Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzikuska123

NIESMIALOSC- jest na to lekarstwo?

Polecane posty

Gość Dzikuska123

Jestem chorobliwie niesmiala. Latwo sie czerwienie, popelnie blad i od razu panikuje, wstydze sie udowadniac ze czasami to ja mam racje, pozwalam zeby inni mieli wieksza wladze nade mna. Do tego mam sklonnosci do obwiniania sie o wszystko, cokolwiek by sie nie wydarzylo to mam wrazenie ze to przezemnie. Do tego latwo mnie zranic, wszystko zbyt bardzo biore do siebie wiec moje dni mijaja na przejmowaniu sie wszystkim i wzsystkimi a wieczorami czesto placze. Jestem zmeczona chcialabym to zmienic, byc jak inni pewna siebie i przebojowa. Wiec co jest ze mna nie tak?

Gość markoez
ludzie wrazliwi sa niesmiali . NIe zmienisz swojego charakteru . MOzesz jedynie sie pogodzic z niesmialoscia

Gość Orzechowa princessa
niestety chyba nie ma

Gość dsfsfd
Nie wiem ale mozesz dlugo nie pozyc jak sie bedziesz przejmowac i zamartwiac :)

Gość niestety patrzac
A ile masz lat?

Gość Dzikuska123
Ale skad sie to bierze, to sprawia ze jestem nieszczesliwa sama ze soba. Mam juz 27 lat a czesto placze jak dziecko. Chcialabym to zmienic ale nie potrafie. Kazdy dzien jest dla mnie nowym wyzwaniem i zawsze konczy sie nastepna porazka

Gość dopler
wiesz, ja tez jestem niesmialy i przez to nie mialem nigdy dziewczyny i nie bede mial wiec to rzeczywiscie jest duzy problem .Rowniez nie nawiazuje kontaktow z rowiesnikami , bo boje sie ze ktos mnie zrani . To jest normalne przy skrajnej niesmialosci .

Gość Dzikuska123
Tylko ze jak tu sie nie przejmowac, czasami ktos powie mi cos zlego a ja nie potrafie zapomniec, mysle o tym i mysle caly dzien az dostaje silnej migreny. Naprawde mam dosyc tak ciezko z tym zyc.

Gość dopler
mam 25 lat . Niesmialosc rzeczywiscie moze byc bardzo hamujaca i niekorzystna ..

Gość asxzasxza
A masz chlopak czy jak?

Nie wiem czy istnieje lekarstwo. Mam nadzieje, ze tak. Wiele bym oddal, zeby sie pozbyc niesmialosci.

Gość dopler
ja sie juz pogodzilem z niesmialoscia .

Gość Dzikuska123
Dopler- moja niesmialosc jest dosyc nietypowa. Polega to na tym ze bardzo latwo moge nawiazac kontakt z kims kogo nie znam, potem gdyten ktos mnie coraz bardziej poznaje ta ukrywana niesmialosc wychodzi, najgorzej gdy jestem gdzies ze znajomymi i dolacza do nas grupa osob ktorych nie znam to jest koszmar. Do tego w pracy tez nie najlepiej bo czasami sie myle zwlaszcza jak ktos jest w poblizu i mnie obserwuje

Gość dopler
postanowilem ze bede zyl jako singiel i jakos bedzie.

Gość dopler
no to moja niesmialosc jest inna , bo ja z nikim nie jestem w stanie nawiazac kontaktu .

Gość rtyujki
tez tak mialam, ale jest troche lepiej, najlepej to pomal zmierzyc sie z lekami, czyli np zapytaj obcego czlowieka o godzine, potem o droge itp to dziala, co do przejmowania sie tym co ludzie powiedza, nie wiem, ja sie nauczyalm olewac to, juz sie nie przejmuje

Gość Dzikuska123
Asxasa- mam chlopaka tylko on tego nie widzi ze jestem chorobliwie niesmiala.Kiedys moj byly to zauwazyl bo zawsze sie wymawialam zeby nie isc na urodziny czy na jakas impreze do jego znajomych umieralam prawie ze strachu! kiedys jechalismy samochodem a on nagle chcial zajrzec do swojego kumpla i jego dziewczyny ktorzy zaproslili nas na kolacje. Ja zaczelam udawac ze mam straszliwe bolesci brzucha, ten zrobil mi awanture ze znowu cos kombinuje zwlaszcza ze obydwoje nie mielismy nic w lodowce do jedzenia a to byla niedziela. W koncu mnie zostawil bo stwierdzil ze jestem za dziwna

Ja mam taka niesmialosc, ze to zadnej dziewczyny nie potrafie zagadac, nawet dluzej na nia patrzyc, gdy ona patrzy na mnie. A o "swojej" dziewczynie moge pomarzyc.

Gość dopler
ja tez nigdy nie bylem na imprezie , nigdy nie chodze na urodziny , sluby , komunie . Po prostu siedze w domu . Tutaj czuje sie najlepiej.

Gość Dzikuska123
rtyujki- moja niesmialosc nie polega na tym ze wstydze sie nieznanych osob- wrecz odwrotnie, nie sprawia mi to problemu. Najbardziej wsydze sie kolezanek z pracy, szefa, caly czas mam wrazenie ze robie wszystko zle, czesto jest moja wina mimo ze nic nie zrobilam. Nie lubie chodzic na imprezy bo sa znajomi znajomi. Nie lubie urodzin, obiadow rodzinnych, spotkan w barze w wiekszym gronie. Nie wiem co to jest! czuje paniczny lek wlasnie w takich momentach

Gość Dzikuska123
dopler a uczysz sie czy pracujesz

Gość postaraj się zrobić zaletę
z tej nieśmiałości!

Gość dopler
ani to , ani to . JEstem bezrobotny

Gość Dzikuska123
Jak mozna zrobic zalete z niesmialosci? ja jestem niezreczna, zawsze cos zrzuce (kiedys nawet zachaczylam o rower na chodniku i runelam jak dluga na ziemie a rower na mnie), czerwienie sie jak burak i zazwyczaj nie mam nic ciekawego do powiedzenia

Gość dopler
ty przynajmniej nie masz uprzedzen do obcych ludzi , a ja jestem niesmialy przed kazdym poza rodzina

Gość dopler
nie daje szans sobie i dziewczynom na znajomosc . TAkie sa uroki skrajnej niesmialosci