Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flirty thirty

Zauwazylam ze Polacy maja splaszczone czaszki, dlaczego?

Polecane posty

Gość flirty thirty

Dlaczego tak duzo Polakow ma plaskie glowy z tylu? To bardzo zle wyglada.... wydaje mi sie, ze ostatnio dzieci tak nie maja i spekuluje, ze to ma cos wspolnego z zaleceniami lekarza jak ukladac dziecko do spania... Co sadzicie: sprawa genow, czy mamusi kladacej dziecko do spania zawsze na plecach?

Gość ja mam 32 lata i tez mam plask
a glowe z tylu ale moja siostra niewiele mlodsza nie ma tak wiec nie wiem od czego to zalezy

Nie wiem, ale chyba geny. Ani ja, ani moja siostra, ani mama nie mamy płaskich głów :)

kształt główki to raczej sprawa ułożenia dzidziusia do snu. Znam wiele matek, które często usypiają dzieci w wózkach i zwykle kładą tam na płasko- a że mało tam miejsa, to dzidziuś nie może się obrócić nawet i tak to zostaje

Jak pojadę następny razem do domu, to gorąco podziękuję mojej mamie za właściwe układanie mnie jako niemowlaka :) Nie chciałabym mieć płaskiej głowy :)

Gość ja mam 32 lata i tez mam plask
oj juz nie przesadzaj ja mam plaska i jakos zyje w niczym mi to nie przeszkadza przeciez nie jestem lysa tylko mam wlosy na glowie wiec tego nie widac

Ale ja nie twierdzę, że w czymś przeszkadza, jedni maja krzywe nogi, albo wielkie nosy, a inni płaskie głowy, tylko tyle. I tak jak nie chciałabym mieć krzywych nóg, ani wielkiego nosa, tak też nie chciałabym mieć płaskiej głowy. Przez kupę lat miałam włosy ścięte na 3 mm, przypuszczam, że z płaską głową nieciekawie by to wyglądało, a tak było mi do twarzy :)

Gość a niech ktos wklei zdjecie
takiej plaskiej glowy bo nie bardzo wiem jaka glowe mozna uznac za plaska

Gość olus678
Ja mam wlasnie ten problem...bardzo mi to dokucza.. ciagle musze tapirować włosy z tyłu żeby jakoś w miarę normalnie wyglądać... O kucyku nie wspomne bo jak się tak uczeszę to mój brat mówi ,że mam z tyłu "wodospad"... ehh.. :( Tak mnie to dołuje..

Gość gość
I ja mam splaszczona glowe i bardzo nie to meczy. Dopoki mialam duzo wlosow na glowie to sie nie uwidacznialo ale od kiedy wypadlo mi bardzo duzo wlosow to jest horror dla mnie. Nowe wlosy nie rosnae i tez tapiruje, zeby troche ukryc i szukam rozpaczliwie mozliwych przyczyn plaskiej glowy. zeby chociaz troche uspokoic sama siebie :-(((((

Gość gość
To przez to ze matka pozwalała niemowlęciu zbyt dużo leżeć, nie nosiła go, leżał na plecach non stop

Gość gość
Bzdury jakieś piszecie, ja byłam noszona, leżałam często też na brzuchu, na boku jednym drugim to jest po prostu taki typ genetyczny. Różnimy się od zachodniej europy od germanów. Jesteśmy Słowianami, mamy całkiem inną budowę czaszki, jeśli ktoś ma inaczej to znaczy że ma mieszankę genetyczną. Bez przesady ile dziecko by musiało leżeć non stop na plecach cały czas, a przecież dziecko się wierci i przewraca, po za tym nigdy lekarz nie zalecał, żeby dzieci kłaść na plecach ciągle, raczej na boczku żeby po odbiciu się nie zadławiło, moja córka tez ma płaska głowę z tyłu a nie leżała ciągle na plecach, częściej na boku jednym czy drugim. Mi tam moja płaska głowa z Tyłu nie przeszkadza, przestałam się też przejmować swoim niskim czołem i odrostami małych włosków. Zauważyłam że mam głowę czubatą, czyli nie płaską na górze nie ściętą a taka wysoką. Mam proste długie włosy, kucyk też wygląda normalnie jesteście jakieś przewrażliwione, myślę, że im dłużej się przyglądacie i wmawiacie że to brzydko wygląda tym bardziej się wkręcacie i dołujecie. Trzeba sobie dopasować wysokość kucyka albo niżej całkiem taki luźny albo wysoko i to całkiem ładnie wygląda, a ogóle to tez ładnie koki wyglądają wysoko opięte na takim kształcie głowy, do tego gdy twarz jest okrągła, i są ładnie zarysowane brwi na prawdę fajnie, z profilu bardzo ładnie. Mozna trochę popuścic włosy gdzieniegdzie żeby nabrało kształtu :) Ja mam długie proste włosy z przedziałkiem na środku, mam do tego wysoka szyję.

Gość gość
Myślę, że to wina braku wit. D3. Teraz mamy wyedukowane sumiennie podają niemowlakom tę witaminę obowiązkowo. Układanie odpowiednio maleństwa też ma na pewno znaczenie. Ale stawiałabym raczej na D3

Gość gość
22:31 - dokładnie, to brak albo niedobór wit. d3. Teraz się zresztą zaleca suplementacje tą witaminą i dorosłych osób w naszym klimacie, gdzie słońca jest tyle co kot napłakał. Szczególnie ważna jest też dla ludzi po 60tce.

Gość Minister Laicyzacji
W Polsce jest duża domieszka genów od ludów tureckich i mongolskich. Geny niasą ze sobą także cechy charakteru. W tym przypadku awanturnictwo, buńczuczność,******iwość. Nie powinno dziwić że te osobniki najchętniej emigrują. Może to nawet dobrze.

Gość Zo uza
Całkiem ładna :) Ciekawe do kogo należała...

Gość gość
Zgadzam sie , ze to wszystko sprawka genow. W wielkiej Brytani lekarze zalecaja ukladanie niemowlat na pleckach by zapobiegać smierci lozeczkowej a mimo to brytyjczycy maja ladne, okragle glowy, na ktorych ladnie wygladaja fryzury takie jak ma np. maly ksiaze George. Moja kolezanka, majac plaska glowe, robila wszystko by jej dzieci takiej glowy nie miały:spanie na boczku, specjalne poduszki itp a mimo to synkowie maja „polskie” plaskie główki.Jak ktos ma geny okrąglej glowy to spanie na plecach mu nie zaszkodzi a jak ma sie s genach plaskoglowie to i spanie na boku nie pomoze.

Gość gość
Boże co za brednie. Gen płaskiej głowy chyba w przenosni która oznacza debilizm przekazywany przez rodziców. A łeb się robi płaski gdy się dziecka nie przekłada i to fakt.

Gość gość
Slowianie tym sie roznia od germanow, ze maja domieszki tatarskie, mongolskie, tureckie, ludow desi z plw indyjskiego etc. Polacy, Rosjanie etc sa nizsi, maja wieksze glowy i szersze twarze i plaskie z tylu. Uwazam ze warto probowac ukladac dziecku glowe na boczek, bo nawet jesli ma sie genetycznie plaska glowe, to nie poglebiamy problemu dodatkowym splaszczaniem.

Gość gość
BÓ BĄ BĘ