Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzia85

wizyta i pytania podstawowe

Polecane posty

Gość zuzia85

jakie podstawowe pytania dziewczyna powinna zadac ginekologowi jakie badania powinna przejsc zeby dowiedziec sie czy wszysko jest ok?

Dziewczyna ginekologowi? To chyba ginekolog dziewczynie. Pytanie z serii: długość cykli, data ostatniej miesiączki, intensywność krwawień, bóle brzucha, kolor i konsystencja śluzu. O to czy rozpoczęłaś współżycie płciowe. A badania? Badanie ginekologiczne palcem i uciskanie brzucha, badanie wziernikiem, USG dopochwowe, badania krwi, cytologia. Już na podstawie samego badania można się przekonać czy wszystko z Tobą w porządku.

Nie ma jakiś podstawowych pytań, które należy zadać na wizycie. Powinnaś pytać o wszystko co Ciebie interesuje i niepokoi.

Gość zuzia85
wiem ze to ginekolog powinien pytac ale kiedy ja pierwszy raz bylam u ginekologa to ja pytalam a po prostu nie wiedzialam o co mam pytac widocznie trafilam na zlego ginekologa wiec tym razem chcialam sie zabezpieczyc i kiedy mnie nie pytaja wiedziec sama o co pytac przede wszystkim chodzilo mi o badania bo i te nie mialam zrobionych w calosci tylko te pierwsze wymienione przez kolezanke