Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pill Clinton

KOMORNIK - prosze o opinię kogos kto się zna

Polecane posty

Gość naużerałam się z TYM
bankiem nie mało :( Zażądałam od nich zaświadczenia, że nie zalegam im ani grosika i się zaczął HORROR. Warto mieć po skończeniu KAŻDEGO spłaty kredytu takie zaświadczenie nie tylko z tego banku,z każdego z którego brało się kredyt.

Gość oooooona
ale wy wszyscy glupi jestescie. Tak to jest jak osoby, ktore w ogole nie maja poajecia o prawie wyglaszaja swoje jakze madre tezy. po pierwsze to, ze komornik umorzyl sprawe nie znaczy ze dlug zostal umorzony. ge money bak moze dzien po umorzeniu powtornie zlozyc wniosek do komornika BO MA BANKOWY TYTUL EGZEKUCYJNY I KLAUZULE WYKONALNOSCI WYDANA PRZEZ SAD ( wiecie co to jest sad? nad sadem to juz tylko bog). tytul egzekucjny wazny jest 10 lat. ale zlozenie wniosku i tytulu do komornika przerywa bieg przedwnienia. oznacza to tyle, ze wierzyciel do usranej smierci bedzie mogl skladac wniosek do komornika dopoki nie wyegzekwuje swojego. Po drugie wszystkie koszty ale to wszystkie pokrywa dluznik i to nie jest zadne widzimisie komornika czy wierzyciela ale tak stanowi prawo .w postanowieniu bylo napisane ze koszty pokryte zostaly z zaliczki wierzyciela ALE ZWROTU KOSZTOW TYCH PRZY NASTEPNEJ EGZEKUCJI BEEDZIE MOGL DOMAGAC SIE WIERZYCIEL I Z PEWNOSCI TAK ZROBI I MA TAKIE PRAWO. POZA TYM NIE PIEPRZ BARANIE ZE ZA 1 DZIEN ZWLOKI GE MINEY NALICZYL CI 300 ZL KARY BO ZAPEWNE TO BYLO TAK ZE NIE ZAPLACILES ILUS RAT. ZAJRZYJ DO UMOWY I PRZECZYAJ NA ILE RAT MIALES PODPISANA UMOWE I UMYSL CI SIE ROZJASI. POZA TYM W UMOWIE I TABELI OPLAT I PROZIZJI MASZ ORESLONA WYSKOSC ODSTEK KARNYCH. 500 zl kosztow to - najnizsza oplata egzekucjna ok 206 zl -koszty zapytan dojazdow -koszty korespondencji -koszty sadowe - odsteki BARANIE KTORY SZUKASZ WSPOLCZUCIA NA KAFETERII ZAPLAC TE 800 ZL I DAJ SOBIE SPOKOJ BO NIGDY SIE NIE UWOLNISZ PROPONUJE ZADZWONIC DO GE MONEY 0583007300 I DOGADAC SIE ZE BEDZIESZ MEISIECZNIE SPLACL ZOBOWIAZNIE ZANIM POWTORNIE SKIERUJA SPRAWE DO KOMORNIKA. I DARUJ SOBIE STAWIANIE IM WARUNKOW ZE ZAPLACISZ IM TYLKO TE 300 ZL CZY JAKIES I9NNE OSTETKI BO ONI MAJA USTALONY SPOSOB ZAKSIEGOWYWANIA WPLAT CO GWARANTUJE IM PRAWO!!!! I PROPONUJE NASTEPNYM RAZEM ZANIM WEZMIESZ KREDYT PRZECZYTAC UMOWE!!! BO ZNOWU EBDZIESZ SZUKAL WSPOLCZUCIA NA KAFETERII TERAZ NA POWAZNIE JEZELI MASZ JESZCZE JAKIES PYTANIA TO PYTAJ POWIEM CI CO MASZ ZROBIC. sorry za bledy ale nie chcialo mi sie strannie pisac

Gość boski Marian
to wyzej wyszczekal chyba jakis piesek z banku z windykacji:D

Gość ooooona
do tego wyzej: z zadnego banku tylko jeszcze gorzej. z nudow sie rozpisalam i tym samym nie dalam szansy wymadrzac innym specom od prawa, pozdr.

Gość boski Marian
czyli sama pani komorniczka? :p pasowaloby do komornika te kilka bzdur ktore napisalas a raczej do jakiegos tepego asesora

Gość izzzzzzzzzka
"oooooona " pod większością się podpisuję,jednakze z tego co pamiętam z wykładów z prawa po 10 latach przedawnia sie dług ale jesli trwa proces sądowy o czas tego procesu termin przedawnienia wydłuza sie(jakos tak to było:)) Poza tym da sie dogadac z bankiem,jest szansa ze umozą Ci czesc długu.

