Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość notre dammmmm

Z yasminelle na harmonet

Polecane posty

Gość notre dammmmm

Cześć dziewczyny!!! Po yasminelle żle się czułam,brałam go bardzo krótko i lekarz wypisał mi harmonet.Mam pytanie czy sa tutaj dziewczyny,które robiły właśnie taka zmianę i jak po niej się czuja.Proszę o głosy bo trochę mam stracha i niepewności.Pozdrawiam wszystkie babeczki.

Gość pies van kot
czesc :) to jak zareagujesz na dane tabletki to bardzo indywidulna sprawa, inne dziewczyny mogly czuc sie zle a Ty wrecz przeciwnie :) Ja np. bralam kiedys yasminelle i czulam sie po nich bardzo dobrze w przeciwienstwie do Ciebie. Twoj lekarz widzial jak zareagowalas na te pirwsze wiec przepisal Ci inne o zmianionym skladzie i pewnieteraz bedzie lpiej :) Zyczepowodzenia i trzymam kciuki :)

Gość notre dammmmm
No dziekuje serdecznie zawsze jest razniej jak ktoś podzieli sie własnym doświadczeniem.

Gość notre dammmmm
Ale to trochę jest dla mnie skomplikowane bo niby yasminelle sa najnowsze i maja mało hormonów i po nich powinno sie czuc dobrze.Harmonet s a starsze i maja większą ilość hormonów to jak mozna się czuc po nich lepiej??

Gość ja biorę Harmonet
ja biorę Harmonet od lat i czuję się po nim świetnie, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Yasmine nigdy nie brałam więc ciężko mi porównać, ale musisz przy pomocy dobrego lekarza znaleźć poprostu środki dla siebie bo na to nie ma reguły.

Gość notre dammmmm
No to super tylko może jestes młoda babką ,ja już tak niekoniecznie i nie wiem jak znowu na te pigułki zareaguję.

Gość do wszystkich
A ja mam 32 lata biore Harmonet i też dobrze sie czuje.Zero skutków ubocznych-jak na razie:-)

Gość notre dammmmm
a ile czasu bierzesz już? ja mam 38lat.

Gość notre dammmmm
Dziewczyny i kobiety proszę która miała taką zamianę i czy rzeczywiście można po harmonecie czuć sie lepiej.

Zle reagujesz na gestageny , zmienia Ci sie nastroj itp, masz mniejsza aochote na seks wiec lekarz zapisal Ci tabletki ktore mimo wiekszej ilsoci hormonow beda mialy taki sklad aby tak negatywnie nie wplywaly na Ciebie. KAzda dziewczyna jest inna , kadzy organizm reaguje inaczej.

Gość notre dammmmm
Czy nikt nie bierze harmonetu....?.....

Gość kasior
Ja zmieniłam z yasminelle na harmonet. Dzisiaj 5 tabletka i nie wiem- kreci mi sie w głowie. Zalezy mi na tym zeby schudnac, przy yasminelle przytyłam 15 kilo i chce schudnac tyle bo zle sie czuje. No i mam pytanie. Zrobiłam zmiane tabletek z 7 dniowa przerwa, czy jestem zabezpieczona w przyszłym tygodniu jesli dzisiaj biore 5 tabletke ?? błagam, powiedzcie mi bo nie znam sie na składzie hormonów.

Witam, sprzedam kilka listków Harmonetu. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Ja brałam harmonet 2,5 roku .Była to zmiana z mikrogynon na harmonet.Od pierwszej tabletki poczułam się dużo lepiej niż po mikrogynon.Minus że po dwóch latach dopadały mnie depresje i schudłam,wiec postanowiłam dać sobie spokój z jakimi kolwiek tabsami hormonalnymi.Teraz muszę znowu wrócić do tabletek ponieważ lekarz przypisał mi je na uregulowanie cyklu.No cóż nie ukrywam ze obawiam sie tego co będzie się działo po harmonecie po tak długiej przerwie w stosowaniu .Boję się że schudne znowu

Wiem że tamat juz umarł dawno ale pozwolę sobie napisać :Nostra dammm i niuniaM nie znacie składu tabletek yasminelle i harmonetu i wypisujecie bzdury.Harmonet ma mniejsza dawkę hormonów niż yasminelle.Yasminelle 0,02 mg estrg. i 3mg drospirenonum a harmonet 0,02 estrg. i 0,075 gestodenum,wiec jakim cudem yasminelle ma mieć mniejszą dawkę hormonów?yasminelle są po prostu tylko nowsze i zawierają drospirenonum który ma mieć mniej skutków ubocznych niż gestodenum.Jeśli o mnie chodzi to ma więcej skutków ubocznych niż gestodenum.Taka moja skromna opinia

Gość Emileczka92
Witam, Biorę tabletki anty Harmonet już (albo dopiero) od 11 dni, dziś o 23 12 tabletka. Odkąd zaczęłam je brać mam następuje skutki uboczne: wydaje mi się, że dość często pobolewa mnie głowa, ale może to być też wynikiem czego innego, pobolewał mnie parę razy brzuch i jajniki w późniejszych dniach cyklu, a co najgorsze jak dla mnie na razie to to, że odkąd zaczęłam brać tabletki to okres mi się jeszcze nie skończył ;/ przez ok. tydzień miałam krwawienia tak jak przy okresie, ale już od tego czasu mam plamienia i lekkie krwawienia i ani dnia przerwy ;/ Zaczęłam stosować tę metodę antykoncepcji by móc w końcu cieszyć się seksem bez dodatkowych zabezpieczeń, a tu du*a, bo mój chłopak przez te moje plamienia nie chce się ze mną kochać nawet z gumką, bo się brzydzi ;( więc można w sumie powiedzieć, że mój okres trwa już 12 dni ;/ ciekawi mnie czy przy pierwszym opakowaniu kiedyś to minie, czy może się to ciągnąć nie wiadomo jak długo?! Czy któraś z Was tak już miała? Nie uśmiecha mi się akurat, żeby ten skutek uboczny utrzymywał się np aż do 3 opakowania ;( Poza tym pogorszył mi się stan mojej cery i to nie tylko na twarzy ;( a raczej liczyłam na rzecz odwrotną ;( i zaczęły mi włosy strasznie wypadać i bardziej się przetłuszczać, a byłam tak pozytywnie nastawiona do tych tabletek, bo ogólnie czytałam na ich temat większość dobrych opinii, ale teraz sobie myślę, że jak po drugim opakowaniu nic się nie zmieni, to poproszę moją gin o zmianę tabletek, na takie, które poprawią stan mojej cery to przede wszystkim i stan moich włosów i na takie, przy których może nie będę tak długo musiała się męczyć z tymi plamieniami i krwawieniami w ciągu całego miesiąca.. Nie wiem też czy na poprawę stanu mojej cery też będę musiała czekać do co najwyżej 3 opakowań, aż mój organizm się "przyzwyczai", czy jest to raczej taki skutek uboczny, który jest już uwarunkowany ilością hormonów w tabletkach i pozostaje mi tylko zmiana tabletek? :( No i na dodatek dzisiaj mnie zaczęły piersi boleć ;( masakra z tym wszystkim ;( Poza tym jestem jeszcze cholernie płaczliwa i nerwowa..po prostu istna huśtawka hormonalna :(