Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalny obywatel

Apel na temat sluzby zdrowia

Polecane posty

Gość Normalny obywatel

Moja składka zdrowotna (9%) za miesiąc wrzesień to 507 złotych Tyle potrącili mi z moich dochodow. Właśnie wróciłem do domu po pracy i włączyłem kompa. Za te 507 złotych leczę rolnika, cwaniaka co to dla niego żadnej pracy w tym kraju nie ma, oraz rodziny tych rolników i cwaniaków. Z tych 507 złotych funduję zabiegi dla sprawców wypadków co to po pijaku się rozbijają itp inne zabiegi, tylko nie moje. Ja idę do dentysty prywatnie, on zabiera mi stówę za ząbek, jeżeli to nic poważnego. Leki mam na 100%. Do lekarza nie chodzę, tylko dzwonię do pielęgniarki po nowe recepty (jestem po zawale). W szpitalu leżałem rok temu (po zawale) 6 dni. Nie zrobiono mi nic, ani przepychania żył, ani nawet porządnych badań. Żyję tylko dzięki prywatnej przychodni w Koszalinie, co to kilka razy po 150 zeta wyciągnęła, ale postawili mnie na nogi. Na zwolnieniu po zawale byłem tydzień, a potem wykorzystałem zaległy urlop i przez 27 lat pracy żadnego zwolnienia. Dlatego chcę prywatnych szpitali za prywatne składki. Mamy XXI wiek i moje składki można tak samo obliczyć jak konto w banku. Mam kartę zdrowotną, jak w bankomacie. Idę do lekarza, on przeciąga kartę przez czytnik, ja mam lekarza, on ma kasę. Idę do szpitala, tam tak samo ściągają mi z karty za pobyt. Kartę mogę pożyczyć żonie, dzieciom, rodzicom, bratu, rodzinie. Mogę zaciągnąć debet na koncie jak w banku i potem co miesiąc składki mi to uzupełnią. Proste - jasne, czytelne - skuteczne. Ktoś napisze co mają robić rodziny bezrobotne: Odpowiadam - wziąć się do pracy i nie oszukiwać na czarno.

Gość gdfgdfgdfg
dokładnie tylko prywatna służba zdrowia zapewni nam należytą opiekę zdrowotną

Gość gdfgdfgdfg
Wg mnie to powinno być tak że są prywatne, lub samorządowe szpitale które są normalnymi spółkami i nie ma żadnego NFZ. Są prywatni ubezpieczyciele. Wykupujesz pakiet ubezpieczeniowy i ubezpieczyciel pokrywa ci koszty leczenia w określonej kwocie, dla biednych korzystających z pomocy państwa to państwo wykupywało by takie ubezpieczenie w normalnej firmie. I te ubezpieczenia powinny byc dobrowolne. Jak nie chcesz to się nie ubezpieczaj.