Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

fijołek- mi sie wyswietla ze ta strona o podanym adresie nie istenieje Co do zmarszczek to mi zwisaja i powiewaja..no naprawde:) zmarszczki to nie problem nie dla mnie...beda to beda:)

stres-stop na 100% od okresu , a u mnie zaczął sie dziś PMS , momentalna od rana zmiana nastroju, a tak bylo cicho i spokojnie ponad 2 tyg.! ehhh :(

Gość valerin mite
dobry jest??

Gość nikitka5.
hihihi wiem,że to mięso to najmniejszy problem w sumie :-)poobkrajalam zrobilam sos i już :-) Co do wyników to mi je lekarz już objasnił,ale ja glupia jestem i pwoiem wam że u lekarza się uspokajam a po wyjściu z gabinetu za jakies pol godzinki znowu mam stresa i od nowa przezywam :-(

na mnie dziala :) w ogole na mnie te ziolowe to dzialaja , cholera wie o co chodzi , to napiecie miesniowe u mnie znika jak łykne ! a velerin forte jest silniejszy , spie po nim jak zabita :)

Gość valerin mite
dzięki:)

Gość valerin mite
aha czyli ten mite jest slabszy od forte tak?

Gość mloda31
witajcie moze wy mi pomozecie jestem sama kiedys bralam leki na nerwice lekarz mi przepisal bo mialam mdlosci i po jedzeniu wymiotowalam teraz to wrucilo i niewiem czy mam znowu isc do psychiatry boje sie nawet wyjsc z domu zeby mi cos sie niestalo a w glowie mam taka pustke cos robie ale bez przekonania

a skad jestes ?? jak mogłabym to poszlabym z Tobą .... znam ten ból ! jak masz sie męczyc to wez kogos i idz po leki bo nie dasz rady ,,,,

heh no moze od okresu,ale tak dziwnie czuje na zoładku taki\"kwasny\"ból ale pewnie i te leki zrobily swoje, juz dzis nic nie jem jedynie sucharki, przez pare dni sprobuje ograniczyc ciezkostrawne potrawy,ale tak wogole to poczekam do jutra, bo moze to tylko stres przez to wszytsko co dzis sie tu na forum naczytalam co pisałyscie o chorobach:)

Gość nikitka5.
sluchajcie dopiszecie mnie do listy ?Mam 32 lata, wrocław Czy ktoś może mi polecić psychiatrę z Wrocławia który przyjmuje wieczorem ??Czy wogole jest ktoś taki ??

Gość mloda31
on da mi leki ale to jest strach ze cos mi ponich bedzie spie w dzien a wieczorami czuje sie lepiej tylko wypalam 40 papierochow

Gość Anielka11
Prosze napiszcie mi cos o tych dolegliwosciach zoładkowych ciagle mi niedobrze praelewa sie w brzuch i pali oraz ciągłe uczucie jakby mi sie chciało potwornie jesc .......POMOCY

Gość Anielka11
Młoda 31 mam pytanie jak sie objawiaja twoje dolegliwości ja jua mam dosyc od 3 miesięcy mnie to trzyma mam juz w głowie tylko ze to rak ....przez te dolegliwości wpedziłam sie w jeszcze wieksza nerwice ....

ludzie z tego forum mozecie sie nie podszywac ze swoimi problemami pod pomaranczowe nicki ???????/ smieszni jestescie !! i nie zadawajcie infantylnhych pytań !! bo to sie powtarza i jest nudne tak jak wy!!

Gość mloda31
psychiatra to przyjmuje prywatnie nieraz ale kasuje od 50 do 200 zl wez gazete i zobacz kto dzis przyjmuje

Gość mloda31
aga 81 -do kogo to sie tyczy myslalam ze mozna tu pogadac

Gość mloda31
czlowiek sie boi wszystkiego najlepiej by sie zamknal w czterech scianach nic niejadl tylko pil moze ja mam tak dlatego ze niemam nikogo jestem sama i zdaleka od rodziny

Gość fijołek-
http://kobieta.interia.pl/zdrowie/terapie/news/chcesz-poczuc-sie-lepiej,1144862 mam nadzieję, że zadziała. Nikitka, podwyższona billirubina moze być w przypadku obkurczenia przewodów żółciowych, a jak u ciebie ma być cokolwiek nie skurczone, jak Ty się tak strasznie stresujesz? Wielu ludzi ma też taką "urodę", więc nie bajaj się, bo pozostałe wyniki są w normie. A może bierzesz tabletki antykoncepcyjne, hem? one tez powoduja wzrost tego wskaźnika. Jak będziesz tak łazić po forach zdrowotnych, to wynajdziesz u siebie "symptomy" wszystkich chorób na świecie i rozkraczysz się psychicznie na amen :P(syndrom studentów medycyny). Ze strachu się Ci tam napina i boli wszystko. Uszy do góry :)

