Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

światłoczuła

czy jestem gotowa żeby być matką?

Polecane posty

jestem rok po ślubie i coraz częście mysle o dziecku. a le bardzo sie boje byc w ciazy. chciaz jak widze jakies malzenstwo z malym dzieckiem to starsznie chcialabym byc na ich miejscu...

jestem rok po ślubie i coraz częście mysle o dziecku. a le bardzo sie boje byc w ciazy. chciaz jak widze jakies malzenstwo z malym dzieckiem to starsznie chcialabym byc na ich miejscu...

zdaje sobie sobie z tego sprawe. chcialabym tylko zeby ktos mi odpowiedzial czy kiedykolwiek bede na 100% pewna ze to juz odpowiedni moment, czy zawsze bede miec watpliwosci.

skoro boisz sie ciazy, to chyba tak do konca gotowa nie jestes:Ociaza to nie takie hop siup, to stan, ktory trwa 9 miesiecy, jest to dlugie 9 miesiecy poswiecen, wyrzeczen, dzwigania ciezarka w brzuchu, cialo sie zmienia czesto nieodwracalnie, hormony szaleja... jesli nie jestes gotowa na to wszystko, to poczekaj z decyzja o dziecku, zeby ci sie po porodzie jakas depresja nie przyplatala.

Gość dla mnie najważniejsze
może być tak że nigdy nie będziesz całkowicie pewna, miałam podobnie do dziś się śmieję że gdybym czekała na tzw.instynkt to nigdy nie zostałabym matką, jednak zdecydowałam i nie żałuję to wspaniałe, choć bywają ciężkie chwile ale cóż w życiu tak jest :)

wlasnie to przeraza mnie najbardziej;/ nikit z moich najblizszych znajomych nie ma jeszcze dzieci i nawet nie amm z kim o tym porozmawiac;( a maz czasem, niby od niechcenia, mowi o dziecku. sama juz nie wiem co robic.

Wątpliwości pewnie będziesz miała zawsze, pytanie tylko, czy będziesz potrafiła je rozwiać w pozytywny sposób. Każda z nas miała wątpliwości, jeśli nie przed zajściem w ciążę to w trakcie a potem po urodzeniu też, więc musisz sobie szczerze odpowiedzieć czego się obawiasz.

skoro myslisz o tym codziennie, to chyba jednak troszke ci zalezy:D jestes jeszcze mloda i zastanow sie z czego bedziesz musiala zrezygnowac na wypadek ciazy: moze imprezy, nauka, jakies zainteresowania, podroze - to wszystko na pewien czas bedziesz musiala odlozyc na bok. jesli potrafisz sie tego wyrzec, to ok.