Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

s.Herubina, wierz臋 Ci, modlitwa te偶 daje si艂e... ja np. kt贸rego艣 dnia przysz艂am do domu strasznie zm臋czona... by艂am s艂aba (nie wiem czemu...) i przed oczami mia艂am jakie艣 kropki, obraz mi falowa艂, mysla艂am, 偶e zwariuje... wiem, taka b艂ahostka... ale zamkn臋艂am i oczy i w艂asnymi s艂owami si臋 pomodli艂am. Otworzy艂am je i ju偶, nic! Nic mi nie falowa艂o przed oczami, rzadnych \"zak艂贸ce艅\". :) Herubino, a jak d艂ugo si臋 modli艂a艣 z pro艣b膮 o uzdrowienie...?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 s.Herubina
modli艂am si臋 juz przed swieceniami 2lata o zdrowie, teraz to juz 15lat czuje sie dobrze .

Udost臋pnij ten post

s.Herubino witamy serdecznie na blogu, fajna odmiana, jestesmy ciekawi jakimi oczyma siostra patrzy na 艣wiat. takie duchowe wsparcie nam sie przyda, chcia艂abym aby wszystkie tu dziewczyny bardziej sie szanowa艂y, jestem tu od niedawna a widze, 偶e od jakiego艣 czasu jest tu pewna grupa dziewczyn kt贸ra nie lubi nowych. prosze o modlitw臋 za nas, bo my mamy sie wspiera膰 w naszej chorobie.

Udost臋pnij ten post

Ze wzgl臋du na to, 偶e wi臋kszo艣膰 pomara艅czowych (oczywi艣cie nie wszystkich) robi sobie tu 偶arty, podejrzewa艂am, 偶e i teraz kto艣 robi sobie 偶art, ale ju偶 wiemy, ze jeste艣 Herubino prawdziw膮 Zakonnic膮, bardzo nam mi艂o, 偶e do艂膮czy艂a艣 do naszego grona. :) Mo偶e lepiej by by艂o, jakby艣 zaczerni艂a sobie nick. :)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny to nie jest takie wszystsko rozowe, jak ja patrze na rzeczywistosc -przez modlitwe-dla mnie to chleb powszedni. Pracuje u nas w zakonie w papierach to i dostep mam do internetu . Niby to nasz zycie zakonne spokojne ,zamknieta za wielkim murem a wcale tak nie jest. Nas dotyka g艂ebiej ludzkie cierpienie,krzywda...pewnie ze sie modle o zdrowie wszystkich cierpiacych i tych zmagajacych sie z nerwic膮 , bo to choroba duszy i cia艂a,. Ja polecalabym spowiedz ale dla was to nie na dzisiejsze czasy. Spowiedz tak przed Bogiem waszych problemow co was gn臋bi膮 . Moze cos jeszcze napisze.Teraz to ja ide sie szykowac na modlitwe o 15.

Udost臋pnij ten post

Przepraszam za to niedowierzanie, ale cz臋ste s膮 tu przypadki 偶art贸w, kpin i podszyw贸w pod inne osoby... ale kto by sobie 偶artowa艂, 偶e nale偶y do zakonu... Twoje uwolnienie si臋 od nerwicy Herubino jest dowodem, 偶e modlitwa daje bardzo du偶o w walce z chorob膮 a mo偶e by膰 i g艂贸wnym lekarstwem na ka偶d膮 chorob臋... zar贸wno zwi膮zan膮 z dusz膮/psychik膮 jak i cia艂em. pewnie nie przyjmowa艂a艣 lek贸w, nie chodzi艂a艣 do psychologa... bo i po co. To Jezus Ci臋 uzdrowi艂... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybia
dziewczyny , a co trzeba zrobi膰 偶eby sie zaczerni膰?

