Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisowiankammm

co to moze byc??

Polecane posty

Gość cisowiankammm

Za niecale dwa tygodnie mam termin porodu, ale czuje ze bedzie to szybciej. Mam pytanie do Pan ktore juz rodzily. Mianowicie dzis wyczulam tak jakby guzki na piersiach i bola mnie ona. Nie jest to taki bol piersi jak na poczatku ciazy, tylko boli w miejscu tego \"guzka\". Czy moze byc to jakas oznaka zblizajacego sie porodu? Czytalam za jak sie ma nawal pokarmu to sie takie guzki robia, no ale to przeciez dopiero po porodzie a nie przed...

Gość Helena 24
a wycieka Ci już mleko z piersi?

Gość cisowiankammm
tak, dosc szybko bo od 4 miesiaca zaczęło wyciekać

albo liscie kapusty , zbiera sie pokarm i dlatego, to raczej nie objaw porodu, ja sie zawsze smialam z kolezanek jak mowily mi ze maja rozowlenie i kilka dni pozniej rodza. ja tez tak mialam jak zlapalo mnie to to wiedzialam ze bede rodzic i 2 dni pozniej poszlam rodzic:) powodzenia i nie boj sie;) idz pozytywnie nastawiona a wszystko pojdzie dobrze

Gość cisowiankammm
jestem pozytywnie nastawiona, chociaz otoczenie mi nie pomaga tak sie nastawiac ale na szczescie ich gadki jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam :) Hehe a co do rozwolnienia to hmm od dwoch dni wieczorami cos mnie zaczyna brac :) hehe ale zobaczymy. Z jednej strony bym juz chciala zeby bylo po, z drugiej jeszcze nie

Gość zoska1234
ja tez takie miałam, nawet usg robiłam i okazało się ze to gruczoły.Zeszły dopiero rok po porodzie:(

rozmasowuj sobie te guzki ale bardzo delikatnie, w miejscu gozka masuj palcem okreznymi ruchami, to z pewnoscia gruczolyz mlekiem, najprawdopodobniej zapchany kanalik. Pamietaj ze w trakcie karmienia piersia, trzeba te piersi pilnowac, zawsze sprawdzac czy nie ma takich guzków, jesli sie pojawia to rozmasowywac (delikatnie) w przeciwnym razie w miejscu tym moze zrobic sie zapalenie

Gość cisowiankammm
Ja dalej o tej piersi... Masuje ją od kilku dni i nic, guzek dalej wyczuwalny i dalej troche boli i ani kropli siary stamtąd. Natomiast z drugiej piersi mnie wrecz zalewa, az przestarszylam sie dzis w nocy. Kurde boje sie ze moge pozniej miec problemy z karmieniem Małego. I nie wiem czy cos z tym robic, czy czekac do piatku (ide do lekarza wtedy).