Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaka kwota-alimenty Pomóżcie

Jaka kwota-alimenty?

Polecane posty

Witam. Proszę osoby zorientowane w temacie o pomoc. Jakiej kwoty mogę dochodzić na 14 letnie dziecko przy zarobkach ojca 3.400 netto?

Gość Brzechwa
zerżnij z niego do oporu

co 200zł? 500 zł minimum. Podaj kwotę 600 lub 700zł bo sąd i tak będzie chciał zbić....wiec ostatecznie zbijcie do 500zł. - tak zrobiła moja znajoma. chciała 800zł na dwoje dzieci (5 i 3 lata) i zbiła do 600zł .

Gość zfzsfgc
zależy ile na dziecko wydaje... zbieraj wszystkie rachunki, za dodatkowe zajęcia, za lekarstwa, ubrania, jedzenie

Prosiłam szczerze o pomoc! Czy tu na cafe tylko kpiarze siedzą?

Gość podnoszee
no i co w zwiazkuz tym ze zarabia 3.400? a skad wiesz? to niby znaczy ze masz dostac duzo ?

Wiem ile zarabia bo byłam jego żoną!

Gość Sway
Żądaj 700zł dostaniesz pewnie koło 500-600, najlepiej jeśli dziecko ma dużo płatnych zajęć pozalekcyjnych albo uprawia jakieś sporty wtedy wiadomo że na takie rzeczy potrzebne są duże pieniądze:) poza tym w tym wieku dzieci rosną w wariackim tempie więc ubrania też dużo Cię kosztują:) a tatuś jak tyle zarabia to niech płaci:)

Gość tak tylko kpiarze
:D

Gość nie potrafisz zarobić na
swoje dziecko ?

Dziekuję wszystkim za odp.

Gość Sway
I w pozwie bardzo dokładnie wyszczególnij ile miesięcznie kosztuje Cię utrzymanie dziecka:)

Gość magnolia bladoróżowa
przede wszystkim ALIMENTY ZALEŻĄ OD POTRZEB DZIECKA. A ty wywalasz posta: ile można wyciągnąć z kolesia Spisz potrzeby ( wszystkie - angielskie, baseny i inne zajęcia dodatkowe, wakacje, żywność, połowa opłat, komórka, kieszonkowe, szkolne wydatki, sieciówki czy bilety, obiady w szkole, ubrania i buty- rocznie, leki i lekarze oras dentyści, kwota potrzeb ci wyjdzie sama

Gość podnoszee
przeciez nie liczy sie ile zarabia, tylko ile dziecko potrzebuje!! jesli wydatki na dziecko to 300zl lub 500zl, to dlaczego ma placic wiecej? pewnie cie zdradzil a ty chcesz mu za to teraz dowalic! zal

jakie 300 czy 500? To chyba śmiech Na dziecko w wieku kilkunastu lat 500 złotych to idzie na samo wyżywienie

Gość Sway
ale piepszycie... to jakie potrzeby ma dziecko nie zależy tylko od niego ale głównie od tego ile ma na ich zaspokojenie, wiadomo że przy alimentach 200zł nie będzie chodziło na dodatkowe zajęcia baseny ani prywatnie do stomatologa, czemu dziecko ma cierpieć na tym że rodzice się rozeszli? facet zarabia prawie 3.5 tys na rękę miesięcznie i z tego 200 zł ma go kosztować utrzymanie dziecka? w życiu...

Potrafie i zarabiam zarówno na siebie jak i ma dziecko ale ojciec też musi łożyć na utrzymanie dziecka. Nie nie zdradził mnie!

Gość a niech się pochwali ile
zarabia mamusia ?

Gość podnoszee
jesli dziecko potrezbuje na zycie nawet 800zl, to trzeba podzielic to na pol i jedna polowe placi ojciec a druga matka, przykro mi ale matka to tez rodzic i tez musi utrxzymywac dziecko, taka prawda

Mamusia zarabia 2 500! A dziecko nie jest tylko moje! Ludzie myślcid zanim dowalicie glupią wypowiedź np. "nie potrafisz zarobić ma swoje dziecko"...

Gość podnoszee
no to skoro mamusia zarabia 2.500 to dlaczego chce zedrzec jak najwiecej od tatusia? przeciez to oczywiste ze tyle samo daje na dziecko ojciec co matka

przeciez to oczywiste ze tyle samo daje na dziecko ojciec co matka :D, :D i co drugie l4 w pracy biorą na zmianę jak dziecko zachoruje i co drugie pranie robi matka a co drugie ojciec, posiłki i sprzątanie też na zmianę? zastanów się, przecież osoba która zostaje z dzieckiem wkłada o wiele więcej pracy osobistej w wychowanie dziecka... Tego już nie bierzesz pod uwagę?

Gość jak jest sprytny to
będziesz dostawać to co ci skapnie z funduszu alimentacyjnego 🖐️

zgodnie z prawem moze zdac do 60% zarobkow meza i ani jednego grosika wiecej :)....druga sprawa czy sad przyzna ..w twoim wypadku napewno nie bo masz dochody to wiecej jak 1000 nie dostaniesz :)

ty to SPRYTEM nazywasz? :D To cwaniactwo najgorszego sortu, które prędzej czy później się zemści

Gość podnoszee
tak biore pod uwage, tylko to ze matka jest non stop z dzieckiem a ojciec tylko np. raz w tygodniu to niby takie fajne jest? gdyby mu matka dala czesciej dziecko to by robil jesc, pranie itp. ale niestety zazwyczaj to wyglada tak, ze jest widzenie raz na tydzien i koniec :O

Gość jak jest sprytny to
tak tak i Bóg ukara zamknięciem bram do raju :D to aby jego dziecko ? czy może miałaś jak tu się to określa "chwilę słabości" :D

Do podnoszę...skąd w tobie tyle jadu i złośliwości?! Gdzie wyczytalaś/eś że chcę zedrzeć jak najwięcej, bo ja nic takiego nie napisałam! Zakładając ten temat chciałam sie zorientować w sytuacji ile realnie mogę dostać na dziecko!

Gość podnoszee
sam fakt ze piszesz juz w pierwszym poscie ile zarabia twoj ex juz jest dosc dziwne, nawet slowem nie wspomnialas o potrzebach dziecka!! zastanow sie najpierw ile na dziecko wydajesz a potem czy twoj ex jest w stanie ci tyle dac.

na moje oko przy tych zarobkach to około 1000 zł, ale to też zależy jakie on ma stałe wydatki tak tak i Bóg ukara zamknięciem bram do raju nie. Ukarze komornik jak tylko facet podejmie legalną pracę... A jak nie podejmie - to emerytury będzie miał równe zero, więc na starość czeka go miejsce pod mostem