Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilionargr

mój znajomy intersujący się informatyką powiedział mi że....

Polecane posty

Gość lilionargr

nie mogę dokupi sobie pamięci RAM do komputera. Mam laptopa asusa 2GB Ram ale chciałabym 3-4GB bo film wielkości 700MB kopiuje mi się około 7minut... pytałam się w serwisie to do tego laptopa można dokupić pamięci, ale teraz mój znajomy powiedział że jeśli mam Windows XP to się nie da.

Gość lilionargr
700MB film kopiuje się 7-8minut, czyli około 90MB na minutę przy pamięci 2GB A jak jest u was?? szybciej, wilniej, ile macie Ramu i jak wam chodzi???? jesteście zadowoleni???

Gość hłe hłe xp 32 bity obsługuje
maksymalnie 3 z kawałkiem gb bramu do większych ilości potrzeban jest vista

Gość lilionargr
cytat z jakiegoś forum - '' Otóż czy zna ktoś, lub może już przerabiał temat obsługi przez XP-ka SpII Ramu powyżej 3 GB. Mam na pokładzie 4GB ramu. Zarówno XP jak i Vista w wersji x86 nie widzą więcej niż 3GB..!! Smieszne prawda?. A to że z moja płytą i pamięciami jest wszystko ok jest sprawdzone pod Vista 64.. Tam nie ma takiego problemu.. '' No mi by wystarczyło chociż 3GB. Blen B - kopijuę z płyt DVD na swój komputer, do pliku ,,filmy''. mam laptopa asus F5Zseries, CPU Ath.64 QL60 ODD DVD Sup.MTI Wirelass 802.11abgn + BT HD 250GB RAM 2GB Os- Jakie jeszcze informacje podac???

Gość lilionargr
no a dzwoniłam do tego kolegi powiedziałam, że chce dokupić jeszcze ze dwa GiGa... powiedział, że się nie da. co mnie dziwi bo nie raz mi pomógł, a tu się tak pomylił... a na tym chociaż Gibajcie bardzo mi zależy, bo jak teraz kopiuję te filmy to tak wolno chodzi, że o matklo... ma opóźnienie jakieś 2-3 sekundy, a chwilami nawet więcej... :( a teraz jak podałam te dane to nadal mogę dokupi tego Ramu???

Gość lilionargr
up... odezwijcie się jeszcze, błagam, bo jak podałam te dane to może się okazać, że mój komputer może tyle nie obsługiwać, czy coś.... a pamięci nie chcę na darmo kupować... xp-eka mam nie wiem dokładnie jakiego, ale sądzę, ze jednego z nowszych (Powyżej 2006r) chyba 2007 ale pewna nie jestem.

Gość hłe hłe xp 32 bity obsługuje
to nie zależy od ilości ramu :D w tym wypadku to wina dysku ,że jest wolny :p

Gość lilionargr
e... i dodam, ze mam go na czarno... :) miałam sterowniki do visty, ale nie chciałam jje, tylko xp. no i znajomy informatyk teg kolegi załadował nielegala... czy to coś zmienia??

Gość lilionargr
kurcze a co ja mogę zrobi, żeby był szybszy???? błagam... jak nie dokupi ramu to co mam zrobi, żeby dysk był szybszy??? bo ja się na tym nie znam.... :( powiedz proszę... a i jeśli jednak dokupiłabym tego ramu to chociaż troszeczkę by mi to pomogło czy nie... ??? a proszę powiedźcie o ile szybciej u was chodzi... blagam...

Gość lilionargr
dzięki za odpowiedzi, a kopiuję z płyt DVD. jak z pendraifa muzykę to chodzi nawet nawet, ale jak te filmy to strasznie wolno...

