Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabka169

Chore dziecko?

Polecane posty

Gość Zabka169

Mam problem iniewiem co robić. Mój 4-miesięczny synek dostał 38 stopni gorączki. Dałam mu ibufen w zawiesince. Wczoraj zrobił wodnistą zieloną kupkę i dziś również i jeszcze raz jak mierzyłam temperaturkę to wyleciała taka zielona woda. niewiem czy iść od razu do lekarza bo nie chcę go na darmo takiego chorego włuczyć z gorączką po polku. Jeśli to nieuniknione to oczywiscie pójde ale jeśli to nic groźnego to wole najpierw spytać doswiadczonych mam. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi bo naprawde nie wiem co mam robić

Gość querty
1. Właściciwie to początkowo temperatury nie powinno się zbijac, bo organizm walczy z infekcją. 2. Wszystko, co ma ibuprofenum w skadzie, mozna podawać dziecku dopiero od 6 miesiąca. (WAŻNE). 3. Stan z temperaturą do 38 st. nie jest przyczyna, dla której nalezy od razu ganć do lekarza. Ale juz takie kupki powinny znaleźć sie pod obserwacją. Być może sa to rotawirusy (tzw. grypa żołądkowa), która może być groźna dla takiego maleństwa, bo może sie odwodnić. Pojedź na pogotowie, masz prawo być zaniepokojona.

Gość puszysta jola
zrób badanie kału na obecność lamblii i owsików.

Gość Helena 24
Ja mimo wszystko pojechałabym na pogotowie, jeśli nie ma u ciebie w mieście pogotowia to od razu do szpitala.To jest maleńkie dziecko. Gorączka sama w sobie nie jest złym objawem ale powiązana z biegunką to może być poczatek infekcji lub nawet grypy jelitowej

Gość querty
W najlepszym wypadku dostaniesz pewnie Enterol i Lacidofil (na zastopowanie biegunki i odnowę komórek) i nakaz ja najczęstszego pojenia dziecka.

Gość Zabka169
Dziękuje bardzo za odpowiedzi..... A co do leku ibufen jest od 3 miesiąca życia tak pisze na opakowaniu i tak mówiła farmaceutka. Mamy pogotowie i jak tylko maluch zrobi taką kupkę albo goraczka się zwiększy pójde do lekarza

Gość jedz na pogotowie
bo z dziecka po prostu leci,nie zwlekaj

Gość te puszysta jola
puszysta jola zrób badanie kału na obecność lamblii i owsików."--jolu.lecz się,4 mies dziecko i owsiki ?jesooo,trafi mnie zaraz:o

Gość querty
Ja mam swoje zdanie na temat ibuprofenu.większość lekarzy nie zaleca go przed 6 miesiącem życia, więc coś w tym jest. byc może zalezy to jeszcze od zawartości tego s kladnika w leku (Nurofen jest od 3 mca i tez ma go w składzie). Ale osobiście wolę mieć 100% pewnośc. Trzymaj sie i po nastepnej kupce leć do lekarza, bo z doświadczenia wróżę ze to rotawirusy.A to przejdzie i na Ciebie. a gdy biegunka dosiega mamę, to przechlapane, bo wyczerpana mama nie ma siły się w tedy zająć chorym dzieckiem. Zdrowia życzę.

Gość te puszysta jola..
ty to chora jestes chyba?? Jakie owsiki, skad mialyby sie wziasc?? I jeszcze cos - te drugie to lambrie a nie lamblie :P ;)

Gość Ciekawe..
ja bym sie wogole nie zastanawiala i pedzila z dzieckiem do lekarza albo przynajmniej umowilabym sie na wizyte domowa zeby malenstwa nie narazac jeszcze bardziej