Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leliel

czy na ślub zapraszać szefa z żoną

Polecane posty

czy szefa zaprosić na ślub z żona? osoba towarzyszącą czy dac mu zaproszenie tylko z jego nazwiskiem. Problem dotyczy tez wspólpracowników? Pomocy

Gość agiiis
uważam na slub zaprasza się z osobami towarzyszącymi, czy tam drugimi połowami, czyli wszystkich! wesele to już inna sprawa ;)

Gość agiiis
jeśli ktoś już zamężny to oczywiście np Sz.P Kowalskich, jeśli nie to z osobą towarzyszącą :)

Gość j apijanaa
mam ten sam problem ,nie wiem czy zaprosić kierowniczke..? i jak zaprosze z naszej załogi np 3 osoby a jest nas 30 to będzie głupio?

zapraszam w sumie 11 osób z pracy - z jednej strony blisko ze sobą wsółpracujemy (poczta el.) z drugiej widzimy się tylko raz w miesiącu - nie chce popełnić Gafy np z nazwiskami.

Gość ajrony
a po cholere będzicie zapraszać osoby, które ledwie znacie?

co w sytuacji jak zaposze państwa kowalskich i okaze sie zo kobieta została przy nazwisku panieńskim ;(

podnoszę bo nadal mam wątpliwości - po przemyśleniu uznaam ze dam zaproszenie bez nazwisk i na kopercie napisze tylko imię i nazwisko wspólpracownika lub dyrektora

Gość mysle ze skoro
dajesz szefowi (zakładamy, ze nie znasz żony) to wpisujesz zapraszam pana . Jana Kowalskiego z osobą towarzyszącą. Poza tym uważam za głupotę zapraszanie ludzi z pracy na wesele, a w szczególności szefa, który jest tylko szefem (a wnioskuję, że nie utrzymujecie kontaktów poza pracą bo inaczej wiedziałabyś czy ma żonę i czy żona nosi jego nazwisko) Jeśli już miałabym zapraszać współpracowników to raczej na zasadzie takiej : zrobiłabym małe zebranie w firmie i wręczyłabym jedno zaproszenie na ŚLUB dla całej ekipy. Na wesele...moim zdaniem bez sensu zapraszać obcych ludzi.

Gość mysle ze skoro
przepraszam ...ale rzuciło mi się na oczy. Rzeczywiście :P Zwracam honor. :)

Dziękuję ze odpowiedz fakt zapraszam tylko do koscioa - z szefem widuję sie raz w tygodniu w pracy - czasem pyta jak przygotowania, ustalalam z nim tez urlop na tą okazje wiec myśle ze wypada go zaprosić do kosciola. Pytani tylko jak zaadresować kopertę Tylko on czy np z mażonką?

Gość mysle ze skoro
jeśli imiennie wręczysz to wpisz z małżonką. Żeby nikogo nie urazić. Jak żona nie będzie chciała to nie przyjdzie..

Ehh kobiety Wy to zawsze robicie z igły widły. Już od dawna jest sprawdzone rozwiązanie. Bierzesz 1 zaproszenie ślubne, skanujesz je i przesyłasz do WSZYSTKICH w firmie mailem. Z treścią typu: \"witam serdecznie jak zapewne część z Was wie, niedługo wychodzę za mąż i z tej okazji mam przyjemność zaprosić Was na mój ślub. Szczegóły w załączonym zaproszeniu\". I tak Ci co Cię nie znają, lub tylko z widzenia nie przyjdą, bo im się nie będzie chciało. A Ci co będą chcieli przyjść sami zdecydują czy przychodzą z osobą towarzyszącą czy nie - przecież to się nie wiąże ani dla Ciebie ani dla nich z żadnymi dodatkowymi kosztami. Co innego zaproszenia weselne. Te oczywiście są już wręczane, w miarę możliwości osobiście i są dokładnie opisane czy z osobą towarzyszącą.

do "szybka odpowiedz" to są osoby trochę ode mnie starsze i mail wydaje mi sie ze mail jest nieelegancki

Gość pinki54
No właśnie, kolejny problem. Mój narzeczony uważa, że powinien zaprosic na ślub i wesela szefa i kolegów z pracy, przynajmniej tych z którymi najbliżej współpracuje. Dla mnie to głupota, bo z tymi ludźmi łączą go tylko sprawy zawodowe. Ja nie znam nikogo osobiście. Sama nie wiem już jak postąpić.