Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pacynka-przytulanka

Teraz ja !!!!

Polecane posty

no to ten efekt troche mi dał czadu i zjadłam naleśnika z nutellą na obiad:) ale co mi w domu rzadko jestem to może się zdarzyć;) teraz ide silnie kalorie spalać sprzatając pokój:) 3majcie się)

hej dziewczyny! jak tam? mi te dwa dni coś ciężko wyjdą, w domu jestm tocały czas takie dobroci, że trudno się opamiętać, ale jutro postaram się już nie ulegać a od poniedziałku powrót do rygorystycznej dietki:)

Hej ja waśnie wróciłam z rodzinnego obiadku i no cóż poległam. Bo prócz kawałka mięska i trochę zupki zjadłam jeszcze sporo suszonych bananów:( A mogłam ich nie jeść i byłoby wszystko w porządku.

na to wyglądą że czas \"świateczny\" jest od świętowania, został tylko jutrzejszy dzień. dziewczyny nie załamywać się! lepiej, gorzej jutro będzie, a od poniedziałku znowu zaczynamy starania o szczupłą sylwetkę:) Ja jak większość rzuciłam na luz i samo się wybieram na piwko:) może nawet i więcej niż jedno:)

oj, sama do siebie mam pisać? ale może chociaż ktoś czyta:) wczoraj to pobiłam sama siebie, ale przynajmniej odechce mi się alkoholu na dłuższy czas:) JUz po śniadaniu jestem zjadłam sobie 2kanapki, i jeszcze chwilka i serek wiejski sobie zjem:) Mam nadzieję, że w koncu któraś się odezwie:)

ojjjjj .... przeginam :( a to zjadłam kawałek pizzy, a to kawałek ciasta, a to spaghetti, a to popijam 2 dzień malibu z sokiem pomarańczowym - jutro będę się wściekać buuuuu ..... Najgorsze jest to, że ja nawet nie \"bywam\" głodna - wszystkie smakołyki - zjadam z czystego, niepohamowanego łakomstwa :(, ale tak lezą i patrzą na mnie .... kasiadw1 - jestem w szoku, że w 3 tygodnie schudłaś aż 6 kg - ja marzę, by w 3 tyg. schudnąć choć 3 - no, ale jak tak dalej pójdzie - nie ma o czym marzyć. Od jutra znów zaczynam walczyć z kilogramami.

hej! przed wyjazdem do szkoly chciałam jeszcze się zważyć, ale stwierdzam że to nie ma semsu, jeszcze siedzę sobie w domu i cini-minis jem;/ taka chęć mnie naszła, ale cóż za 2 godzinki mam autobus i się skończy podjadanie i wszystko:) a następne ważenie za ok 2 tygodnie:) pozdrawiam:)

Dziś zaczynam kolejny (3) tydzień diety - efektów wagowych u mnie nie ma - no, ale sama jestem sobie winna. Muszę wybrać sie na zakupy spożywcze i pomyśleć nad jakimś dietetycznym jadłospisem. Chyba mam jakiś kryzys ....

No to pomyślałam - nad dietetycznym jadłospisem ... ehhhh zła jestem na siebie :( cały weekend nie jadłam sałatki z majonezem, czy pieczonego kurczaka w bułce a dziś przyszła pora na nieudaną walkę z łakomstwem - oczywiście poległam. Na kolację zjadłam mix : 1/2 joguru naturalnego (dużego) z jabłkiem startym (taki mus) - postaram się, nic więcej dziś nie jeść. NIE NIE NIE PODDAM SIE !!! nie tak szybko :) albo i wogóle nie :)

No ja dzisiaj już po rannym łakomstwie silna byłam, jak zjadłam cini-minis tak do tej pory nic:) i nawet głodna nie jestem:) Jutro już stanowczy powrót di dietyki:) żadnych słodyczy!, nawet już zdrowe zakupy zrobiłam, i blender przywiozłam, będę zupki robić:) a tak wogóle wiecie jak można zrobić np zupe- krem z fasolki szparagowej? wiadomo że nie zabielana, ani na zasmażce, ale co dac?

