Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda.

dobre rady pani domu

Polecane posty

Gość magda.

witam , cialanym zalozyc tpik dotyczacy "dobrych rad w domu i nie tylko" np. jak usunac plamy z wina , czym doskonale wyczyscic srebro itd. czasem naprawde takie rady sie przydaja. srebro pieknie lsni jesli do gotujacej sie wody dodamy plynu ludwik i na chwilke wlozymy srebro ,super efekt, naklejki z szafek dziecinych usuniemy majonezem z woda pozostawiajac roztwor n aok 20 min. Wpisujcie jesli macie jakas dobra rade

Gość a o złocie coś wiesz
? Tzn chodzi mi o złotą biżuterię, która straciła połysk? A żyrandol z mosiądzu - jak wyczyścić? Ja się za bardzo nie znam na takich rzeczach - mój patent (właściwie nie mój, tylko z tv) - to papka z sody na fugi w łazience, chwilę potrzymać - czyści!

Gość magda.
witaj niestety nie wiem , ale jak tylko cos bede wiedzila napisze, a cha jeszcze by w lodowce pozbyc sie nieprz. zapachow wystarczy w material zawinac trioszke kawy .przepisis na odzywke do wlosow -----lyzka stol nawty kosm. pol cytryny i zoltko , wyieszac ,wcierac w skore glowy i we wlosy , pozostawic na ok 20 min pod czepikiem foliowym , owinac recznikiem, polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość magda.
dzieki za rade)))pozdrawiam

Gość kawa sypana
jest dobra jak nie można doczyśćić filiżanki po osadzie z herbaty! Wystarczy zaparzyć w takiej filiżance kawę i niech chwilę postoi (można oczywiście wypić :-))

Gość magda..
gdy bluzeczka jest zmechacona, wypłucz w odzywce do włosów

Gość ana_katia
zmechacone bluzki można "wygolić" już taką dobrze zużytą maszynką jednorazową do golenia, tylko trzeba dobrze wyprosotwać materiał, żeby nie przeciać go... skórzane buciki bardzo ładnie będą sie błyszczeć, kiedy wypoleruje się je skórka od banana - tą częścią od środka - zawiera dużo tłuszczu - a potem wypolerować flanelową szmatka wymazane drzwi kredkami czy flamastrami dobrze się czyści lakierem do włosów - spryskać to miejsce i przecierać szmatką.. jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę...

Gość swetry golę
taką taśmą z rzepem - oczywiście tą przyczepną częścią.