Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda małpaaaaaaa

tabletki anty

Polecane posty

Gość ruda małpaaaaaaa

czy w wieku 15 lat ginekolog przepisze mi tabletki antykoncepcyjne?

Gość raczej nie i nie radze
próbować, jesteś za młoda na takie eksperymenty, twoja gospodarka hormonalna jeszcze nie jest do końca wykształcona. Dobrze że myslisz o zabezpieczeniu, ale to nie jest rozwiązanie dla kogoś w Twoim wieku

Gość ruda małpaaaaaaa
więc co poradzisz? o ewentualnej ciąży nie chcę nawet myśleć...

Gość raczej nie i nie radze
w tym wieku na dobra sprawe brak seksu.... prezerwatywy plus globulki dają dobre zabezpieczenie i nie szkodza

Gość ruda małpaaaaaaa
globulki odpadają, są bardzo niekomfortowe. tak się składa, że z chłopakiem jestem od roku, uczę się b. dobrze, więc trochę wyrozumiałości proszę ;)

a co ma nauka do bzykania ?? wykuc to sie mozna, tylko bystrosci rozumu brak , dziewczyny , 15 lat to nie czas na seks moim zdaniem. to nic ze jestescie rok razem , na pewne rzeczy warto czsami poczekac ,

Gość ruda małpaaaaaaa
kochamy się od niedawna, zawsze z prezerwatywą. moje stanowisko w tej sprawie jest takie - jedni dojrzewają szybciej, inni - wolniej. Chodzi mi tu głównie o dojrzałość psychiczną. Tak się składa, że nawet i utrzymać mogłabym się sama... jestem fotografem

Gość ruda małpaaaaaaa
czy ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia w tej sprawie?

Gość ana_katia
po skończeniu 15 lat lekarz powinien ci przepisać, ale nie wiem który sie na to zdecyduje... to nie czas na sztuczne hormony, naprawde, zrobisz sobie tylko szkodę - musisz wiedzieć, ze tabletki czesto powodują stany zapalne - grzybice pochwy, zmniejszają ochotę na sex, twój organizm jest na tyle młody ze nie wiadomo jak zareaguje - możesz mieć plamienia, krwawienia, braki miesiaczki, bóle brzucha dziwnego pochodzenia - to dopiero bedzie stres... jesli juz zdecydowałaś się na współżycie to żadne teksty typu "do książek" juz nic tu nie zmienią... jesłi tak odpowiedzialnie do tego podchodzisz, to poszperaj i poszukaj jakiś innych metod - prezerwatywa na 1-szym miejscu, można i 2 na raz... uprawiaj seks w "niegroźnych - znaczy potencjalnie niepłodnych dniach" - czyli przed okresem i po.. ale w twoim wieku organizm jest tak nie wydojrzały że hormony pewnie szaleją jak chcą więc to niewiele da.. już bym na twoim miejscu bardziej wolała uprawiać sex z prezerwatywą a przy wpadce zażyć tabletkę PO..