Hej kobitki:) ja juz kawusie piję i zaras sniadanko i do szkoły. mam nadzieję, że po "ciężkim" weekendzie nie poddacie się i dalej będziemy się wspierać:) Miłego dnia!:D

Ja też już po śniadanku : 1/2 serka wiejskiego, 1 kromka chleba żytniego (rewelacja prosto z pieca), 1/2 pomidora. Wczoraj miałam kiepski dzień, jeszcze wieczorem wcinałam musli :(, ale każdy dzień przynosi szansę, że uda się wytrwać w swoich postanowieniach, więc do dzieła :).

Na 2 śniadanko zjadłam : jabłko, na obiad: 1 szkl. pełnoziarnistego makaronu z duszonym na łyżeczce masła mixem : 5 pl. wędliny, 1/2 papryki, 1/2 cebuli, sos sojowy oraz sałatka z czerwonej kapusty --- zaraz pęknę. Na podwieczorek planuję jogurt naturalny z jabłkiem. Byłam dziś na warzywniaku i obok standardowych zakupów owocowo-warzywnych, kupiłam cykorię (polecaną w dietach) - ohyda !!!! wszystko poszło w kosz. Chcę Wam polecić najnowsze \"Naj\" (gazeta za całe 1 zł) - jest tam obszerny artykuł (także przepisy, propozycje na wszystkie posiłki np: jakie produkty wybierać na śniadanie a jakie na kolację) ad. odchudzania. Napiszę kilka cennych rad, może sama w ten sposób je przyswoję :), ale naprawdę szczerze polecam Wam ten numer \"Naj\" - sama tez kupiłam pod wpływem rady i bardzo mnie to cieszy. 1) najważniejsze jest białko w diecie (...) 2) dużo pić 2) unikać cukru i węglowodanów 3) jeść produkty z błonnikiem 4) nie można eliminować tłuszczu 5) jeść śniadanie 6) obiad prze godz 15:00 7) kolacja powinna być bogata w błonnik i białko 8) nie nabierać się na produkty light wszystko to znajduje rozwinięcie w gazecie i wiele innych rad.

elo:) ja samo kolacje jej, 2małe jabłuszka;) dzisiaj bylam na szoleniu i jeszcze jutro idę a w czwartek mam mieć egzamin i jak pójdzie dobrze to od piątku zacznę pracować:) zajęcie niby dodatkowe, ale jak dla syudenta każdy grosz jest ważny:) pacynka-przytulanka jak możesz napisz coś więcej odnoścnie tego artykułu, bo kupić nie wiem kiedy mi się uda a chętnie bym coś więćej na ten temat chciała wiedzieć:)

kasiadw1 - dużo tego, artykuł jest dość długi i myślę, że mądrze napisany - postaram Ci go streścić, ale na pewno nie oddam tego - tak dobrze. Autorka napisała, że ważne jest jedzenie 5 posiłków dziennie, by \"rozruszać\" organizm, tak by nie uczył się, nie uzależniał od odkładania sobie zapasów. ad.1 białko spala tłuszcz - dlatego jak najwięcej powinno go być w diecie (...) ad.2 duża ilość płynów oczyszcza organizm z toksyn, oszukuje żołądek ad.3 ograniczyć spożywanie produktów wysokoprzetworzonych - białego ryżu, pieczywa .... (już kiedyś o tym pisałam) ad.3 jeść produkty z pełnego przemiału : ciemny makaron, pieczywo ... (o tym też) ad.4 najpoważniejszym błędem jest eliminacja tłuszczu w diecie - zawsze skazuje to na efekt jo-jo, nie pozwala przyswoić witamin, zaburza gospodarkę hormonalną, ...autorka pisze jak i jaki tłuszcz używać ad.5 śniadanie ustawia poziom przemiany materii, to podstawa ad.6 obiad - bogaty w weglowodany - ryż/makaron/kasza (ciemne) do tego porcja mięsa/ryby, porcja warzyw gotowanych/surowych ad.7 kolacja b+b pomaga spalać w nocy tłuszcz ad.8 produkty light z hipermarketów są oszustwem - prawdziwe są jedynie w sklepach ze zdrową żywnością Można robić \"dzień oszusta\" jeść wszystko z umiarem np. 1 ciacho a nie 3. Kasiudw1 - nie bedę przepisywać art. każdy z tych punktów zawiera rozwinięcie z przepisami, jeśli nie kupisz gazetki a będziesz miała pytania napiszę.

