Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modliszka71

Pomocy! Zmiana Diane-35 Cyprest na Regulon

Polecane posty

Gość modliszka71

Cześć dziewczyny, mam pytanie, a raczej prośbę - może któraś będzie coś wiedziała i mi pomoże...Od 2 lat brałam Diane-35, a od roku Cyprest - polski odpowiednik Diane-35 (to samo tyle że tańszy) i teraz ginekolog przepisał mi Regulon bo po 3 latach powinnam zmienić tabletki. Problem w tym,że w ciagu tego roku brania Cyprest - "zawieruszyły" mi sie po drodze az 3 tabletki - tzn raz mi jedna gdzieś upadla i już jej nie znalazłam i potem jeszcze dwukrotnie, przez co w każdym opakowaniu brakowało mi trzech ostatnich tabletek, ale zawsze miałam jedno dodatkowe "awaryjne" opakowanie, z którego uzupełniałam te 3 tabletki. Problem w tym, że jestem teraz w Norwegii i nie mogę tu ich kupić, a nie mam zapasowego opakowania. Po tym opakowaniu powinnam właśnie przejść na Regulon. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania Cyprest - czyli że jeszcze 3 dni powinnam je brać a już ich nie mam! Mam tylko Regulon, który teraz nie mam pojęcia jak zacząć stosować! Czy zaraz dzisiaj po Cyprescie, ale bez 3 jego tabletek? Czy poczekać na okres i dopiero zacząć Regulon, a przez ten czas stosować dodatkowe zabezpieczenie? Czy po 7 dniach od wczoraj? Normalnie nie mam pojęcia...proszę pomóżcie!!!!

Gość modliszka71
tylko chciałam dodać, że to bardzo pilne jest, bo nie wiem czy jeszcze dzisiaj wziąśc pierwszą tabletkę Regulonu zaraz po Cypreście ale bez jego 3 tabletek? Czy tak jak pisałam wyżej - poczekac na okres...?

Gość modliszka71
nikt nie pomoże...? :(

no więc wczoraj nie wziełam pierwszej tabletki Regulonu..postanowiłam poczekac na okres i wziąsc ja pierwszego dnia miesiaczki. Tylko teraz martwie sie kiedy on bedzie, skoro jeszcze 3 tabletek Cyprestu nie wzielam...nie wiem czy dobrze zrobilam, ale zobaczymy. Szkoda, że zadna z was nie jest/nie byla w podobnej sytuacji i nie moze mi pomoc... Boje się teraz tylko na samych prezerwatywach....... :/ :(

no i nadal czekam na okres, więc Regulonu jeszcze nie wziełam. Czy dobrze zrobiłam nie biorąc ich od razu? Kurcze sama ze soba rozmawiam :/

jesteś tego pewna? Ale kurcze jak miałam nie robić przerwy jak brakowało mi 3 tabletek Cyprestu, więc bałam się, co by z tego wyszło...Teraz to sie boję...ale dziś ju mnie brzuch boli, co oznacza, że będę miała okres - pewnie jutro - to wtedy wezmę pierwszą tabletkę. teraz to już chyba nie mam wyjścia. Tylko się boję, że coś może byc nie tak...szkoda, że wcześniej nikt mi nie odpowiedział... :(

dostałam okres, więc dziś wieczorem biorę pierwsza tabletkę. Myślice, że powinnam się dodatkowo zabezpieczać przez pierwszy tydzień, czy może przez cały miesiąc pierwszego opakowania? Bo jakoś tak niepewnie się czuję....