Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edkaa25

JAKIE KOSMETYKI DLA NIEMOWLAKA

Polecane posty

ZASTANAWIAM SIE NAD KOSM DLA NIEMOWLACZKA TZN Z JAKIEJ FIRMY NIVEA BAMBINO ITD TYLE TEGO JEST KTORE WYBRAC?

Byle nie Johnsson'a bo one często uczulają. Nivea Baby są bardzo bardzo fajnie, zwłaszcza krem do pupy (przeciw odparzeniom) i płyn do kąpieli z oliwką. Super jest też oliwka z Hipp'a. Wybór jest spory i czy weźmiesz Nivea, Bambino czy Hipp, to będzie ok. Radzę używać z jednej firmy, to jakby się okazało że maluszek się uczula, to od razu będziesz wiedziała na jaką firmę. A jak masz duże prawdopodobieństwo że dziecko będzie alergikiem (sama masz alergię, bądź Twój partner, czy oboje), to radzę od razu stosować serię Emolium, Oilatum czy inne emolienty. Wtedy też wszystko z jednej firmy.

Ja używam dla córki od samego urodzenia własnie produktów firmy Johnsons Baby i jest super... Zero uczulenia, nawet jednej krosteczki... Najbardziej zadowolona jestem z oliwki w żelu, bajer... Ale kremu na odparzenia nie polecam żadnego innego jak tylko Sudocrem, mnie też go polecono i sprawdza się całkowicie...

ja tez uzywam dla Malej tylko produktow firmy Johnson\'s Baby. Nigdy nie bylo zadnego uczulenia, kosmetyki sa rewelacyjne. Ja i Mala uwielbiamy plyny do kapieli tej firmy, swietna piana, cialko nawilzone. Zel do mycia \'top to toe\' uzywamy od samych narodzin, nawet w szpitalach sa rekomendowane:) Duzo sie slyszy o tym ze uczulaja a ja osobiscie nie znam ani jednego dzieciaczka z uczuleniem na te kosmetyki :)

Gość dziumdziulaczek
kazde dziecko jest inne j i jedno bedzie uczulone na takie drugie na inne kosmetyki, musiz testowac. moj bobas nie jest uczulony na zadne bo wszystkie juz chyba mial probowane. generalnie polecam zwykla oliwke bambino i nie slyszalam jeszcze zeby kogos uczulila, kosmetyki nivea baby sa tez rewelacyjne, do pupy oczywiscie sudokrem,chociaz slyszalam ze w aptece mozna kupic lepsze i duzo tansze preperaty, a jezeli twoje dziecko jest alergikiem to lekarz moze ci zapisac preperaty np przeciw odparzeniom za grosze

Gość dziumdziulaczek
a i podobno jako zasypke mozna uzywac skrobi ziemniaczanej , nie sprawdzilam tego jeszcze ale sprobuje kiedys

Gość faffarafffa
jest tak dużo kosmetyków dla dzieci, może ktoś poradzi minimum jakie trzeba kupić. napewno jakieś mydełko, później po kąpieli dziecko smaruje się oliwką. A pupę potem jeszcze dodatkowo alantanem czy sudocremem? szampon to chyba wogóle nie potrzebny.

W szkole rodzenia położna kazała nam smarować pupę TŁUSTĄ maścią, np. Bepanthen, Linomag, Alantan, a Sudokrem stosować tylko na już odparzone miejsca - leczniczo. I nigdy na wargi sromowe u dziewczynki i pod workiem mosznowym u chłopca. A z pozostałych kosmetyków to płyn do mycia (np. Johnson Top to Toe lub z innej firmy tego typu) i krem z filtrami UV i krem na każdą pogodę (w zależności od pory roku). Ja kupiłam jeszcze oliwkę, bo można ją stosować do masażu maleństwa oraz na ewentualną ciemieniuchę. To tyle. Myślę że nie ma co przesadzać z kosmetykami.

Gość dessssa
bambino od samego początku- nie uczulają, są tanie i cudownie pachną :)

Gość mama klaudii
od samego początku używamy jonson baby i są super mala jest uczulona tylko na oliwke ( ale to absolutnie kazdej firmy nawet bambino) i na poczatku zamiast oloiwki uzywalismy oliwy z oliwek ( doradzila nam polozna) a tak mamy płyn do kapieli nawilzajacy, balsam po kapieki nawilzajacy i mydelko z tej samej serii J&J do pupy sudokrem, i J&J naturals krem do buźki ...

Gość uzywam nivea
i polecam, przerobilam tez johnsona i bambino i nic nie uczulalo ale po johnsonie synek mial male przesuszone placki gdzieniegdzie na skorze a jak przeszlismy na mycie cialka nivea szampon i plyn do kompieli w jenym wszystkie przesuszenia zniknely

ja używałam bambino, ale niedawno odkryłam serię Skarb Matki. są świetne! mam oliwkę (bardzo gęsta, świetnie natłuszcza i nawilża), płyjn do kąpieli (natłuszcza), mydełko, krem antyseptyczny (do pupki na ewentualne zaczerwienienia), i krem z filtrem. jak dla mnie są rewelacyjne!

Do mycia pupci zadne husteczki tyko waciki z czysta woda , na pupe Bepanthen (codrugie przewijanie) a cala reszta Mustela... goraco polecam, sa rewelacyjne i wydajne : jedna butelka plynu do myca cialka i wloskow wystarcza na 2-3 miesiace ...

Gość Filia456
A preferujecie metody kupowania kosmetyków przze internet?? Bo znajoma btrała ostatnio dla dziecka na tututu.pl i jest zadowolona dlatego pytam Was o zdanie.

Gość tylko bambino
sa swietne, nie uczulaja, sa tanie i sluza mojej coreczce ;)

Gość ja uzywam
kosmetykow z rossmanna babydream tez nie uczulaja i jestem z nich zadowolona, jak nie mam po drodze to zamiennie uzywam bambino i tez sa super

Używam dobrych, sprawdzonych marek: Johnsons Baby i Nivea. Nie uczulają, mają wszelkie możliwe atesty, doskonale się rozprowadzają i potem spłukują. Moja siostra tez ich używa i tak jak ja jest zachwycona Szamponem i płynem do kąpieli 2 w 1 Nivea Baby. Świetny jest też Krem na każda pogodę 50 ml Nivea.

Witam. Mój synek ma akurat AZS i ja smaruję go cetaphilem restoraderm i są widoczne rezultaty. Nie drapie się i skóra jest odpowiednio nawilżona. :)