Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikita z Sanoka

kocham go ale przestał mnie pociągać - co robic??

Polecane posty

nikita -akurat zrobilem tak bo z mojej kalkulacji wynikalo ze lepiej bedzie jak sie rozstaniemy. i tyle :P

Gość luca159
Tylko dobry specjalista!Nikita-jesteś zablokowana wewnętrznie,to Twoja odpowiedź na zdradę z cyklu mam na coś wpływ...Jeżeli chcesz ratować ten związek musisz się odblokować... sama raczej nie dasz rady

Gość serenah
Odpowiadajac na temat: Tez mialam ten problem / mielismy?/ . I to tuz po slubie.. Moj maz jest opiekunczy, kochany, jest moim przyjacielem, przez 4 lata przed slubem laczyla nas tez namietnosc, chwile po slubie tez.. pozniej zaczelo mnie niepokoic to, ze jego dotyk nie sprawia mi juz przyjemnosci, wrecz mysle o tym zeby isc spac jak zaczynamy .. przerazajace .. 3 msc po slubie.. nie mowilam mu wprost, tylko ze to ze mna cos nie tak, ze nia mam humoru i nastroju - w sumie tak, to ja mialam problem nie on, mimo to zaczelam sie zastanawiac czy i on nie popelnil gdzies bledu, naprwno codziennosc, duzo, za duzo pracy, malo czasu dla siebie i tej drugiej osoby, dobijajaca aura na zewnatrz, brak innej rozrywki ( mieszkamy za granica i nie mamy niestety znajomch, przyjeciele zostali w Polsce) Sprobowalismy spedzic ze soba inaczej czas, albo odpoczac od siebie, zatsknic, pozniej kochac sie o innej porze, celebrowac te chwile, odkrywac siebie na nowo ( nie spieszac sie nigdzie, dotykac,dotykac dotykac, glaskac, calowac - delikatnie, subtelnie ) I wiesz ze pomoglo?

Gość trele mele dudtki
Klaudka, bardzo madrze piszesz, no wlasnie, ale to sa tylko slowa pisane...nie ma recepty na szczescie, a Ty piszesz tak jakbys Ty ja miala...nie zgadzam sie ze partner nie moze byc przyjacielem...nie mylic z "jedynym przyjacielem" - mozna sie w takim zwiazku wiele rzeczy nauczyc...nie wystarczy isc tylko droga ktora tak na prawde jest nam narzucona w zalezonosci od kultury i "trendow" jakie w danym czasie panuja...a Ty tak wlasnie piszesz, dla Ciebie jest tylko jedna prawda, Twoja prawda...pozdrawiam

Gość annahann
czytalas taka ksiazke: dlaczego meżczyzni kochaja zolzy? tam jest taki fragment ktory mowi o tym, ze kobieta czasami zabardzo zaczyna zachowywac sie jak matka, gotuje, dba, pierze, sprzata, glaszcza jak boli glowka.. - jak matka, mezczyzna bedzie Ci wdzieczny ale tak naprawde nie bedziesz go bardziej przez to pocagala ( tak jak i matka nie mogla by pociagac) takie zachowania odrazu wyzwalaja w mezczyznach poczucie bezpieczenstwa, spokoju, wiedza ze tak jak i matka - nigdy go nie odtracisz, bedzie dla Ciebie najwazniejszy cokolwiek by nie "zbroil" tak jak to robil bedac malym chlopcem. Tymczasem gdybys zachowala sie czasami jak kochanka - nia matka, mezczyzni lubie uzalac sie nad soba, boli glowa a oni twierdza ze to jzu koniec.. ze umieraja, moze zamiast biec do niego z rosolkiem i siedziec caly dzien przy nim, zrob mu herbate z cytryna, ok podaj ten rosol i wyjdz, powiedz ze go kochasz ale skoro on jest chory to niech sie biedak przespi a Ty w tym czasie odwiedzisz przyjaciolke ( nie chodzi o ot zebys wyszla na impreze, ale do kolezanki na ploty mozesz wyjsc) pokaz mu ze opiekujesz sie nim, dbasz o niego ale bez przesady, jest doroslym czlowiekiem, tak naprawde nie jest umierajacy a z katarem mozna samemu ugotowac obiad Rozpisalam sie ale do rzeczy - moze i u Was jest tak ze namietnosc wygasla bo za bardzo jestes dla niego wlansie matka, przyjaciolka, i tak samo on dla Ciebie, zacznijcie robic cos osobno, zaintryguj go nowym zajeciem ktore sobie znajdziesz, dbajcie o siebie ale czasami pokazcie ze jestescie dwiema odrebnymi osobami i kazde ma swoje zycie .. nie iwem czy na CIbei eto zadziala, na Was, ale ja uwielbiam gdyb moj X jest taki.. hm niedostepny.. tzn zamyslony, zajety czyms innym, mieszkamy razem ale mamy swoje zycie tez, kochamy sie bardzo ale mamy tez swoje zycie - swoje zajecia, mimo tylu lat spedzonych razem pociaga mnie X swoja nieprzewidywalnoscia ( taka w granicach bezpieczenstwa, zdrowego zwiazku) tym ze ma swoje pasje, jendoczesnie potrafi je odlozyc na bok zeby ze mna spedzac czas i odwrotnie

