Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy pomogą

globulki pimafucin - po jakim czasie poprawa

Polecane posty

Gość kiedy pomogą

Witajcie gin przepisała mi 3 globulki pimafucin i mam pytanie do was - po jakim czasie odczułyście że działają i pomogły?

Gość mmm24
a na co to jest?na jakie dolegliwosci

Gość na grzybice
na grzybice pochwy - przepisała mi gin Ale tak prawde mówiąc to ja wcale nie jestem pewna czy to grzybica a nie bakterie:/ wziełam na razie 1, a piecze dalej:/dlatego się pytam... w ogóle po tym jakby mi wypłynęło troszke więcej glutowatego jakby śluzu, a wcześniej grudek nie było....szlag by to wszystko;/

Gość małgorz999
oooo:) no ja tez mialam wziac 3 niby potem pieczenie ustalo, jak swedzi to tylko przy wejsciu do pochwy ale to mam smarowac kremem, potem po okresie mam wziac jeszce tabl clotrimazolum i mowil ze powinno przejsc...

Gość kitrer
no po jednej ci nie przejdzie spokojnie

Gość na grzybice
ja właśnie mam dostac okres,( już dzis zauważyłam ten śluz z domieszką krwi) i nie wiem czy wkładac globulke na noc kurcze bo jak w nocy okres sie pojawi, to ona nie zadziała dobrze, czy przeczekac okres - gin mówiła że jak się pojawi to żeby dokończyc globulki po nim...no ale jeszce okresu nie ma więc nie wiem:/ Mam jeszcze w domu jedna tab. flucofast 150 co mi kiedyś ogólna przepisała na wszelki wypadek, ale nie wiem czy ją brac czy nie bo kurcze właśnie nie mam pewności czy to na pewno grzybica jest.....a nie bakterie....i się boje truc na zapas....no a z 2 -ej strony ehhh już nie wiem co robic mam już dośc tych lekarzy, oczywiscie posiewu nie zrobiła bo po co, dzisiaj mnie dalej piecze:( i nie wiem czy wkłądac ta globulke czy już poczekac aż sie zacznie i skończy okres...

Gość na grzybice
a że wypływa więcej glutowatego śluzu to jest pozytywny efekt - w sensie że pochwa się oczyszcza?? czy razcej negatywny, ?

Gość kitrer
pozytywny nie panikuj to jest nic

Gość kitrer
a jakie masz objawy swedzi piecze???

Gość małgorz999
zle zrobilas....moglas poczekac az okres sie skonczy i wtedy zaczac globulki....

Gość na grzybice
właśnie nie jestem spokojna bo mam już tego dośc:( żeby to 1 inf. ale niestety mam co chwila i nie wiadomo co od dłuższego czasu....... cały czas tylko słysze że lekki stan zapalny ale co z tego jak nie mija, a ta zamiast dac cos na bakterie i grzyby działąjącego na raz to dała tylko na grzyby po czym się dowiedziałam po fakcie. Z 3 mies. temu inna gin stwierdziła rzęsistka, dostałam tinidazolum , no i nie weim czy nie została może jeszce jakas pozostałosc........

Gość na grzybice
Ale własnie ona mi tak doradziła:/ Aby teraz zacząc,bo okres się jeszcze nie zaczął. że może zdąze przed okresem, a jak sie pojawi , to odstawic globulki i dokończyc po nim, tylko właśnie się zastanawiam czy włożyc dzis nast. globulke głównie to mnie piecze.....a śluz ostatnimi czasy to był taki białawy

Gość na grzybice
skończyłam brac ponad 3 mies. temu, brałam 11 mies 3 rodzaje bo nie mogłam dobrac odpowiednich, i właśnie w trakcie brania piguł zaczęło się więcej infekcji, więc je odstawiłam......a seksu i tak prawie w ogóle nie było nawet jak brałam bo zawsze było coś nie tak albo pieczenie albo bolało albo coś....ja już nie wiem jakie ja sobie bad. powinnam zrobic......

Gość kitrer
a robiłas cytologie?

Gość na grzybice
nie...mam miec zrobiona cytologie po okresie, wcześniej się pytałam to mówiła że najpierw wyleczyc stan zapalny, jak niby wyleczyłam to ze nast. razem bo coś tam itp i td, u innej gin jak byłam to wykryła tego rzęsistka więc wtedy też nie mogłam miec, w końcu ta stwierdziła że teraz już zrobi po okresie, i sie strasznei boje;( w ogóle w cytologi oprócz tej grupy wykrywa się jakiś stan zapalny? jak to jest??