Udost臋pnij ten post

na stronie g艂ownej jest \"internautko, zarezerwuj sw贸j nick\", tam wchodzisz i ustawiasz sobie nick i has艂o i gotowe

Udost臋pnij ten post

Witajcie ! ??? teraz to sie robi towarzystwo wzajemniej adoracji powoli, Ja jestem nie praktykujaca katoliczk膮 i nie pomaga mi modlenie si臋 w niczym niestety, nie uspokaja a sama doktryna ko艣cio艂a pozostawia wiele do rzeczenia wzgledem biblii wiec moze lepiej nie b臋de si臋 wypowiada艂a bo zostan臋 usunieta z forum. Podej艣cie pt. \"B贸g jako pr贸b臋 zsy艂a nam nerwice abysmy sie modlili o wyleczenie i nas wtedy nas uzdrawia\" mas艂o ma艣lane, to jako艣 do mnie nie przemawia. Wed艂ug mnie jak ktos ma du偶膮 si艂e woli, wiar臋 w cos co daje mu szcz臋艣cie i poczucie bezpiecze艅stwa i wsparcie to moze wyleczyc si臋 i modleniem jak i wachaniem r贸偶 ale jak problem jest g艂臋bszy to niestety sama modlitwa nie wystarczy : jakby tak by艂o to 偶yli by ci wszyscy o zdrowie kt贸rych si臋 kiedykolwiek modlilismy. Wszystkiego nie da sie prze艂o偶yc na Boga, ja rozumiem s. Herubina tak dzia艂a bo jest zakonnic膮 ale chyba teraz nie rzucicie lek贸w i terapii i nie po艂o偶ycie sie krzy偶em w najblizszym ko艣ciele z nadzieja 偶e samo przejdzie... ? Ka偶da przesada rodzi fanatyzm niestety. Gdyby B贸g nie chcia艂 abysmy sie leczyli nie by艂oby medycyny..... JA WIERZE W BOGA! Ale jestem realistk膮 i jak sami nie b臋dziemy nad soba pracowac to nam z g贸ry nie skapnie !!! Aby modlitwa taka oczyszczaj膮ca mia艂a sens musi byc g艂臋bok膮 niejako rozmow膮 z Bogiem a nie powtarzaniem wyuczonych modlitw z ksi膮偶eczki. Reasumuj膮c ten m贸j pewnie ostatni wpis - Drodzy Nerwusowicze spokojnie prosze bez ekscytacji z tym skokiem w szale艅stwo modlitw, pospiech w zmianie myslenia nie jest nam wskazany, wszystko powoli, wiara czyni cuda wiem ale pracowac nad soba tez trzeba. S. Herubina jak pisze siedzi w papierach w Zakonie i sie modli i o wiele bardziej bol膮 j膮 krzywdy 艣wiata, taaaaaaaak a my mamy dzieci, kt贸re choruj膮, maj膮 potrzeby, mamy kiepskie prace, odpowiadamy za wszystko, sami musimy podejmowac nie艂atwe decyzje, kupic rzeczy na kt贸re nam nie starcza i zmie艣cic si臋 z tym wszystkim w 24h i jeszcze sie wyspa膰. Nasze 偶ycie jest po stokro膰 trudniejsze ni偶 kontemplacja i ogr贸d oraz modlitwy za cudze cierpienia. Sorry ale to do mnie nie trafia ... zupe艂nie. pozdrawaim Was i chyba tu juz nie zajrze ...... to forum naprawde leci ze skrajno艣ci w skrajno艣c !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milkilkilkilk
Bog nas stworzyl doskonalymi.tak?na obraz i podobienstwo swoje .tak?chorujemy na rozne choroby i oddajemy sie rece lekarzy aby poprawili dzielo Boga? czyli zeby naprawili wadliwy egzemplarz:O...... nie rozumiem tego niestety..... gdzie tu sens?