Gość fijołek-
No dobra, linka wkleić nie umiem, to podaję, co tam stoi: Chcesz poczuć się lepiej? Poznaj proste sposoby na dobre samopoczucie! się zestresowana, niezadowolona, zła? Oto kilka wskazówek, co robić, aby zawsze być radosną i szczęśliwą. To łatwiejsze niż przypuszczasz. Naukowcy wciąż badają procesy chemiczne zachodzące w mózgu. Interesuje ich, co się w nim dzieje, gdy jesteśmy zestresowani, i przeciwnie - w sytuacjach, kiedy czujemy się szczęśliwi i zadowoleni. Po latach badań doszli do wniosku, że nasz organizm sam potrafi sobie doskonale poradzić z pogarszającym się nastrojem. Musimy tylko pobudzić go do działania. Jeśli będziemy odpowiednio postępować, nasz mózg zacznie wydzielać tzw. hormony szczęścia. Są to: - endorfiny, dzięki którym przestajemy czuć ból; - serotonina - jeśli jej poziom we krwi jest wysoki, czujemy się doskonale: szczęśliwi, zadowoleni, spokojni i odprężeni. Oto sposoby na pobudzenie wydzielania hormonów szczęścia. Uśmiechnij się Gdy się uśmiechasz, napinają się mięśnie twarzy. Nerwy wysyłają sygnał do mózgu, który uwalnia endorfiny. Hormony te docierają do krwi i blokują receptory odpowiedzialne za odczuwanie bólu, likwidują też hormon stresu. Od razu czujesz się lepiej. A co zrobić, by mózg zaczął produkować serotoninę? Znajdź chwilę, aby przed lustrem poćwiczyć uśmiechanie się, nawet jeśli jesteś smutna czy zmartwiona. Twój mózg, gdy dotrze do niego obraz zadowolenia na twarzy, natychmiast będzie wydzielał serotoninę i poczujesz się szczęśliwa. Zjedz coś Nasza dieta ma ogromny wpływ na nastrój. Wiele osób, gdy są zdenerwowane lub przeżywają stresy, sięga po czekoladę. Od razu poprawia się im humor. Dzieje się tak, dlatego że czekolada zawiera tryptofan, substancję, która w naszym organizmie przekształca się w serotoninę (hormon ten ma właściwości uspokajające i kojące). Oczywiście, nie należy przesadzać. Wystarczy ok. 60 g czekoladowych słodyczy dziennie, aby mieć dobry humor. W przeciwnym razie możemy utyć, a to na pewno popsuje nam nastrój. Podobnie jak czekolada działają banany (najlepiej jeść dwa dziennie), jajka i orzechy. W nich także znajduje się tryptofan. O tym, czy jesteśmy zadowoleni i szczęśliwi, czy nie - decyduje także kwas foliowy. Wpływa bowiem na pracę systemu nerwowego i mózgu. Bierze udział w reakcjach chemicznych, których efektem jest powstanie hormonu szczęścia - serotoniny. Kwas foliowy można znaleźć m.in. w sałacie, szpinaku, marchwi, fasoli, chlebie z pełnoziarnistej mąki, soku pomarańczowym. Aby natomiast pobudzić mózg do wydzielania endorfin, należy jadać ostre potrawy. W przyprawach, przede wszystkim w chili, znajduje się kapsaicyna, która wyzwala endorfiny w mózgu. Lepiej natomiast ograniczyć jedzenie mięsa, które zaburza produkcję serotoniny. Rusz się Kiedy uprawiasz sport, biegasz, tańczysz, skaczesz, obciążasz różne grupy mięśni. Powinny więc boleć. Tak się nie dzieje, bo zakończenia nerwów, znajdujące się w mięśniach, wysyłają sygnały do mózgu, że należy złagodzić ból. W tym celu zostają uwolnione endorfiny. Dlatego nawet jeśli nie masz nastroju, by uprawiać sport, spróbuj się przełamać i pobiegaj albo przynajmniej szybko pospaceruj. Będziesz... szczęśliwsza. Jesli chodzi o czekoladę, to tylko czarna i jak twierdzi moja wszechmądra bratowa z 70% zawatością kakała ;)

Gość Anielka11
Aga-81 przepraszam jesli cos zle napisałam powtarzaja sie moje wpisy bo juz od paru dni pytam i prosze o pomoc ale chyba do was nie pasuje ja to juz nigdzie nie mam wsparcia myslałam ze tu znajde ale widocznie nie a jesli chodzi o pomarńczowe niki to powiem ci ze jestem taka idiotka jestem taka głupia ze nie potrafie sie zaczernic ale nie wiem czy tu kolor jesy wazny czy prosba o pomoc .Widocznie nigdy nie miałas takich dolegliwosci jak ja nie wiesz co znaczy od rana meczyc sie z mdłosciami jesc i ciągle czuć ssanie w zoładku pieczenie miec sraczke na okragło zreszta po co ja to pisze jak to i tak nikogo nie interesuje macie swoje tematy scisły zamkniety krąg i po co wam taka wariatka jak ja .

Gość Anielka11
młoda31 nie przejmuj sie to sie mnie tyczy a nie ciebie po prostu nie pasuje tu teraz to juz pozostało mi tylko zaryczec sie na smierc .

Anielka11 - ZADEN KRAG ZAMKNIETY!!! MOZESZ TU PISAC KIEDY CHCESZ:):):):) wariatki sa fajne:D NIE JESTES GLUPIA!!!!!wiesz , ze ja kiedys nawet nie wiedzialam jak sie wlacza komputer???no ale to dawno bylo:) jezeli masz taka potrzebe i potrzebujesz ,,porozmawiac ,, na forum to PISZ:):):)

anielka mozesz pisac:) adze chodzilo o to zeby nick zaczernic bo wtedy jest pewnosc ze pisze jedna osoba a jak sie ma nick pomaranczowy to latw mozna sie podszyc:)

wejdz forum strona glowna i tam zaraz jest opcja: "internautko zarezerwuj swoj nick" klikasz na to ustalasz haslo itp i jestes czarna:) ja ide po suchary i przed TV

Anielka11- nie rycz mi tylko tam, nie znam Twojego problemu bo dzisiaj po paro dniowej przerwie jestem tu ,ale zaraz poszukam Twoje wpisy:)

Gość Anielka11
jade na pogotowie bo nie dam juz rady albo zarzygam sie na amen

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować