziaływał na syna twardą ojcoswką ręka bo jak mu się za bardzo popusci to w przyszlowści może być nie do okiełznania :) A jako forumowy ginekolog-położnik-amator (patrz mój profil/hobby ;) ) powiem że nie spotkałem się w literaturze medycznej z tym że przyczyną poronienia moze być .... niesforna starsza pociecha :)

Gość maja i gucvio
Dlatego my poczekalismy troche z drugim dzieckiem, chociaz planowalismy roznice dwoch latek. NAsz maluch ma 20 miesiecy i juz sie uspokaja, ale byl czas, ze tez nie wyobrazalam sobie byc w ciazy i sie nim zajmowac.....