Udost臋pnij ten post

Postanowi艂am w ko艅cu napisa膰 na tym forum bo zacze艂am w ko艅cu si臋 leczy膰. m贸j stan by艂 fatalny , spowodowany po cz臋艣ci ci臋偶kimi prze偶yciami jak i tym, 偶e zawsze by艂am bardzo nerwowa. Nerwob贸le miewam od 10 lat, stany depresyjne te偶 nie s膮 mi obce, ale dopiero teraz jestem w stanie stwierdzi膰 偶e co膰 szwankowa艂o. mama kaza艂a mi p贸艣膰 do psychologa, ten do psychiatry, dosta艂am Luxana 1 raz dziennie i Neurol dora藕nie. mam nadzieje 偶e wyjde z tego do艂a i zaczne my艣le膰 o 偶yciu z nie o chorobach. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Co nie zajrz臋, to skrajne emocje! :) I to mi si臋 podoba w tym forum! :D Ja w Boga wierz臋 i wierz臋 w to, 偶e modlitwa mo偶e pom贸c. Jednak wierz臋 tez w to, 偶e mo偶e pom贸c medytacja, rozwa偶anie czy samo studiowanie Biblii, Koranu czy Tory. Nerwica jest stanem umys艂u, wiec odpodwiedni trening umys艂u, mo偶e t臋 chorob臋 wyeliminowa膰. Szanuj臋 zar贸wno ateist贸w, jak i wyznawc贸w r贸偶nych religii, chocia偶 musz臋 przyzna膰, 偶e mam ma艂o zrozumienia dla nieracjonalnych jak dla mnie osobi艣cie wierze艅 - np. Ko艣ci贸艂 Scjentologiczny. Nie mam tym samym absolutnie nic przeciwko bytno艣ci na forum ateist贸w i wyznawc贸w r贸偶nych religii. Jedyne czego mog臋 si臋 czepi膰, to 偶e siostra winna nazywa膰 si臋 CHERUBINA, a nie HERUBINA. Tylko pewnie imi臋 zakonne ma ca艂kiem inne, 偶eby nie by膰 rozpoznan膮. Reasumuj膮c - Auroro - skrajno艣ci s膮 wpisane w nasz膮 chorob臋. :) Zawsze mo偶na o nich podyskutowa膰. Aniese witaj na forum. Ciesz臋 si臋, ze zacz臋艂a艣 si臋 leczy膰. Ja obecnie te偶 mam 艣wiadomo艣膰 w艂asnej choroby, bo wcze艣niej nie mia艂am poj臋cia 偶e moje dolegliwo艣ci s膮 z g艂owy. Mam za to kole偶ank臋, kt贸ra podobnie jak ty miewa nerwob贸le i obni偶ony nastr贸j. Ci臋偶ko mi dotrze膰 do niej w taki spos贸b, 偶eby jej nie urazi膰, a jednocze艣nie pom贸c. W jaki spos贸b ty trafi艂a艣 do psychiatry? Ja dzi艣 bardzo p贸藕no wr贸ci艂am z pracy. Czasem jest lu藕niej i mo偶na odetchn膮膰, a czasem nie da si臋 nawet wyj艣膰 do toalety. Jak to w 偶yciu. :P Powiem wam jednak, ze dodaje mi si艂 艣wiadomo艣膰, 偶e zawsze mog臋 co艣 zmieni膰, 偶e mog臋 co艣 zrobi膰 ze swoim 偶yciem. :) 呕ycz臋 Wam dziewczyny mi艂ego wieczoru. Studentkom - zaliczonej sesji, m艂odej mamusi spokoju i relaksu, pracuj膮cym przypominam, 偶e nied艂ugo weekend, a dla wszystkich du偶o du偶o ciep艂a. :)

Udost臋pnij ten post

Czy te偶 uwa偶acie, 偶e pozbycie si臋 kompleks贸w w pewnym stopniu u艂atwia leczenie wszelkich stan贸w nerwicowych i depresyjnych...? No... u艂atwia w sensie, 偶e cz艂owiek po prostu pozby艂 si臋 kompleksu i jest szcz臋艣liwszy... A to ju偶 dobra droga... Kobitka sie odchudzi, jak sta膰 j膮 na zabieg to poprawi sobie nos... :D p贸jdzie na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki itp. ;) Takie d艂ugie przygn臋bienie z powodu wygl膮du te偶 nie dzia艂a dobrze... cz艂owiek siebie krytykuje, zamyka si臋 w sobie, stara si臋 ukrywa膰 jako艣 to co go tak gn臋bi... oczywi艣cie nie mo偶na przesadza膰 z jakimi kolwiek poprawkami urody, kupowaniem ciuch贸w... ale zawsze np. poprawka nosa, kt贸ry denerwowa艂 nas od lat mo偶e spowodowa膰, 偶e np. odzyska si臋 pewno艣膰 siebie... :) Od razu jaka艣 dobra odmiana...;)

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 Tosiu... :D Ciekawe, czemu tak szybko dojrza艂am, cho膰 mam dopiero 15 lat i ok. 8 miesi臋cy... :)

