Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakas mamusia

uczulenie po roku uzywania pampersow

Polecane posty

Gość taka jakas mamusia

czy to jest mozliwe zeby corka dostala uczulenia po roku czasu uzywania Pampersow na nie..........tak stwierdzil lekarz i kazal zmienic na inne .....ale jakos to do mnie nie dociera

Gość qwertyui
możliwe -producent mógł zmienić sposób produkcji albo coś dodać i masz uczulenie.

Gość sylga
wiesz co sama sie zastanawiam nad tym. moj synek ma 9 miesiecy,od urodzenia uzywalam pampersow i wszystko bylo ok,az do teraz,tzn.ma zaczerwienia pupe i w pachwinach,a czesto zmieniam i za kazdym razem smaruje. nie wiem co jest nie tak. Chyba jednak to mozliwe

Najbardziej realne jest to, co napisał/a qwertyui. Producent mógł zmienić dodatki.

Gość taka jakas mamusia
ja normalnie dostalam dla coreczki masci na grzyba bo takie zaczerwienienie na pupie juz ma ale to nie jest odparzenie

Gość taka jakas mamusia
i ze mi akurat takie pudlo pampersow sie trafilo.......no szlag by mnie trafil

Gość sylga
taka jakas mamusia-->napisz jak to wyglada u Twojej córci, bo zaczynam sie teraz niepokoic

Gość taka jakas mamusia
wiesz chetnie zrobilabym ci zdjecie ale nie bede tutaj dziecku robic kariery z gola dupcia

Gość taka jakas mamusia
w tym miejscu gdzie jest ten loton w pampersie tak ma cale czerwone ,dzisiaj to juz lepiej wyglada bo smarujemy mascia

Gość sylga
cz to wygladalo Ci na odparzenie?

Gość taka jakas mamusia
ale bylo to strasznie zaognione i musialo ja to swedziec ......tylko napewno nie jest to odparzenie .....ja tak o ta dupcie dbam ...i niestety nas takie cos spotkalo

Gość taka jakas mamusia
to w sumie wyglada jak odparzenie ,ale jak dupcia jest odparzona to ma ranki a przy tym grzybie albo jak to tam nazwac ne ma rany na pupie

Gość taka jakas mamusia
naprawderadze ci isc do doktora jak juz cos widzisz bo zawsze ci cos przepisze nawet na zwykle odparzenie ........a tak ty bedziesz spokojniejsza

Gość nie sądze ze po roku uzywania
nagle pojawiło sie uczulenie - gdyby byla na nie uczulona to od razu bylo by to widac . Mysle ze producent " udoskonalił " te pampersy jakimis wynalaznkami alebo tez pampersy sa skażone jakąs bakteria . Zreszta bardzo czesto słysze od niektorych mam ze pampersy to wielkie g ... i uczulaja dzieci ( nasaczne sa jakimis pachnidlami ) . Ja na poczatku uzywalam huggisow potem tipow czsem te fioletowe z tesco - nigdy mala nie miala problemmow z pupcia .nie zawsze drogie i markowe musi byc nalepwsze dla naszych malaych dzieci

Gość sylga
taka jakas mamusia-->dziekuje za odpowiedz

U nas mimo kremowania co każdą zmianę (a zmieniam pieluchę co 3 godziny średnio, jedynie wnocy po 6-7 godzinach nieprzerwanego snu) - pojawiły się odparzenia (najpierw same zaczerwienienia a teraz delikatne pęknięcia na skórze w okolicy fałdek przy pachwinkach).Zmieniłam krem na puder i od razu lepiej.

Gość taka jakas mamusia
ja tez stawiam na jakas bakterie ......bo dostalam masc przeciwgrzybiczna