Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitka8484

DO informatyków... i ludzi znających się na komputerach

Polecane posty

Gość lolitka8484

mam znajomą, która powiedziała mi, że jej kumpel miał fajnie wypaloną płytę. Też bym tak chciała, ale nie wiem jak to się robi i czy to można robić na zwykłych płytach czy tylko na specjalnych. Nie chodzi mi o wypalanie danych na płycie lecz tylko zrobieniu laserowego napisu na płycie z nazwą filmu itp... da się tak??? jak to się robi??? mam do tego jakiś tam program ale nie wiem co z tym zrobić no i czy na zwukłej płycie można czy to jej nie ziszczy... odpiszcie proszę... :)

Gość sama tyłek wypinam
Lightscribe taka płytka DVD-R lub CD-R i taka nagrywarka (wiekszość tych nagrywarek powyżej 90zł ma tą funkcję)

Gość lolitka8484
a ta nagrywarka jest wbudowana czy muszę ją dokupić????? no bo mam laptopa Asus F5Zseries i ten kumpel ma takiego samego chyba i z tego swojego nagrał... pewna nie jestem.

Gość lolitka8484
miałam w sterownikach program labelprint i go zinstalowałam i w opisie pisze mi że (...) program lebel print może nawet ''wypalić'' zdjęcie na powierzchni płyty uzywając najowszej technologii LihgtScribe. to wskazuje na to, że chyba mogę, ale jeśli piszecie że ten program trzeba dokupić, a tu pisze że jest to już sama nie wiem....

Gość lolitka8484
dzięki a teraz ostatnie pytanie - ,,na powierzchni płyty'' - czy jeśli mam już program to nie mogę wypalić na zwykłej płycie??? bardzo mi zależy bo mi to przydałoby się już a tej specjalnej płyty pod ręką nie mam. zresztą mi chodzi tylko o jeden, mały napis z tytułem filmu czy coś :) a jeśli jest ona konieczna do zakupu to ile kosztuje???

Gość nie informatyk
Płyta musi być "specjalna" nie są to jakieś duże koszty. Kolor taki beżowo / złoty :) wypala się obrazek wkładając płytkę "etykietą do dołu" tzn najperw normalnie i ngrywa dane a potem odwrotnie i nagrywa obrazek :D