Gość izzzzzzzzzka
umorzenie -oczywiscie

bardzo dziękuję za odpowiedż. Nie szukam współczucia na kafeterii tylko opini kogos kto się zna, to juz nie pisz mi tu o współczuciu:O oczywiście jest w umowie napisane ze mam 10 rat po 35,60zł dziesięć równych rat. mam je wszystkie zapłącone-wszystkie kwitki posiadam!!!!! to nie było tak ze 300zł z nieba spadło....pierwszy miesiac przyszedł rachunek - 35.60 zł drugi tyle samo, trzeci juz był nie pamietam ale ok 12 zł wiekszy....dzwoniłem i pytałem- odpowiedz - \"dzien spóznienia 10zł prosze Pana\" - a huja wam dam 😠 zapłąciłem tyle ile było w umowie. oczywiscie chyba ez z 2 czy 3 dniowym spóznieniem....i tak co miesiac przysyłali wiekszy i wiekszy i wiekszy rachunek...po 10 ratach przyszły odliczone odsetki te spóźnienia telefony oraz monity których wysyłali mi chyba ze 2 na tydzień 😡 potem juz sąd komornik i reszte znacie. nie bede do nich dzwonił bo juz duzo razy dzwoniłem i takie patałachy bezmózgowce którzy tam siedzą - o niczym nie mają pojęcia. Moge wysłać pismo. poleconym listem do tego banku. i tyle. ehmm i tak zrobię niech mi to na 3 raty rozłożą i fuck im w .... :O

Gość ooona
jestem jestem. z tym przedwanieniem jeszcze raz mowie ze tytul egzekucyjny w tym przypadku bakowy tytul egzekucjny wazny jest 10 lat z tym ze jezeli. zlozenie wniosku i tytulu do komornika przerywa ten bieg az do umorzenia egzekucji. to oznacza ze egzekucje mozna prowadzic wiele wiele lat i wiele wiele razy. lapotologicznie wytlumaczylam PS Boski marianie z pewnoscia zazdorscisz mi tej mojej "tepoty" ale oczywiscie publicznie sie do tego nie przyznasz bo za duze kompleksy masz. co do pytan jezeli jeszcze tutaj zagladne to odpowiem. I jeszcze powiem tpbie tylko tyle ze jezeli wplacales raty z blankietow a na kredycie zostaly juz naliczone jakies opłaty i odsetki to bank ksiegujac twoje wplaty najpierw pokryl sobie te oplaty i odsetki a w dalszej kolejnosci raty. tak wiec z pewnoscia na koniec kredytu ty byles przekonany ze kredyt-raty masz splacone a w rzeczywistoci nie miales splaconych pewnie kilu rat. pozdr

Gość Prawnikiem to ja nie jestem
ale... najrozsądniejsze rozwiązanie chyba sam znalazłeś, próbuj rozłożyć na raty i zapłać. Jesteś już na liście krajowych dłużników (tak na 99%), kredytów zero, raty też nie wszędzie. Prawdopodobnie nie pracujesz, bo inaczej komornik zajął by Ci pobory, no zostawił najniższą krajową, jak zaczniesz pracować to to zrobi, pobierze też należność z ewentualnych zwrotów podatku od fiskusa, nawet tej kwoty należnej dziecku. Odsetki będą rosły cały czas, bank Ci tego nie daruje, chyba, że uda Ci się trafić do osoby kompetentnej i umorzą Ci chociaż część. Życzę powodzenia

Gość kooj
ooona - wymadrzasz sie, a widac, ze nie jestes z przepisami na biezaco twierdzisz, ze to dluznik zawsze pokrywa koszty - proponuje sie zapoznac ze zmiana kpc, ustawa o komornikach i rozporzadzeniem wykonawczym do tego :) sa sytuacje, kiedy to wierzyciel jest w calosci obciazony kosztami :) nie wprowadzaj ludzi w blad :) co do pozostalych informacji mialas w istocie racje

Gość kooj
i jeszcze z przedawnieniem sie pomylilas, bo to nie jest tak, ze wierzyciel moze egzekwowac jak to nazwalas do usranej smierci - tu rowniez proponuje sie zapoznac z przepisami, glownie z orzecznictwem :)

Gość ooona
no widzisz kooj skoro lepiej wiesz to doradz koledze a nie ty sie przemadrzasz. Ja pisalam tu o tej konkretnej sytacji i tylko teej. Za duzo tu takich jak ty. Fajnie podleczyc kompleksy na kafeterii.

Gość danka45
Sama podleczasz kompleksy nazywając innych głupkami.

Gość boski Marian
teraz widac kto leczy kompleksy;)

Gość Prawnikiem to ja nie jestem
Marianku, spać nie możesz? Zamiast poradzić koledze kłócisz się z radzącymi? Pillu Clintonie, możesz zasięgnąć darmowej porady prawnej, można ją uzyskać w siedzibach niektórych partii, oddziałach MOPR, organizowane są też przy sądach, musisz się dowiedzieć czy jest taka możliwość tam gdzie mieszkasz.