Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katastrofa magiczna

jaką rase wybrać??

Polecane posty

Witam Chciałabym mieć psa, który pasował by do mojego stylu życia i do mojego temperamentu. Czy ktoś zna się na rasach by \"dobrać\" mi towarzysza. moze napisze kilka warunków które musi spełnić koniecznie: 1. lubić dzieci, mam czteroletnią córkę. 2. spokojny ja jestem typem domatora i chciałabym aby pies jak gotuje czy sprzątam nie przeszkadzał. 3. chciałabym aby ze mną biegał czy towarzyszył jak jeżdżę rowerem. 4. chciałabym aby był opiekuńczy, jak wyjdę do sklepu i zostanie z małą to jak powiem waruj przy drzwiach, to do mojego przyjścia nie ruszy się. a po za tym musi lubić długie spacery. :)

Gość fdgdg
Ja lubie dlugie spacery :)

Gość taka rase sobie wybierz
wbrew pozorom wszystkie te kryteria spełnia Bulterier

Gość pinball
boze,,, nie labrador.... :( mialam labka,,, moim zdaniem katasrofa, po szkoleniach i dalej glupi jak but. Teraz mam amstaffa... cud miod :):) Maja specyficzne charaktery, ale sa kochane. labek jak zostawal w domu to wszytsko rozwalone, teraz moja suka zostaje codziennie sama w domu na 8 godzin i grzecznie sobie spi caly czas, zadnych szkod nie robi.

Gość pinball
dobrze ktos napisal ze bulterier - wbrew pozorom. one uwielbiaja dzieci .

Gość labrador
pinball, pinkolisz :O jak nie umiesz ulozyc psa - trudno labrador pomaga osobom niepelnosprawnym, nie ma w sobie gena agresji i jest bardzo pomocny przy dzieciach opiekunstwo ma we krwi nie mozna po jednym przypadku sadzic o calej rasie

amstefy są fajne ale większość ludzi się ich boi ,tym bardziej jak się ma małe dziecko.... dużo znajomych ma tą rasę i wbrew pozorom są bardzo łagodne ...takie \"przytulaki\":D

Gość hvhj
amstaff..bulterrier lubiądzieci :O..no pewnie a jak się wkurwią to im łeb odgryzą :O:O

Gość pinball
taaa..... to ciekawe.... chodzi mi o tego labradora... moja siostra ma tez labka... ja z dzieckiem nie moge do niej wejsc . moze mi akurat sie trafilo tak na takie dwa charaktery. Heh... amstaffy tez sa przewodnikami, nawet na wojnie słuzyły :) Zapraszam na stronke http://ttb.anashar.net/

Gość labrador
hvhj, zgadzam sie rasy te sa niebezpieczne wlasnie z powodu nieobliczalnosci: atakuja w okreslonych warunkach KAZDA osobe, uznaja JEDNEGO pana, dlatego reszta domownikow moze byc zagrozona :O

Gość taka rase sobie wybierz
hvhj masz nikłą wiedzę na ich temat, opierasz się jedynie na micie który krąży wśród ludzi ;)

Gość JRGIOHR
Wiesz, chyba bedziesz musiala troszke isc na kompromis. Na pewno musisz wybrac jakas lagodna rase ze wzgledu na dziecko. Najlepsze tu sa labradory. Sa lagodne i lubia sie bawic, ale jednoczesnie trudniej je ulozyc i sa przyjaciolmi wszystkich ludzi - wiec troche slabo z tym warowaniem i chronieniem. Jednak na pewno dziecko nauczy sie przy nim odpowiedzialnosci i pies go nie skrzywdzii przy odrobinie uporu mozna go wyszkolic, chociaz niekoniecznie perfekcyjnie. Psa obronnego bym na Twoim miejscu nie brala. Owszem przypilnuje drzwi i jak mu kazesz lezec to sie nie ruszy, ale nigdy nie bedziesz miala gwarancji, czy sam pies Ci dziecka nie skrzywdzi. Poza tym kazdy pies do 2 roku zycia bedzie Ci sie platal pod nogami. To towarzyskie stworzenia. Bedzie Cie kochal i bedzie chcial spedzac z Toba czas. Przemysl koniecznie wybor. Ewentualnie moze owczarek niemiecki. Sa latwe w szkoleniu i posluszne i nigdy nie slyszalam, zeby byly grozne. Pozdrowienia

Bulterier ... na samą myśl ile ten zwierzak ma siły ścisku to mdleje. i zdecydowanie nie jako pierwszy poważny pies w moim życiu. bo mam jakieś tam teoretyczne podejście ale praktyka to coś innego. oczywiście poszłabym z takim psem na szkolenie. i ta mordka ona mówi jak mi nie dasz jeść o czternastej to cię zjem :)

zależy też na jakiego psa możesz sobie pozwolić,jak mieszkasz w bloku w małym mieszkaniu to lepiej mniejszego ....ale jak masz domek to może byc duży pies ,ktoś wcześniej wymienił owczarka niemieckiego ,niestłyszałam złej opini na temet tej rasy.... Mi osobiście podoba sie Alaskan Malamute:)

Gość mastif tybetański
linieje tylko raz w roku- na wiosnę, jest bezzapachowy i jego sierść nie uczula alergików. Wady w wieku dojrzewania od 6miesięcy do roku strasznie uparty (znam z autopsji)

amstaf miałam kontakt z dwoma takimi psami, suka mojej przyjaciółki miała 2 lata rzuciła sie na mnie jak usiadłam na łózko, nie ugryzła mnie ale postraszyła skutecznie pies kolegi ma jakieś 10lat spokojny, liże mnie po rękach nie nachalny ale już starszy więc ... urzekł mnie kiedyś pies mojego kolegi owczarek niemiecki .... był tak wielki, ogromny. staliśmy na ulicy rozmawialiśmy on skinął na psa i sobie poszedł ten pies tak leżał i leżał staliśmy jak wryci o co chodzi... przeszedł jakieś 200 metrów i go w ogóle nie było widać. gwizdnął a pies zerwał się i poleciał za nim. wyjaśnił mi że on tak leżeć mógłby bardzooo długo.