Udost臋pnij ten post

Masz Kokosanko racj臋, ale tylko do pewnego stopnia. Wszystko o czym piszesz, poprawi humor, mo偶e nawet na d艂ugo, ale je偶eli kompleksy s膮 g艂臋boko zakorzenione, to nawet po \"naprawieniu\" zostaj膮 w psychice na d艂ugo, je偶eli nie na zawsze. Dam ci sw贸j przyk艂ad. By艂am grubym dzieckiem i nastolatk膮. Teraz mniej lub bardziej mieszcz臋 si臋 w \"normie\". Jednak w g艂owie zosta艂am gruba, nadal cz臋sto tak si臋 postrzegam i oceniam. Nie jest 艂atwo \"wykorzeni膰\" co艣 z siebie.

Udost臋pnij ten post

Wiecie co, ostatnio odwa偶y艂am si臋 powiedzie膰 mamie o tych dziwnych uczuciach odlatywania... ona mi powiedzia艂a, 偶e te偶 tak mia艂a... ciekawe czy to zmy艣li艂a, by mnie pocieszy膰... Jej ojciec (czyli m贸j dziadek) zmar艂 jak by艂a nastolatk膮... nie w膮tpi臋, 偶e mog艂a mie膰 wtedy jak膮艣 "przelotn膮" nerwic臋... hmm, przelotn膮? Mo偶e jej to min臋艂o samo... jednak po tylu latach, jak juz mia艂a swoje dzieci, mnie i brata o 10 lat starszego ode mnie, zachorowa艂a na depresj臋... by艂a ona spowodowana trudna sytuacj膮... mama chyba nie mia艂a jeszcze dobrej pracy a m贸j tata nie mia艂 takiej normalnej pracy... malowa艂 obrazy. Obecnie teraz te偶 maluje a dodatkowo pracuje jako nauczyciel rysunku. :) Mama leczy艂a si臋, i podobno ju偶 si臋 wyleczy艂a, no ale taka nerwowo艣膰 zosta艂a... cz臋sto bierze krople nasercowe, tabletki nasenne itp.... A i chcia艂am sie Was spyta膰... bo cz臋sto przed jakim艣 stresuj膮cym dniem wieczorem gdy siedze w 艂贸偶ku i czytam gazety nerwy daj膮 mi sie we znaki... jest mi niby zimno, trz臋s膮 mi si臋 raczej tylko nogi, ale nogi mam gor膮ce i rozpalone. :D Dodatkowo jeszcze co艣 ze strony 偶o艂膮dka: nadmiernie mi si臋 odbija i czuj臋 jak膮艣 ci臋偶ko艣膰 na 偶o艂膮dku... i przez to 偶e tak powiem uzale偶ni艂am si臋 od aviomarinu (lek na podr贸偶, gdy jest niedobrze). Co prawda nie jest mi wtedy niedobrze, bior臋 膰wiartk臋 i szybciej zasypiam, bo inacze ca艂y czas bym my艣la艂a, 偶e mi si臋 zrobi gorzej i obudz臋 si臋 bo mi si臋 zrobi niedobrze. To jest g艂upie... ten aviomarin tylko niszczy mi 偶o艂膮dek... a przecie偶 i zasn臋艂abym na pewno bez niego. :O To pewnie dzia艂a na zasadzie, 偶e wierz臋 w to, 偶e on mi pomo偶e, i 偶e tylko w艂a艣nie ten aviomarin... :O W og贸le te odbijania to te偶 nerwicowe... przed jakim艣 stresuj膮cym dniem w艂a艣nie tak mam: trz臋s膮 mi si臋 nogi, odbija mi si臋, i chodz臋 co 5 minut zrobi膰 siku. ;) Po wzi臋ciu tego aviomarinu po ok. p贸艂 godzinie zasypiam... bo wierz臋, 偶e on mi pomaga. Ale to przecie偶 nie 偶o艂膮dek tylko nerwy... kt贸re na niego jako艣 dzia艂aj膮... przecie偶 nie b臋d臋 do ko艅ca 偶ycia tak bra膰 tego aviomarinu tylko z tego powodu, ze mi si臋 odbija i ci臋偶ko mi na 偶o艂膮dku... :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asisiko
kokosanka, matko!!!! ja bym swoje dziecko z takim czym艣 ju偶 dawno pos艂a艂a do lekarza... :O

