Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GPSiara

Jaki wybrac GPS? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość GPSiara

do 1000 zł, poprosze o szczegóły, bo jestem zielona w tym temacie

Niebieski :) A moze jakies szczegoly co do wymagan?? Jesli bedziesz jezdzic tylko po PL to spokojnie wystarczy Ci dowolna Akira/Navia bez odblokowania (ja ostatnio kupilem Navie w Biedronce za 230 pln - i sprawuje sie fajnie) - czyli cokolwiek z Win5.0CE. Jesli chcesz to mozesz to urzadzenie latwo odblokowac i wgrac sobie dowonla mape jaka tylko zechcesz - zarowno legalna (kupic) jak i nielegalna - to tylko od ciebie zalezy. Na tych urzadzeniach mozesz takze sluchac MP3 czy ogladac firmy - wiec fajny bajer. Uwazaj na allegro - sprzedaja Akire (cena max 350) z karta SD 2 GB (koszt max 30 pln) odblokowana (max 3 min + 2 min na wlaczenie kompa jesli jest wylaczony) za 500 pln :D - a wiec o jakies 100-150 za duzo. Lepiej poszukaj po promocjach w marketach. Wady? Niektorzy mowia ze ekran jest slabo widoczny w sloncu - moze kwestia ustawienia , ja nie narzekam za bardzo , zobaczymy w lecie.

Gość Taka JedNa tutaj
TomTom , Garmin , Blaupunkt, Sony Mio.. to dobre Marki. Generalnie radzilabym patrzec na szybkosc procesorka czy jak to tam sie zwie... i na mapy. Zachodnia europa dla mnie bylo koniecznoscia. A moj Garmin sprawuje sie dobrze. Pozdrawiam

Sory, ale polecac TomToma dla jezdzacych tylko w PL to thoche nie fair ;) Generalnie wszystko zalezy od potrzeb, dla malo wymagajacych osob wystarczy zwykla Akira - kosztuje duzo mniej niz np Garmin, do tego mozesz wgrac dowolne mapy i bedzie dzialac - mozesz miec kilka zestawow map i tylko wymieniac karty SD :)

Gość GPSiara
własnie troche poczytałam o GPSach sprecyzuje wymagania: potrzebna mi dobra mapa po Polsce, Europie, ale kraje takie jak Czechy, Słowacja, Wegry, Chorwacja i Bułgaria. wpadły mi w okoMIO i Garmin, znajomy podpowiadał mi tez ze Becker dobry. A jak wyglada pokrycie tych map? Inne bajery typu mp3 nie sa mi potrzebne.

Znalazłam bardzo fajny GPS na wasserman.pl. Mieści się w kwocie tysiaka, nawet kosztuje dużo mniej. Wydaje się być całkiem niezły. Zerknij sobie na stronę na model Nawigacja GPS Pentagram. Ma na dodatek Automapę, wiec wydaje mi się, że byłby to opłacalny zakup.