Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaarijaa

ile trwaja badania zeby wypisac tabletki anty?

Polecane posty

Gość maaaarijaa

`chce specjalnie przyjechac do Polski, zeby pojsc do ginekologa, aby mi wypisal tabletki, ale wiem, ze trzeba zrobic badania...i nie wiem ile to bedzie trwalo?Bo nie wiem ile wziac wolnego, prosze o odpowiedzi..:)

Gość halohalojestem
jedna wizyta i juz po problemie

Gość pyrusia
najpierw lekarz przeprowadzi wywiad. jeśli np chorowałaś na żółtaczkę, to musisz najpierw zrobić badanie krwi. Jeśli masz problemy np z tarczycą to też zalecane są badania hormonalne. Najczęściej wystarczy badanie standardowe, cytologia, no i skoro jesteś za granicą to zrób sobie również usg dopochwowe, jak i piersi.Lekarze zawsze zalecają takie badania raz na rok.

HEj, powinnas zrobic sobie : morfologię koaguologię hormony testosteron , estrogeny (te 3 z krwii) usg jajnikow wywiad rodzinny(czy w rodzinie ktos chorowal na zakrzepicę żył , czy byly zgony przy porodzie z jakiej przyczyny, itp.).Nie trwa to dlugo wszsytko powinnas zrobic w okolo 1 tydzien gora :) I nie idz do elkarza ktory zapisze ci tabletki bez abdan ,bo ryzyko zlego samopoczucia, a nawet (baaaardzo rzadko) zakrzepicy zyl glebokich jest zawsze.

W moim mieście wyniki badań krwi są już na drugi dzień. Ja w środę byłam u ginekologa, zlecił mi badania krwi. Badania zrobiłam i poszłam do niego z wynikami za tydzień, bo przyjmuje tylko w środy.

Gość gosiiiiiik
u mnie jedna wizyta, lekarze nie zlecają badań, a to szkoda, ale jak komus zależy na czasie