Udost臋pnij ten post

Witajcie!Od poniedzialku prawie mnie tu nie bylo, nie bede wam smecic dlaczego ale powiem krotko bylam wkurzona doslownie na wszytsko nawet na mala pierdole:(chodzilo glownie o to ze mam sesje powinnam miec spokoj zeby sie uczyc a tu mi niekorzy dupe zawracali i dolowali jeszcze:/Mialam dosyc... ale to dopiero poczatek jeszcze 4 egzaminy przede mna ehhh postaram sie od jutra zmienic tzn nie byc taka zla na wszytskich:) zaraz nadrobie to co napisalyscie od wczoraj:)

Udost臋pnij ten post

mnsd zagladasz tu jeszcze? pisalas o zespole jelita drazliwego powiedz koniecznie o tym swojemu chlopakowi zobaczysz ze bedzie ci lzej, przeciez to ludzka fizjologia wyproznianie sie na pewno zrozumie:)Ja mojejmu powiedzialam i tez mi bylo lepiej bo on chyba sam to ma:) kokosanko a wiec neonerw ma racje ze egzaminy na studiach to nie jest przyjemnosc bo np ja mialam tak ze najgorsi wykladowcy lub cwiczeniowcy uczyli glupich przedmiotow nieraz malo potzrebnych w zyciu!!!Wogole polowa przedmiotow na studiach jest nie potrzebna...jestesmy zacofani jak nie wiem!!!!!!!Mowie ci katasrrofa!! Po drugie mozesz sie nauczyc i nie zdac,albo nienauczyc sie i zdac, loteria. Ale prawda jest ze studia to najpiekniejszy okres w zyciuu:) basiu, zdrowko,studentkaIIIroku i nie wiem kto tam jeszcze studiuje,ale mam nadzieje ze damy rade:!!! basiu na pewno bedzie dobrze, trzymamy kciuki za dzidzie:) sybia, aniese witajcie:)

Udost臋pnij ten post

kokosanko aviomarin ma chyba jakas substancje co usypia lekko(kiedys bralam przed podroza bo raz mi sie zrobilo niedobrze jak bylam mala i myslalam ze mam chorobe lokomocyjna a potem jezdzilam juz bez i bylo ok:) niepowinnas go brac, jezeli chcesz dobrze spac to zaparz sobie dwie torebeczki melisy abo kup sobie jakies ziolowe tabletki na uspokojenie!One na pewno nie zaszkodza!!!!! a aviomarin...no lepiej nie bierz, radzilas sie lekarza w sprawie tych twoich wieczornych nerwow? albo mowilas mu co bierzesz?Mowie ci jak nie probowalas jeszcze ziolek to idz jutro do apteki i kup i zobacz jak ci bedzie sie spalo:)ok??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do kokosanka i ludzi z topiku.
dziwie sie ,偶e 15latka nie zajmuja sie rodzice , tylko to dziecko szuka wsparcia na forum -szok! dziewczyno ty rozmawiaj z rodzicami o swoich problemach ,jezeli tego teraz nie rozwiazesz to bedziesz miala przesrane 偶ycie-nerwica i natrectwa dopiero sie u ciebie rozwina jak dorosniesz i pojawia sie na twojej drodze naprawde powa偶ne problemy a stres bedzie nie ma艂y. dziecko ,bo nim jestes nawet pe艂noletnia nie jestes ty idz 偶alic sie do rodzic贸w. A wy ludzie doro艣li nie dostrzegacie ,ze piszecie z niepe艂noletnia osob膮 ??? pisala , ze ma 15lat to tak jak byscie pedofilami byli !!! Szok!!!

Udost臋pnij ten post

rodzice czesto nie rozumieja problemow dzieci lub nie maja czasu bo musza ciezko i dlugo pracowac, ja np nie potrafie rozmawiac o moich problemach z rodzicami bo mnie tego nie nauczyli:( mam nadzieje ze ja nie popelnie tego bledu u swoich dzieci!!tu apel do rodzicow: uczmy dziecmi rozmawiac o problemach juz od malego dziecka bo potem moze byc za pozno:(

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