Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość floverss

preejakulat

Polecane posty

Gość floverss

siemka :)) ja mam pytanko i prosze o wasze odpwoiedzi ;] wiem ze w preejakulacie znajduja sie plemniki one sa martwe i upośledzone i podobno przez to w ciaze nie mozna zajsc ;] chcialabym zrobic to z chłopakiem i chce sie zabezpieczyc prezerwatywa ;] ale mam watpliwosci ;] zawsze moze peknac !;] dlatego chcialabym seks przerywany :)) i nawet jesli byłaby peknieta gumka a on wyjdzie ze mnie przed wytryskiem i spusci sie do prezerwatywy nie ebdac we mnie to w ciaze nie zajde prawda? nawet jesli preejakulat był we mnie? ;]] moge cos takiego zrobic czy jest szansa ze moge zostac w ciazy? czekam na odpowiedźź ;]]

Gość zbyt ryzykowne
W tym płynie podobno nie ma żywotnych plemników, a sporo kobiet zachodzi w nieplanowaną ciążę stosując stosunek przerywany.

Gość floverss
akle jak moze zajsc skoro wytrysk bedzie poza nia?

Gość floverss
odpisujcie ! jest to dla mnie wazne ;]]

Gość 111111
jezeli chodzi o preejakulat to nawet naukowcy nie sa do konca zgodni. Ja stosuje gumki razem z globulkami patentex. Jezeli prezerwatywa jest odpowiednio załozona i ty nie jestes sucha to ona nie ma prawa peknąc. Prezerwatywy pekaja jak sa niodpowiednio uzywane albo jak diewczyna nie jest dostatecznie podniecona i ma sucho to wtedy jest wieksze ryzyko ze peknie albo sie zsunie. Ja czytałam ze podobno przez preejakulat nie moża zajsc ale 100% pewnosci nikt ci nie da

Gość floverss
nie chce brac zadnych tabletkow anty bo jakos mi to nie odpowiada.. slyszalam ze jeszcze sa tabsy dopochwowe jednorazowe ;] ale mysle ze prezerwatywa nie peknie bo zzawsze mam mokro ;] ale tez zawsze moze peknac dlatego wybrałam seks przerywany ;] moim zdaniem w preejakulacie sa plemniki martwe lub upośledzone wiec nie dadza rady zaplodnic kobiety ;]] musi byc wytrysk z zywymi plemnikami ;]] a ten wytrysk bedzie poza mna ;PP wiec nic mi nie grozi ;] ale to jets tylko moje zdanie

Gość boziuu 3 maj mnie
tabletek , a nie tabletkow

Gość ja bym po nie sięgnęła
te tabsy dopochwowoe to zapewne globulki, ale ja bym nie chciala zeby cos mi się pienilo i wypływało :O a poza tym sexik zazwyczaj jest spontaniczny...musisz ją zaaplikowac parę minut przed stosunkiem i co powiesz swojemu facetowi, gdy bedzie juz bardzo rozgrzany- " poczekaj chwilkę, muszę sobie globulkę rozpuscić "

Gość floverss
przepraszam jestem dyslektykiem ... mam problemy z koncówkami ;/ przepraszam

Gość floverss
no w sumie masz racje ... albo włozyc je wtedy kiedy sie piescimy ;P dlatego chce ten ses przerywany z prezerwatywa ;]]

Gość floverss
dlaczego juz nikt nie pisze? piszcie co myslicie o tym ! i o moim pytanku ;]

Gość Martwa Amanda
no ja uprawiałam seks przerywany, ale bez zabezpieczenia.I tak sie teraz zastanawiam, czy nie jestem w ciązy... mimo, że test wyszedł negatywny. Jednak prawdopodobnie naczytalam sie za duzo na temat objawów ciązy i się stresuję. SEKS TYLKO Z ZABEZPIECZENIEM, jeśli nie chcecie dzieci.

Gość floverss
no jasne ;D tylko ;]] ale ja sie pytam czy moge uprawiac seks przerywany z prezerwatywa? ;] prezerwatywy maja to do siebie z elubia pekac ;] i gdyby wytrysk był we mnie to moze dojsc do zaplodnienia ;] a jakby pekła ale wytrysk by nie był we mnie to czy moge zajsc przez preejakulacje ;P? o to mi chodzi xD

Gość floverss
tylko ze ja mam niereguralny okres nie umie obliczyc tych dni niepłodnych ;( wiec co ja mam robic?

