Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwaa2

jaka bedzie roznica w kasie-- 7 a 8,5 na miesiąc przy kwocie 20 tys

Polecane posty

Gość niecierpliwaa2

ktos mi policzy?

Gość niecierpliwaa2
7 % a 8,5 %

Gość painofdeath
dodawanie, mnozenie, dzielenie.... osz jakie to trudne! prawdziwy wymysl szatana!! 0.015/12*20000 taka bedzie roznica (uwazam ze to ze sie zna wszystkie litery nie czyni cie nie-alfabeta)

Gość niecierpliwaa2
czyli ile? konkretnie

Gość painofdeath
tatus dal kase czy facet?

na 8,5% mozesz dać od 500 do 10 000 czytaj to co jest napisane małymi litarkami - jak umiesz oczywiście... i odejmij od tego 19% podatku Belki...

Gość painofdeath
dziabong... ja bym uwazal z tymi trudnymi wyrazami, autor tematu moze Cie nie zrozumiec "podatek" "19%" "czytaj" "Belki" zaraz bedzie pytanie co to ma wspolnego z belkami

Gość niecierpliwaa2
ale ja jestem cioł matematyczny i sie tego nie wypieram jakby mi ktoś pokazał np na równaniu jak to policzyć

Gość painofdeath
niecierpliwaa2: zaraz bedziesz sie tlumaczyc ze nie bylo cie w szkole na lekcji o literce "P" i dlatego jej nie uzywasz czy cos w tym rodzaju? masz PELNE PODSTAWOWE? moj brat (lat 11) wlasnie poznal procenty- jestem pewien ze sobie poradzi. zreszta jakbys umiala czytac (tu powstaja moje powazne obawy ze nie) to bys doczytala sie ze ja wyjasnilem jak to policzyc, i wierz mi ktos kto wygra pojedynek umyslowy z krewetka (raczej nie Ty...) potrafi to policzyc

Gość niecierpliwaa2
painofdeath jestes słodki :)

Gość zuzred
Róznica wyniesie 300 zł (1 700 i 1400)

Gość niecierpliwaa2
dziabong ty mnie nie podpuszczaj ;) proste-mam 20 tys na koncie oszczedzajacym-na 7 % jakby ta kwota została zablkokowana na miesiąc to wtedy byłoby 8,5 % kali się ?? (już abstrahując od tego ze jak piszesz można do 10 trys)

Gość painofdeath
zuzred chcial(a) pomoc a pytanie brzmi "miesieczna roznica" widac ze nie wszyscy przesli by dzisiejszy test z gimnazjum na czytanie ze zrozumieniem :D

Jeśli masz na 7%, to masz 233 złotych miesięcznie, jeśli będzie na 8,5%, to będzie 283 złotych miesięcznie, czyli 50 złotych. Nie wiem tylko, czy o to Ci chodzi. :)

Gość niecierpliwaa2
jakie 233 zł?!! taa chciałabym tyle mieć ?!!!

Gość painofdeath
przy 40tysiacach, bez podatku....stad te 233zl...ale jak to autor wymyslil...ciekawe:D

Gość painofdeath
wiecej takich "matematykow" ja wiem, wiem...dzieciaki w 5klasie podstawowki to maja trudne rzeczy w "dzisiejszych czasach" wiecej, prosze o wiecej "dobrych" obliczen

No skoro masz 20 000 na lokacie oprocentowanej 7,5% w skali roku, to zysk jest 1400, czyli w skali miesiąca 233 złotych.

Gość painofdeath
no bo jak wezmiemy 1400 podzielimy przez 12 to wyjdzie 233zl! genialne! ale zaraz.... 12*233=2796...ale nie to na pewno kalkulator sie pomylil

Gość painofdeath
dalej..." No skoro masz 20 000 na lokacie oprocentowanej 7,5% w skali roku, to zysk jest 1400" 20 000 *7.5%= 1500 ale pewnie znow wina kalkulatora :D

Gość painofdeath
"No dobrze, 94,5 przy 7%. Tak?" brawo! juz za 3? 4? razem? to bylo trudne: 20 000* 0.07 /12 *0.81 = 94.50zl