Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arek1717

Guzek na Tyle głowy

Polecane posty

Witam:) Mam 17 lat,od dwóch trzech lat mam na tyle głowy guzka na samym dole czaszki po prawej stronie juz jak sie ma zaczynać (tył szyi)jest on twardy i chyba nie przesuwalny w obec podłoża..jest dość głęboko pod skórą,jeżeli naciągam skóre to wydaje mi się że przeszuwa się razem z nią.. wtedy jak go odkrylem powierzchnia guzka była chyba taka sama czyli okolo 1 cm teraz jest tak jak by bardziej \"napęczniały\"Nie byłem z tym u lekarza ale zaczynam się denerwować,mialem 5 miesięcy temu robione badania krwi przed zabiegiem i były ok pomóżcie co to może byc Pozdrawiam serdecznie.

Gość Jezeli jest on miękki moze to
być coś w rodzaju tłuszczaka , kaszaka itd.Jezeli jest twardy moze to byc kostniak.Idż do lekarza rodzinnego , niech zadecyduje.Nie mozesz dpuścić aby wchłonoł do wewnątrz czaszki,pa!

Zeby dostal sie pod czaszke musial by zrobic w niej dziure :D po pod guzkiem jest jeszcze czaszka.. tak jest o twardy.. ale dziwne rano wstaje jest jak by nabrzmiały pochodze gdzies przewietrze sie to jak by lekko sie pomniejszal takie mam wrazenie jak by oklapł troszke,pozdrawiam

macam to właśnie i nie jest tak twarde jak kość... niby twarde niby troche miękkie sam nie wiem..i nie jest przyrosnięte do kości... brak jakich kolwiek objawów,od lat Pozdrawiam

Gość no to może być kaszak
czyli tłuszczak!masz szczęście ze nie kostniak.

Gość ahaaaa
A ja też ostatnio zauważyłam u siebie guzek.. ale dokładnie na środku.. na dole czaszki.. zaraz jak jest taki dołek.. ale wydaje mi się, że mam taką kość.. chociaż.. sama nie wiem.. ale jest twardy i naprawdę wydaje mi się, że to kość..

Gość jhihioiko
rak rak mózgu !!!

Człowieku nie strasz nikogo rakiem mózgu... wydaje mi się ze tłuszczaka,kaszaka w tym miejscu na tyle głowy(czaszki) przesuwać w obec podłoża by było ciężko,skóra jest naprężona i moze być tylko takie wrażenie że jest przyrosnięty do kości,a może to tylko jakaś naruśl podskórna?mój w tym momenci sie jak by pomniejszyl:D dziwne zjawisko...morfologia i OB mialem prawie że idealne wszystko w normie pol roku temu ten guzej juz 2-3 lata temu istniał.. Pozdrawiam

Z Tego co czytalem to kostniaki to też nowotwory łagodne i w 100% wyleczalne nie robi przerzutów ani nie odnawia się.. PS: jeżeli masz na środku głowy na tyle tego guzka mogą to być powiększone węzły chłonne.. Ile czaszu już to masz?masz jakies objawy?

Gość MartaxDD
czesc mam problem ostatnio obudzilam sie i w uchu znalazlam guloje ktora mnie strasnie boli potem prawie przy wlosach za uchem znalazlam guzka maly i twardy troche boli jak przyciskam jeszcze jeden z tylu glowy we wlosach i jest tak samo jak z poprzednim i jeden z tylu na szyji wysoko i wyczuwam go jak naciagne skore wszystkie sa identycznej wielkosci troche sie boje bo mam dopiero 15 lat pomocy