Gość do annahann
super fajnie kolezanko, tylko zacznij czytac ze zrozumieniem - to nie ona przestala go pociagac fizycznie, tylko on JĄ!

annahann - super to opisalas, ale problem jest zupelnie odwrotny - ja bynajmniej nie stałam mu sie matką, nie gotuj mu, oboje prowadzimy bardzo niezalezne zycie, on szaleje za mną i ciągle jest napalony, to ja straciłam ochote na cokolwiek... :/ własnie przed chwilą próbowalam sie przemóc, romantyczny wieczór zrobic, lampka wina, rozkoszny seks.. nic z tego nie wyszlo - chocbysmy nie wiem co robili on mnie zupelnie nie podnieca :( próbowalam nawet sobie wyobrazac ze to ktos inny ale nic z tego - wskazówka ani drgnie... chyba sie załamię.... :////

Gość To ja się teraz wypowiem.....
Odpuść sobie faceta bo tylko zrobisz mu i sobie krzywdę ty się nie zmienisz on też nie

Napewno mniejsza

z doświadczenia:P ale przekonasz się jak to dalej pociągniesz będzie kolejna para dwoje samotnych ludzi w związku:P

nie czuje sie samotna, super sie dogadujemy, spedzamy razem duzo czasu i zawsze dobrze sie bawimy! gdyby nie problem w sypialni bylabym najszczesliwszą kobietą na swiecie

a ile jesteście ze sobą i czy mieszkacie razem jak poniżej 4 lat razem i mieszkacie osobno to koszmar przed tobą:P

dużo jeżeli mieszkacie ze sobą to już wie na co się on decyduje w innym przypadku to może nie do końca zdawać sobie sprawę:P

Gość a co cie to /
a może jesteś na coś chora ? Np. Zbyt wysoki poziom prolaktyny obniża libido, tak samo jak tabletki anty...

Gość libido mama
nie ma sie co przejmowac, wiadomo ze wszystkie małzenstwa predzej czy pozniej przestają ze sobą sypiac - wy przeskoczyliscie troche wczesniej do tego etapu, ale zawsze tak sie to konczy. mozesz smialo sie z nim hajtac :)

Może masz mniejsze niż kiedyś libido.. z tego co piszesz to on Cię nigdy za bardzo nie kręcił.. więc spadek odczuwasz najbardziej właśnie przy nim.. może masz problemy z hormonami lub mało żelaza (ono też wpływa na popęd)? Jeśli to sprawa psychiki to w każdym mieście są darmowe poradnie z psychologami.. poszukaj informacji w necie. Może on mógłby coś zmienić w sobie, żeby bardziej Ci się podobał? Może siłownia, ubrania, fryzura..? Pisałaś, że nigdy nie było Wam fajnie w łóżku, może po prostu skończyła Ci się cierpliwość i nadzieja na lepszy seks. napisz do niego list i opisz w nim jak lubisz być dotykana, pieszczona, napisz co się kręci.. Skoro mu tak brakuje seksu to powinien mieć ochotkę na wszelkie pozycje.. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że praktyka czyni mistrza.. nam na początku też nie wychodziło, ja miałam ochotę znaczniej rzedziej. Ale zgraliśmy się, nauczyliśmy się swoich potrzeb, a ja pokochałam seks z nim.

Gość mamamaji
kurczę..mam dokładnie taki sam problem jak Nikita...dokładnie :( tyle że ja jestem po slubie 5 lat i mamy małe dziecko. Każda próba uprawiania seksu jest dla mnie ogromnym wyzwaniem. Muszę się do wszystkiego zmuszać i własnie nadszedł ten moment kiedy mam już tego dosyć. Nie wiem co robić. Mąż kompletnie mnie nie pociąga. Nic a nic... a inni faceci i owszem. Kocham go, ale inaczej. Nie chcę go zranić, a nie chcąc tego zrobić mówiłam mu właśnie że to ze mną jest coś nie tak, że nie mam ochoty...no ale facet jak to facet nie bardzo się nad tym zastanawia i nie dojdzie do tego że temat może być powazniejszy... Temat co prawda stary, ale jary :)