Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Qucza

Pomoc z niemieckiego wejdź!!

Polecane posty

bardzo proszę o pomoc!!! mam do napisania e-mail a nie wiem jak mam się za niego zabrac: twoja kolezanka z niemiec zaprosiła cie na slub swojej siostry. napisz do niej e-mail, w którym: -podziekujesz za zaproszenie i zapewnisz,ze chetnie wezmiesz udział w tej uroczystości -zapytasz o wiek i zawód narzeczonego siostry -dowiesz się jak bedzie ubrana panna młoda i jaki prezent chciałaby otrzymać -zapytasz gdzie odbędzie się wesele i jaka jest przewidywana liczba gości.

Gość naataaaliaaaaa
danke fur eine ladung. ich hatte gern .. dalej sama:Pzrob

-podziekujesz za zaproszenie i zapewnisz,ze chetnie wezmiesz udział w tej uroczystości -zapytasz o wiek i zawód narzeczonego siostry -dowiesz się jak bedzie ubrana panna młoda i jaki prezent chciałaby otrzymać -zapytasz gdzie odbędzie się wesele i jaka jest przewidywana liczba gości. Danke fur deine Einladung :) Ich fahre gern. Ich finde das ist gute (okazja) zum treffen . Wie viele Jahre alt ist deine (narzeczony) und wie ist er Beruf ? To 2 pierwsze punkty ;) xoxo

dziewczyno to jest typowa rozmówka z podręcznika czy vademecum z niem. to znaczy, że zdajesz maturę z niem, a Ty chcesz , żeby ktoś Ci to napisał?? to się zapytam, kto na ustnej za Ciebie powie?

Z ksiązki alles klar 2a. nie przykładam się zbytnio do tego języka,tylko tyle co na sprawdzianach, więc nie umiem pisać takich rzeczy.

Gość a moze bys
sie troche wysilila i sama cos napisala ? Niby prosisz o pomoc a w zasadzie chodzi o odrobienie zadania. To nie jest pomoc. Nie lubie leniuchow !

nie ma rozmowek w 2a poza tym 2a to połowa materiału, nie matam na pewno rozmowek na taki poziomie

Słuchaj, ja poprosilam o pomoc, jezeli nie chcesz jej udzielić to chociaż nie komentuj. Akurat nie jestem leniuchem tylko jak mam zrobic coś czego nie umiem. Pomyśl racjonalnie.

moga byc bledy ale postaram sie:) Vielen Dank für eure Einladung:) Ich komme sehr gerne:) Ich kenne eigentlich den Freund von deine Schwester nicht! Ich Würde gerne wissen wie Alt ist er und was macht er berufkich? Hat deine schwester schon ein Brautkleid? Und was für ein Geschenk will sie bekommen:) Wan ist das uberhaupt und wie viele Gäste habt ihr eingeladen?

To jest wydanie wznowione więc są rozmowki maturalne, przecież sobie nie wymyśliłam.

to się poducz, będziesz mądrzejsza, a przy okazji zaczneisz sama zad odrabiać i przestaniesz tu śmiecić i d... zawracać.:O

Gość a moze bys
tak ! prosilas o pomoc a szukasz kogos kto odrobi za Ciebie zadanie domowe - to nie jest pomoc ! Ja moge pomoc ale nie bede za kogos odrabiac zadan domowych.

też się uczyłam na nowych wydaniach i nie ma tam takich rozmowek. poza tym osoba wyżej ma rację.

Ja Was nie rozumiem. Nie chcecie pisać mi tego to po co komentujecie tak obrazając mnie. Te rozmówki są, jezeli masz mozliwosc to sobie zajrzyj na strone 93. Dzięki nie chce zeby ją oszukali :)

Gość a moze bys
nikt Ciebie nie obraza , to Ty nas obrazasz. Widzisz , nic z tego nie zrozumialas co wczesniej napisalam.

To w jaki sposób mogłabyś mi pomóc?Np wypisać najważniejsze do tego słówka, mogłabym wtedy spróbować.

Gość a moze bys
Moge sprawdzic bledy , cos wytlumaczyc , poprawic itd. Robie to czasami tutaj , ale zawsze jest to pomoc z mojej strony. Gdy sama cos napiszesz , nawet z bledami , zawsze sie czegos nauczysz :D , bedzie to z korzyscia dla Ciebie. Absolutnie nie chcialam Ciebie obrazic. Ja tez kiedys chodzilam do szkoly i nie wszystkie przedmioty byly moimi ulubionymi.

Gość a moze bys
Jasne , ze mozesz :D

Hi Ola, danke fur deine E-mail.Ich habe schon lange nichts von Dir gehort. Danke fur deine Einladung. Ich fahre gern. Wo beruft deine Brautigam und wie alt ist er? Ich habe nachste Frage. Hat deine schwester schon ein Brauchtkleid? Und was fur ein Geschenk will sie bekommen? Wo ist das uberhaupt und wie wiele Gaste habt ihr eingeladen? Tschus, xyz

Gość a moze bys
Hi Ola, danke für Deine E-mail und die Einladung. Ich werde gerne kommen. Ich habe schon lange nichts mehr von Dir gehört. Was ist Dein Brautigam von Beruf und wie alt ist er ? Ich habe noch einige Fragen , hat Deine Schwester schon ein Brautkleid und was für ein Geschenk möchte sie bekommen ? An welchem Ort findet die Hochzeit statt und wieviele Gaste habt ihr eingeladen ? Liebe Grüsse - xxx

Gość a moze bys
moment , jest blad . powinno byc : Was ist Der Brautigam von Beruf und wie alt ist er ? Nie dein tylko der :)

Gość a moze bys
Popraw to koniecznie . :)