Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukuje wyprawke

jakie kupic pampersy do szpitala i podkłady?

Polecane posty

Gość szukuje wyprawke

kupiłam bo było w promocji Pampers new born od 3 do 6 kg ale czy nie będą za duże? bo jeszcze są Pampers od 2-5 kg czyli jedynka. Chyba ze jakieś inne tańsze a dobre, juz zgłupiałam :( ps. kupiłam podkłady z belli poprodowe jest ich 10 sztuk czyli paczka, ile mam kupic paczek?

Wszystko zależy od dzidziusia, ale myślę że powinnas kupic te mniejsze pampersy, bo dzidzius nie bedzie po porodzie wazył 5 kg napewno. Co do podkładó t bella chyba najlepsze zaraz po porodzie.

A ile waży Twoje dziecko z USG? Ja kupiłam pampers Newborn od 2 do 5 kg, córka wg USG ważyła 4100 ale urodziła się z wagą 3740, pieluszki były dobre aż do około 3 tygodnia po urodzeniu, potem zmieniłam na dwójki.Jeśli dziecko waży 3 kilo lb więcej to zgodnie z wagą podaną na opakowaniu - 2ki będą dobre (3-6 kg) z tym, że przez pierwsze dni będziesz musiała mocniej zawijać niż 1-ki (2-5 kg) żeby nie drażnić pępuszka. Więc jeśli masz tylko jedną paczkę 2-jek to kupiłabym jeszcze 1-ki do szpitala.Podkłady... ja używałam ich tylko przez 3 dni, zużyłam półtora opakowania (14 podkładów dokładniej) ale przez pierwsze 12 godzin byłam po cc i zmieniała mi Położna dając szpitalne, więc na Twoim miejscu kupiłabym minimum 3 paczki i do tego podpaski. Jestem 6 tygodni po cc, do 4 tygodni krwawiłam i używałam podpasek, teraz jeszcze plamię i używam wkładek.

Gość ja używałam mniejszych
Ja kupiłam do szpitala 1 coś mi się wydawały małe. Kupiłam je przez przypadek, bo myślałam, że te żółte są tylko w jednym rozmiarze. Potem po powrocie do domu używałam już 2. Dziecko urodziło się 4 kg.

Gość Anialisa
Póki co kup sobie ze 3-4 paczki podkładów. Nie wiadomo czy będziesz rodziła siłami natury, czy przez cesarkę, jak długo będziesz krwawić po porodzie i w jakich ilościach. Ja w szpitalu przez 5 dni zużyłam około 4-5 paczek. Później w domu krwawiłam jeszcze 4 tygodnie i poszło mi sporo paczek, nawet dokładnie nie wiem ile. Ja używałam podkładów ginekologicznych Absorgyn (10 sztuk w paczce), są tańsze od Belli o około 60 groszy (w moim mieście), kupowałam je w aptece. Co do pieluszek dla dzidziusia przydałaby ci się paczka tych najmniejszych, właśnie od 2 do 5 kg, możesz też poszukać tych ze specjalnym wycięciem na pępuszek, gdyż nie uwierają dzidzi w tym miejscu. No i jeśli będziesz rodziła siłami natury, to kup sobie proszek w saszetkach Tantum Rosa do przygotowania takiego płynu do przemywania krocza, żeby lepiej i szybciej się goiło. Ale to już do użytku w domu.

Gość mama-Jakubka-2007
do szpitala??? W "moim" szpitalu,czyli Polna-Poznań,pampersy (oryginalne) oraz podkłady były na żądanie:),czyli gratis.

ja miałam pampersy 1, i pasowały mimo że synek urodził sie 4400. Podkłady bella baby - miałam 2 paczki i od razu mi zabrakło. Łącznie w szpitalu zużywałam paczkę podkładów dziennie.

Ja do szpitala miałam Pampersy 1. Córcia ważyła 4 kg, rozmiar odpowiadał. Wystarczyły mi 2 paczki podkładów Bella a później używałam już podpasek.

u mnie w szpitalu tez wszystko było \"na dzwonek\" :) Panstwowy szpital,normalny.Aaa,dodatkowo gratis były chusteczki nawilżone Pampers.