Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamarra

Czy doradca finansowy da mi kredyt hipoteczny?

Polecane posty

Gość tamarra

czesc postanowiłam najpierw sie zorientowac na forum i zasiegnąć waszych opini co do kredytu hipotecznego otóż chciałabym najpierw skorzystac z jakiejś firmy od doradztwa finansowego.widizłam ostatnio reklame Finamo a koleznka mi mówiła ze maja najszersza oferte możecie mi cos powiedzięć na ich temat? z góry dziekuje

Gość Kasia Brodzik
Doradca finansowy nie udzieli kredytu, to robią banki. Doradca pomoże Ci wybrać ofertę banku, może też pomóc określić Twoją zdolność kredytową. Ja od siebie mogę polecić http://finatio.pl/ Jeśli szukasz specjalistów w tym zakresie, to to jest firma dla Ciebie.

Gość Klementyna222
Pani Kasia poleciła Ci najlepszych specjalistów. Sama u nich byłam i są bardzo zdolni i traktują klientów bardzo dobrze bo im na nich zależy.

Gość gość co gest miał
Ja mam kiepskie doświadczenia z takimi doradcami. Już nie będę pisał o jaką firmę chodziło bo to nie kryptoreklama. W każdy razie tak mi załatwiał kredyt, ze omal nie utopiłem przez niego 5 tyś zł. Chodziło o to, że doradca zapewniał mnie, że mam taką zdolność finansową, że kredyt dostanę bez problemu. Ufałem mu i już byłem o krok od wpłacenia zaliczki do umowy przedwstępnej zakupu mieszkania. Na umowie był termin do którego zobowiązuje się wpłacić całość kasy, czyli w tym terminie musiały się zmieścić wszelkie formalności bankowe a w umowie była taka klauzula, że gdybym nie wpłacił do wyznaczonego terminu to kasa przepada, a gdyby on się wycofał to miałby zwrócić mi podwójnie, czyli 10 tyś. Umowa była uczciwa tylko doradca kiepsko się znał. Zapewniał, że bankowe formalności nie potrwają dłużej jak 3-4 tygodnie. Daliśmy na umowie 1.5 miesiąca by mieć zapas. Tymczasem w przeddzień podpisania umowy dowiedziałem się w banku, że chociaż mam zdolność finansową to bank nie da mi kredytu bo mam żonę obcokrajowca i to z kraju spoza Unii Europejskiej więc albo będę musiał robić rozdzielność majątkową (dodatkowe koszty + czas) albo muszę szukać innego banku. Niestety, mój "wszystkowiedzący" fachman-doradca zapomniał sprawdzić czy bank do którego złożył papiery w ogóle obsługuje klientów spoza Unii. Za dalszą współpracę podziękowałem doradcy na co ten się jeszcze ofucył na mnie, że teraz chce sam wszystko załatwiać i pozbawiam go prowizji. No, kuźwa, omal nie pozbawił mnie 5 tyś. i jeszcze poczuł się pokrzywdzony. Śmiechu warte.