Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Coo

jakie kierunek mogę wybrać po pedagogice???

Polecane posty

Witam w tym roku zdaje licencjat, jestem na pedagogice i teraz wiem ze nie byl to dobry wybór mam pytanie czy studia magisterskie mogę wybrać np. akademię muzyczną, czy turystykę, dziennikarstwo?Czy musze ksztalcic sie w kierunku pedagogicznym Prosze o odpowiedź:)Dziekuje

Gość generalnie to
jak wybierzesz cos innego, to bedziesz do dupy w jednym i w drugim, bo ani przez 2 ani przez 3 lata porzadnie sie niczego nie nauczysz, generalnie durny ten system wymyslili, same buble wychodza :o

Gość filmoteka
tez mnie to interesuje. Bo tez jestem na licencjacie na pedagogice (pewnie pracy socjalnej). Czy potem mogę wybrać calkiem inny kierunek..albo chociaz zblizony do tego co teraz studiuje, moze inna specjalnosc?

Gość gkkkjd
dziewczyny a co jest w tej pedagogice bo ja sie zastanawiam co mam studiowac

ja jestem na doradztwie zawodowym i personalnym, wogóle mnie ten kierunek nie interesuje kurcze szkoda ze tak pozno pomyslalam:(ale jest mozliwosc wybrania innego kierunku, bo pozniej zrobilabym sobie np podyplomowe...jest taka szansa?Pozdrawiam

Gość filmoteka
gkkkjd - ja dopiero zaczynam tą przygode... Masz duzo psychologii ogólnej, Historii filozofii, Socjologii ogólnej, Wprowadzenie do pedagogiki, Edukacje zdrowotną, Edukacje medialną, Etyke i Aksjologie, Prawo, Organizacje i Zarządzanie, Język obcy, Metodyke badań pedagogicznych, Dydaktyke ogólną.. Ciekawe rzeczy jesli interesują Cie studia humanistyczne

Gość filmoteka
Ja mysle ze mozna zrobic drugi kierunek ale związany podobnie z Twoim 1. Niewiem moze się myle (oby!) Wiem ze mozna wybrać inna specjalnosc np. pedagogika pracy socjalnej - na licencjacie, na mgr - pedagogika resocjalizacyjna...

Gość nie no odpiszcie
a na zaocznych sprawdzaja obecnosc??

:(no właśnie tyle, że mnie praca socjalna wogóle nie interesuje:(wybierając studia mgr nie chciałabym żałować, jak teraz. Choć ogólnie pedagogika jest ciekawe, jednak widzę że teraz to nie dla mnie a interesuje mnie coś zupełnie innego:(

Gość nie no odpiszcie
plis odp

to zależy od uczelni, u mnie sprawdzają...na niektórych przedmiotach obecność jest obowiązkowa:(ale zawsze możesz iść na wszystkie nowe przedmioty i tam napewno się dowiesz czy sprawdzają obecność...dla mni osobiście to chore bo wykłady są niby nie obowiązkowe, ale dla niektórych wykładowców się liczą..nawet czasem traktują to jako plus i np podwyższają ocenę choć o pół stopnia:)

Gość nie no odpiszcie
a co jak nie zaplacilam pierwszej raty w terminie??

Nic nie powinno się stać, nie martw się chyba że naliczają odsetki, sprawdź w umowie jaką podpisałaś ze szkołą. Nie powinnaś mieć problemu więc nie martw sie:)

Gość nie no odpiszcie
pisze ze nalicza odsetki ale moge tez wykresli i sie boje. a jak to jest na pierwszych zajeciach bede na tej liscie w mojej grupie jak nie zaplacilam?wyczytuja nazwiskami cyz lista idzie czy jak?

Gość filmoteka
Coo, z ta pracą socjlaną to taki był przykład.

Gość nie no odpiszcie
odp plis

napewno jesteś na liście studentów, jak masz dowód wpłaty to oki, idz na zajecia i obcykaj na jakie mozesz nie przychodzic:) Filmoteka...wiem wiem, ale w sumie malo takich kierunków jest z pedagogiki:(promocja zdrowia, socjoterapia, resocjalizacja...a mnie nic z tego nie interesuje:(

Gość nie no odpiszcie
ale ja wlasnie nie zaplacilam

wykreślili by Cie z listy studentów gdybyś nie zapłaciła wogóle za studia przez kilka msc tak mysle, przeciez nie wszyscy placa w terminie, a oni na tym by tylko stracili gdyby tak kazdego wykreslali za to ze nie bylo wplaty w terminie. Musisz isc tylko napewno na zajecia bo inaczej pomysla ze zrezygnowalas w ten sposb

a do kiedy mialas zaplacic, kilka dni napewno nie zrobi roznicy:)chyba ze sie dlugo spóźniasz