Gość nie histeryzuj
kup sobie szybki dysk - już ci napisali

nie przyspieszysz pracy dysku po prostu musisz sie z tym pogodzic, ram nic ci nie da zreszta 2 gb ramu jest wystarczajace pewnie do twoich operacji ktore robisz na kompie ;) ps ja w tej chwili mam 256 MB :classic_cool: i zyje i wszystko chodzi :P

Gość Jesli masz windows xp to
dokupienie ramu nic tutaj nie zmieni, bo ten system nie obsługuje więcej niż 2 Gb ramu. Każdy dodatek to pieniądze wyrzucone w błoto. Znajomy ma rację

Gość lilionargr
chodzi o dysk twardy??? A ile taki szybki, porządny kosztuje?? bo mogłabym sprawdzi na allegro czy gdzieś, ale skąd ja będzę wiedzie, czy on jets szybki czy nie??? p.s nie histeryzuję :) ellinka - ale pewnie masz dobry dysk. do buszowania po necie jest jaknajbardziej dobry, ale żeby zgra kilka filmó potrzebna jest godzina czasu. U innych tyle samo filmów kopiuje się dużo szybciej.\ a i jeszcze jedno - skoro mam laptopa to w laptopie też da się wymieni dysk??? jaki mi polecacie??? no i ile kosztuje taki porządny??

Gość lilionargr
upppp i ktoś mi może powiedzieć z podanych wyżej przezemnie informacji jaki dysk mam teraz????????? no bo nie wiem jak się go oznacza itp.

Zapewne masz dysk 5400 rpm, a potrzebowałabyś 7200 rpm. Jednak z wymianą dysku na szybszy sprawa nie musi być taka prosta. Szybszy dysk zapewne będzie się mocniej nagrzewał. Jeśli chłodzenie okaże się zbyt niewydolne, może to prowadzić do przegrzewania się całego laptopa.

Gość JURGEN Z BOCIANOWA
lilionargr nie mogę dokupi sobie pamięci RAM do komputera. Mam laptopa asusa 2GB Ram ale chciałabym 3-4GB bo film wielkości 700MB kopiuje mi się około 7minut... pytałam się w serwisie to do tego laptopa można dokupić pamięci, ale teraz mój znajomy powiedział że jeśli mam Windows XP to się nie da. Pewnie mu chodziło o to, że XP nie obsługuje 4GB ramu. Jednak XP pro obsługuje do 4gb. A System 64 bitowy jeszcze więcej. Moźesz dokupić pamięci. Jednak nic Ci to nie da. Czy będziesz miała 2 gb czy 4 nie będzie to miał żadnego wpływu na kopiowanie filmów. Szybki dysk i dobrze skonfigurowany system - to ma wpływ. No i oczywiście nośnik źródłowy np. stacja dvd rom - która jest najsłabszym ogniwem i to ona jest powolna. RAMU masz bardzo dużo jak na kopiowanie, nawet za dużo.

Gość JURGEN Z BOCIANOWA
Zmień DVD.

Gość to zalezy od płyty głównej
w niektórych jest tylko jeden slot więc możesz mieć max 2 GB kość.........ale kopiowanie filmów nie ma nic do RAMu :)

Gość lilionargr
czyli podsumowując co mam zrobić??? bo wiem, że w kompach stacjonarnych się da, a ja mam laptopa, to nie sądzę...

Gość kup nowy wypasiony laptop
albo nie stwarzaj problemów tam, gdzie ich nie ma :-O

Gość lilionargr
ale ten jest wypasiony. ma kam, sporo pamieci, ogólnie super, tylko jedyny probklem żeby szybciej chodził....

Gość CZYLI PODSUMOWUJąC
nic nie rób

Gość lilionargr
ale kiedy ja chce żeby szybciej chodził.... a na nowy mnie nie stać... tylko żeby był szybszy chce

Gość CZYLI PODSUMOWUJąC
No przecież możesz "CHCIEĆ" i ... na tym koniec. EOT

Gość Jurgen z Bocianowa
lilionargr czyli podsumowując co mam zrobić??? bo wiem, że w kompach stacjonarnych się da, a ja mam laptopa, to nie sądzę... W laptopach są montowane bardzo wolne DVD romy. Znien DVD. Kur.wa. Juz się nie będę więcej powtarzać.

Gość asdfg
A ja przypomnę starę ludowe powiedzenie - gówno chłopu, nie zegarek