Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaPL

W jakim wieku możemy bez zgody rodziców wziąść ślub cywilny?

Polecane posty

Gość onaPL

Proszę o odpowiedzi tylko tych, którzy się na tym znają. On-19 Ja-18 czy możemy bez zgody rodziców wziąść ślub cywilny? czy dalej jest przymus, że chlopak musi miec skonczone 21l?

Gość MAriusz BHP
chyba dalej musi, choć nie jestem pewny, bo mieli obniżyć ten wiek do 18tu

Gość 26 godzina
Hę? Jak nie masz wyboru, pan młody ci grozi?

Gość onaPL
po pierwsze chce tego,a po 2 sytuacja mnie zmusza.

Gość 8m5
ty musiszmiec 18 a on 21...

Gość onaPL
a wspomniał ktoś że się nie zgadzają ? Byłby problem nie mieszkam z ani jednym ani drugim z rodziców, tata mieszka Katowicach więc mały problem, ale mama w Grecji.

Gość 8m5
ale po co tak wczesnie?to przysiega na cale zycie,,,,a w tak mlody wieku szybko sie wszystko zmienia wiec lepiej sprwadzie sie a do piero potom planujcie....to moja dobra rada...

Gość 8m5
szczere to nic niezmiezmienia...dla was... nietrzeba sie zenic by miec rodzine...itp ale jesli obydwoje jestrescie pewni swego wyboru to oki...ale t musisz miec 18 a on 21....a z tego co czytalem wam troche brakuje,a sadowie to zalawtiac to szkoda kasy i czasu jesli narawde jestescie kochajaca sie para to poczekacie i dogracie wszystko... powodzenia

sorry, źle zrozumiałam, że rodzice się nie zgadzają, wydawało mi się, że na ten temat jest pytanie:) to jak się zgadzają, to w czym problem? Jeden rodzic na rozprawie wystarczy.

a i tak bym ślubu w tym wieku z powodu ciąży nie brała, ale to może dlatego, że wzięłam i teraz się rozwodzę:) pozdrawiam i dużo szczęścia:)

ślub tylko z powodu ciąży w 70% konczy sie rozwodem, pozostale 30 % to nieszczęśliwe małżeństwa. zamieszkaj z nim bez ślubu, niech od przyzna się do ojcostwa. dla Ciebie to bedzie lepiej bo wiecej kasy dostaniesz od państwa jako samotna matka. pożyjesz z nim, zobaczysz czy sie nadaje na glowe rodziny. na slub zawsze jest czas. poza tym co slub zmieni Twoim zdaniem? dziecko moze przyjąć nazwisko ojca, mozesz z nim mieszkac, miec wspolna kasę itd.

Gość onaPL
ale mieszkanie w takim wieku może wynając ?

Gość onaPL
muszę wam powiedzieć, że ejstem puszczalskim kurwiszczem :o

Gość onaPL
00:16 ktoś się podszył.

Gość onaPL
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jezeli przyjmę parującego, obspermionego kIotzurnika mojego chłopaka do otworu gębowego, to poronię? Pilnie proszę o odp. :(

Co Wy bredzicie, przecież z dniem podpisania umowy między państwem Rzeczpospolita Polska a panstwem Watykan - czyli umowy konkordatowej wiek zamążpójścia został zrównany dla kobiet i mężczyzn do 18 lat.