Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciekkk 1984

Czy wiek ma znaczenie?

Polecane posty

Gość Maciekkk 1984

Czy byłoby coś niemądrego w tym, żeby studiować nie w wieku 19-24 lata, tylko 25-30 lat? Mam konkretnie na myśli sytuację rozpoczęcia drugich studiów, bo właśnie kończę pierwsze. Z tego co mi się obiło o uszy, większość ludzi uważa, że to zły pomysł studiować w tym wieku. Ale w zasadzie dlaczego?

Gość i srubokret nie pomoze
ja zaczelam drugi kierunek po 3 roku pierwszego. coz moge owiedziec? glowka juz nie jest taka chlonna. chcialoby sie porobic inne rzeczy niz siedziec w ksiazkach. nie moge sobie pozwoilic na podjecie jakiejsc sensownej pracy i musze zyc z 700 zl stypendium...

Gość nie ma znaczenia
Ja mam prawie 40, studiuję na dziennych,kasę mam własną,głowa pracuje lepiej niż kiedyś - bo wiem, jak się uczyć - a co inni myśla - to mi zwisa!

Gość Maciekkk 1984
--->nie ma znaczenia A skąd masz własne pieniądze? ---> anuleczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa A jeśli moi rodzice są bogaci i nie jest to dla nich dużym obciążeniem?

Gość Maciekkk 1984
Ja po prostu uważam, że jednak ten kierunek, który studiuję nie ma przyszłości. Jest za to inny kierunek, który też mnie interesuje, tylko kiedyś myślałem, że sobie nie poradzę a teraz myślę, że to kwestia podejścia. Poza tym po tym drugim kierunku można znaleźć pracę

Gość Maciekkk 1984
---->anuleczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Masz na myśli, że trudniej jest znaleźć taką samą pracę tak samo wykształconemu i bez doświadczenia 30 latkowi niż 25 latkowi czy chodzi ci o to, że praca która będzie satysfakcjonująca dla 25 latka jest kiepską pracą dla 30 latka?

Gość Maciekkk 1984
Ok ale odpowiedz na moje pytanie. Bo ja nie rozumiem, czemu sama różnica 5 lat miałaby robić różnice w znalezieniu pracy

Gość Maciekkk 1984
Powiedzcie czy sam fakt posiadania 30 lat a nie 25 utrudnia znalezienie takiej samej pracy?

Gość nie ma znaczenia
Przez tyle lat dorobiłam się. Wcześniej nie miałam możliwości nauki, a zawsze chciałam. Inna rzecz, że nie zależy mi na pracy po studiach - z tym może być ciężko, ale z drugiej strony.... Wszystko można! I nigdy nie jest za późno!

Gość na nauke nigdy za pozno
mam kilku znajomych co zaczeli studiowac grubo po 30stce i uwazaja,ze bylo im latwiej. po pierwsze studjujesz to co cie interesuje!!! a nie z przymusu bo musisz studiowac :) jestes powazniejszy rozsadniejszy i nie robisz glupstw...wiec i latwiej sie skupic na wielu rzeczach :) nie powinienes patrze na innych a na siebie! to nie inni zyja twoim zyciem! zycie masz tylko jedno - rob to co sprawi ci przyjemnosc!