Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOVAMAMA

DARMOWY DENTYSTA

Polecane posty

Gość NOVAMAMA

Czesc wszystkim, moze ktos sie orientuje jak wyglada sprawa darmowego dentysty w UK ? Urodzilam dziecko, slyszalam ze nalezy sie darmowy dentysta, jak to wyglada ? Nigdy nie bylam tu u dentysty, wogole w zyciu bylam tylko 2 razy ale chcialabym pojsc na sprawdzenie bo wiadomo, ze po dziecku zeby czesciej sie psuja. Dziekuje z gory za odpowiedzi

hej w ciazy i rok po urodzeniu dziecka nalezy ci sie opieka dentystyczna za darmo w ramach NHS, powinnas miec Maternity Exemption Card (dostaje sie papiery od poloznej, wypelnia, wysyla i przysylaja do domu) to w teorii w praktyce roznie to bywa, czasami trudno sie dostac do dentysty na NHS, czasami ci dentysci sa kiepscy. poza tym w ramach nhs masz podstawowe leczenie tylko np na tylne zeby plomby amalgamatowe. dentyste znajdziesz tutaj: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx kliknij na dentists i wpisz swoj kod pocztowy - wyswietli ci ktore gabinety dzialaja w ramach NHS. zadzwon i zapisz sie (jesli maja miejsca). mam nadzieje, ze pomoglam:)

Gość NOVAMAMA
Hej, bardzo dziekuje, tak, mam ta karte, umowie sie do dentysty, zobacze jak to tu jest...

Gość dlaczego kiepski dentysta
Ja zrobilam 3 zeby na NHS za free pokazlam tylko aplikacje o WTC..Mam przyznane 4 funty na tydzien .Jestem super zadowolona,przedtem jedzilam robic zeby do Pl i tracilam mnostwo kasy...:(

Ja poszlam z maja corka na wazenie do jednego z lokalnych sure start centres(jak miala ok 4 tyg) i tam akurat zaczepila mnie dentystka, wiec sie zajesrestrowalam, mala tesh. W grudniu ulamala mi sie plomba wiec umowilam sie na wizyte bez problemu, jak czekalam w poczekalni kazali mi wypelnic formularz, i zapytali czy place za swiadczenie to powiedzalam ze nie (nie musialam nawet pokazywac exemption card). Dentysta byl ok, znieczulenie nic nie bolalo, w dwadziescie minut i bylo po wszystkim. Szkoda ze jush mi sie darmowe swiadczenia skanczyly:(

Gość ale ale ale......
na slownik tez w domu nie ma?

Gość do pet
śmieszna jesteś z tym makaronizmem:P