Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana na maxa

Moje zęby - masakra

Polecane posty

Gość Załamana na maxa

Mam problem, dość poważny. Jestem chora na... nie ważne na co. Najważniejsze jest to, że przez tę chorobę w przeciągu pół roku straciłam niemal wszystkie zęby. To znaczy wiele da się uratować, ale większość jest do usunięcia :( Muszę iść do dentysty, ale nie mam aż tyle kasy, żeby je zreperować :( Dodatkowo panicznie boję się dentysty. Nie przez ból - są przecież znieczulenia, ale dlatego, że mam bardzo dobry słuch i słyszę wszystko kilka razy wyraźniej, niż inni. Nie wiem, co robić... :( Jestem załamana, kilka razy myślałam nawet o samobójstwie, tak się boję. Wstydzę się całować z moim chłopakiem. Nie ignorujcie mojego problemu, nie wyśmiewajcie się ze mnie. Ja naprawdę mam depresję z tego powodu ;(

Gość ale właściwie w czym problem
W tym,że musisz iść do dentysty a się boisz,czy że nie będziesz mieć zębów?Tzn co jest dla Ciebie gorsze? Jeśli nie masz kasy na wyleczenie to jak wprawisz sobie sztuczne?To na pewno będzie droższe niż reperacja

Gość do dentysty marsz
i to szybko, poki masz jakies zeby do uratowania, im dluzej bedziesz zwlekac tym gorzej!!!! uwierz mi, troche strachu, troszke bolu (tylko troszke) i bedziesz z siebie i swoich zabkow dumna!!!

Gość rgrg
dbaj o zęby im dłużej czekasz tym samym leczenie ząbków może się przedłużyć, oraz koszta będą wyższe, skoro wda sie coś poważniejszego niż dotychczas. Ja jestem zmobilizowana i zaczełam walke ze swoim kłami :)

Gość do dentysty marsz
ja tez, co prawda zwlekalam dlugo i poszlam dopiero jak mi sie ukruszyl kawałek jedynki a z tylu byla dziura...dentystka mi to slicznie zrobila, bylo borowanko, nie bolalo raczej i potem mialam masą wypelniane na UV, efekt hollywodzki, jest cudnie :) bede teraz leczyc reszte bo mam jeszcze 3-4 zeby troszke chore, a potem sobie wybiele :) ogolnie to polubilam dentyste, da sie to polubic ;)

Gość Załamana na maxa
Ale ja straciłam prawie wszystkie zęby na gorze ;( Będzie dużo wyrywania, borowania... Żeby chociaż te cztery mi zrobili :( Idę do dentysty w poniedziałek (o ile znajdę jakiegoś dobrego, który ma podpisaną umowę z NFZ), ale w przyszłym tygodniu wyjeżdżam za granicę na leczenie. Mojej choroby w Polsce leczyć się nie da. Naprawdę się boję ;(

Gość do dentysty marsz
a co to za choroba jesli moge spytac? no to przeciez ciesz sie ze bedziesz sie leczyc zagranica!!! na pewno Ci naprawia zabki!

Gość Załamana na maxa
Zębów nie będę leczyła za granicą, nie ma tak dobrze. Jestem chora na anoreksję bulimiczną ale już w bardzo zaawansowanym stadium i żaden lekarz w Polsce nie chciał się mną zająć. Dlatego straciłam zęby ;(