Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojckasiulamezula

nie ma zadnego uprawnienia, to kłamstwo!!!

Polecane posty

Gość ojckasiulamezula

Kazda kobieta powinna miec wybor znieczelenia, a Polsce tego nie ma.Kazda kobieta powinna dostac dodatkowo order zasługi i medal, za wytrwalosc w bólu jesli urodziła bez znieczulenia, bo to naprawde ból..wielki, ale niezapominajmy tez radośc z dziecka wielka.Moim zdaniem państwo dodtkowo powinno płacić, za zabiegi estetycznie, pozwalające kobiecie wrócic do formy sprzed porodu, fundowac aerobik i masaże oraz kremy na rozstępy..to wszystko poswiecamy rodzac dziecko..Pozniej sie dziwic, ze tyle depresji poporodowych, nikt mi nie powie, ze ciało, nie zmienia sie po porodzie i ze kobiecie nie zalezy na tym jak wyglada.Kazda z nas dobrze sie czuje, jak jest zadbana i dobrze wygląda. Co do kobiet , ktore wola styl kury domowej, nie mam nic przeciwko, co do kobiet ktore wybieraja kariere nie mam nic przeciwko, kazdy wybiera co lubi.Jednak zarowno jedne jak i drugie powinny, dostawac macierzyńskie.O ile wiem, kobieta, ktora nie pracuje, a zajmuje sie domem i urodzic dziecko nic nie otrzymuje od panstwa, oprocz becikowego.Nie dziwmy sie wiec, ze jest taki mały przyrost naturalny, kobiety, ktore pracuja, boja sie zachodzic w ciaze, ze zostana wyrzucone po urodzeniu dziecka na bruk i nici z ich marzen o karierze.Kobiety,ktore zajmuja sie domem, a ktore rodza, nie dostaja ani grosza za urodzenie dziecka jakby ich nie było. Natomiast notowowanie ciąż, to chyba juz przesada.Polityka prorodzinna jest promęska..niestety.nie ma rownego traktowania i długo nie bedzie, jak nie zmieni sie mentalnosc mezczyzn i kobiet, ktore pozwalaja byc traktowane gorzej.Mentalnosc własnie taka, jak jeden z kolegow do gory pisał,ze wg niego kobiety w pracy tylko plotkuja i makijaze robia.Bzdura,faceci tak samo sie obijaja, a bywa ze wiecej plotkuja niz my kobiety.Kobiety tez pozwaja sie tak a nie inaczej traktowac.Kobiety powinny zarabiac tyle samo co mezczyzni, bo nic procz tego co maja miedzy majtkami ich nie rozni.Kobiety ktore, prowadza dom, zajmuja sie dziecmi, tez powinny miec płacone, od panstwa..moze nie jakies wielkie pieniadze, ale chociaz symbolicznie.ze panstwo pamieta.zajmowanie sie domem to tez praca.To rowniez podywzszyło byludnosc naszego kraju.. Poza tym dla kobiet pracujacych zawodowo powinny byc udogodnienia w pracy, gdy małe dziecko, czyli, ze np. kobieta, mogłaby czesc pracy ktora wykonuja np, na komputerze, miec zlecone do domu.Wtedy łaczyła by prace z macierzynstwiem..Oczywiscie powinna miec za to placone rowniez.Nawet jesli zarabiamy mniej niz mezczyzni, powinno nam byc płacone dodatkowe..za opieke nad dzieckiem..nawet wieksze niz..zarobki mezczyzn, wtedy byłoby duzo dzieci;)ale pewnie tez oszustkow:)

ojckasiulamezula ---> jeśli państwo ma Ci to wszystko opłacać, to może napisz od razu skąd ma wziąć na to pieniądze, mądralo. Każdy tylko patrzy, żeby mu dać :o

Gość ojckasiulamezula
z podatkow ktore płącimy na rzecz panstwa, z zusow ktore placimy a ida na nowe budynki tejze intytucji

oj naiwne niedomyte i niedouczone golasy polskie..... Wy prawo to mozecie mieć ale do przestrzegania!

Gość jeeeny
ale musisz mieć cięzki moment w życiu... mnie nie stac na dziecko, i nie będę go miała, trudno, ale napewno nie mam zamiaru łozyć na twoją (czy czyjąś) płodność i twoje dochodzenie do formy po porodzie sory

Gość femista
Ja rodziłam prawie 24 h,porod miałam bartdzo ciezki z powodu duzej masy dziecka i jakos ur.w bolu i mekach bez zadnych znieczulen. Chciecie znieczulenie czy cesarke to za nia płaccie a nie za darmo.

Gość femista
A co do pomoocy panstwa na dzieci to ejstem zdania,ze zaden narod nie powinien ani grosza dawac na dzieci.A niech narody sie starzeja i umieraja,najwyzej bedzie jeden narod,pomieszany i bedzie OK.i wtedy dzieci beda mieli ci ktorych na to bedzie stac

w Danii dzieci moga mieć tylko Ci , którzy mogą im odpowiednie warunki zapewnic. i najmniej tam patologii. i zasiłków i aborcji. i bogaty to kraj uczciwy i mlodzieży pieknej jest w chooj.

bo polaczki to tepy i genetycznie zlodziejski miot!niestety. i jeszcze im sie wciaz wydaje , ze sa tacy super uczuciowi i szlachetni i ze im sie nalezy .

Gość femista
Ksenofaryna,masochistką nei jestem,tylko rodziłam prawie 20 lat temu i wtedy kobiety rodziły bez jakichkoliwek zneiczulen. Uwazam,ze kazda kobieta powinna miec wybor,ale za ten wybor powinna z wąłsnej kioeszeni płacic a nie4 zeby całe społeczenstwo miało opłacac jej znieczulenie czy cesarke na żadanie.Znieczulenie przy porodzie to nei koszt znieczuenia zeba 10 zł.ale o wiele wiecej.

Gość coza głupia
józio masz upomnienie........w swoje gniazdo plujesz ,zadowolona kobieta bedzie lepiej pracować i potomstwo też.jestem zaaaaaaaaa !!! precz z patencją !