Gość floverss
moze ktos uwaza ze przez to nie mozna zajsc w ciaze? ;P bo ja nie wiem jak sie zabezpieczac ;( nie chce tabletek anty tabletki dopochwowe odpadaja plastry takze... zostaje prezerwatywa ale lubi pekac wiec seks przerywany... tylko meczy mnie ten preejakulat

Gość Martwa Amanda
był już podobny topik, i większośc tam wypowiadających się napisala, że przez preejakulat nie można zajść, ale natura lubi płatać figle..

Gość floverss
no ale skoro sa martwe lub uposledzone plemniki to nie ma zmiluj ;] natura az taka podła chyba nie bedzie ;P?

Gość dxzcbgxgb
tam nie ma martwych plemników napewno, mam znajomych którzy stosowali stosunek przerywany i nigdy facet nie skończył w dziewczynie a w ciaże zaszła!!!!!!!!!!!!!

Gość floverss
17 lat mam tak pisze w necie... i ginekolog tez powiedział ze sa martwe i uposledzone..

Gość 111111111
jeszcze raz powtarzam ze nawet naukowcy nie sa zgodni co do tego preejakulatu. Wiekszosc twierdzi ze nie jest mozliwe zapłodnienie przez preejakulat. Trudno jest to jednoznacznie stwierdzic bo nie da sie do konca zbadac tego płynu. Niektórzy meszczyzni wcale nie mają plemników w preejakulacie, inni mają ale martwe albo uposledzone ale tak naprawde niewiadomo do konca jak to jest bo nie przebadano wszystkich facetów na swiecie. Napewno trzeba pamietac ze gdy facet miał wytrysk i w niedługim czasie dochodzi do kolejnego stosunku to wtedy plemniki z poprzedniego wytrysku moga wydostac sie razem z preejakulatem. A jezeli chodzi o prezerwatywy to one tak czesto nie pekaja. Ja stosuje je juz od 1,5 roku i zadna nie pekla, a jezeli peknie to trzeba isc do lekarza który przepisze tabletke "po" i zazyc ją do 72 godzin po stosunku.

Gość floverss
okkk :)) ale moge tak zrobić? uprawiac sex przerywany z prezerwatywa ;] wytrysk poza mna ;] wtedy bedzie bezpieczniej

Gość 111111111
I jeszcze jedno. Zadna metoda anty nie da ci 100%!!! Jezeli decydujesz sie na współżycie to powinnas byc swiadoma konsekwencji jakie moga z tego wyniknąc. Sa przypaki wpadek przy kazdej metodzie, nawet przy tabletkach, są bardzo zadkie ale zawsze. I jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc i współzycie z zabezpieczeniem budzi w tobie az takie wątpliwosci to zastanów sie czy jestes wystarczająco dojrzała zeby je rozpocząć.

Gość 111111111
Tak mysle ze wtedy bedzie bezpieczniej. Zastanów sie powaznie nad tym czy naprawde jest to właściwy moment na rozpoczęcie współżycia i czy za chwile nie bedziesz sie strasznie stresowac i odchodzic od zmysłów gdy okres ci sie spózni np 2 dni. Zycza podjęcia słusznego wyboru

Gość floverss
chce rozpoczac i bede uwazac ! :]]

Gość 111111111
ok, twój wybór. Chciałam ci tylko uswiadomic ze nawet jak bedziesz uwazac to moze sie to róznie skonczyc, absolutnie nie chce cie straszyc. Postapisz tak jak bedziesz chciała. Zycze wobec tego udanego współzycia:)

Gość floverss
dzieki :** ale strasznie sie boje tego 1 razu ;P zobaczymy jak bedzie ;P

Gość karolkaaaa
dobrze będzie :) wiele z nas sie obawia tego 1 razu... ale kiedy juz ta emocja weznie górę i chłopak włoży w to trochę serca, postara się i pomyśli o Tobie a nie o własnej przyjemności t o będzie super :) zobaczysz :) a ja mam takie małe pytanie b otroche mnie to trapi... jestem na 3 opakowaniu tabletek... jednak w trakcie 7 dniowej przerwy pękła nam gumka jeszcze przed wytryskiem, ale co miało t osię wylało... a w międzyczasie troche przychorowałam i brałam leki osłabiające działanie tabetek... myślicie że to powod do zmartwień?