dziekuję Ci:) jutro może zmobilizuje się na przerwie między zajęciami i podskoczę do kiosku. zaras chyba spać się położę, bo jakoś ciężko mi się siedzi, a tak wogóle zadowolona jestem z dzisiejszego dnia, twadra byłam w postanowieniu i nawet głodu nie czułam:) Jutro nowy dzień, nowe wyzwania i już2 i ostatni dzień szkolenia:) do jutra:)

hej;) Ja już po sniadanku, zjadłam kanapki z wasą, pomidorkiem, cebulką, szynką i kapusta pekińska:) teraz trzeba sie do szkoły zacząć szykowac;/ oj nie chce się bo za oknem nie bardzo pogoda:( a jak tam u was? pozdawiam

pacynka-przytulanka coś mi się wydaje że tylko we dwie zostałyśmy, ale mimo tego nie poddamy się:) Będę pod wieczór. pa

No niestety - ale my nie możemy się poddać :) pisz jak najczęściej - wierzę jednak, że koś do nas dołączy. Tobie zostało tylko 4 kg (fajny suwaczek :) ja nie potrafię wkleić) - mam nadzieję, że Ty tez nie opuścisz tego topicu - zaraz po osiągnięciu wyniku.

na 2 śniadanie zjadłam: jabłko, obiad : sałatka :10 dkg wędliny, sałata lodowa, 1/2 papryki, 1/2 pomidora, przyprawy w tym papryka suszona do tego 2 wasy. Oglądałam fajny program na tvn style i jestem w szoku (może nie jest to dietetyczne pisanie o tym) że sałatka z kurczakiem w Mc Donaldzie ma więcej kcal niż cheeseburger - a ja zawsze sałateczka, ze niby mniejsze zło :(

hej:) ja już po dzisiejszej racji żywnościowej;) na 2sniadanie zjadłam w szkole kanapke z razowca do tego wędlinka plaster pomidora i liśc kapusty pekińskiej, później jabłko, a teraz na kolację serek wiejski z liściem kapusty pekińskiej, 1/4 papryki czerwonej i przyprawy:) do tego zrobiłam dzisiaj chyba z 5km szybkim marszem;) i te spacery zapowiadają mi się codziennie:) ale z tego to się cieszę;) Jutro mam egzamin i jak zaliczę to będę pracować:) cieszę się strasznie bo wiadomo, że dla studenta każdy grosz jest ważny:) buziaki:D

No to Kasia trzymam jutro kciuki :) U mnie kiepsko - wierzę w idiotyczną zasadę, że \"jaki poniedziałek - taki cały tydzień\" - ja w poniedziałek podjadałam i tak mi już zostało :( - mam jakiś kryzys ... mierne efekty w odchudzaniu jakoś mnie nie motywują dodatkowo ... Na podwieczorek zjadłam : słodki jogurt, starte jabłko wszystko posypane łyżeczką musli. Na kolację: 4/5 pieczywek chrupkich, cieniutko posmarowanych masłem (po cholerę ?!) z rzodkiewką (ok 10 szt.) - jakby tego było mało - dokończyłam po dziecku kanapkę z białego chleba z masłem i jajko ehhh do tego wszystkiego herbata z cukrem. Ja też mam nadzieje, że to koniec mojej \"dziennej racji żywnościowej\"

samo wróciłam ze sklepu i mam zamiar jutro zrobić zupe- krem z fasolki szparagowej:) kupiłam fasolkę mrożoną, pietruszkę, marchew, cebulę czerwoną i jak to zrobie na kostce warzywnej z przyprawami to będzie dobre? bo nie chcę zabielać, a tak mi się chce zupy, a do 11 jestem w domu to tak na 2sniadanie. Chyba że masz może jakiś inny pomysł aby udoskonalić tą zupę?:)

kasiadw1 - nigdy nie robiłam tego typu zupy, więc nie potrafię Ci pomóc -ale poszukaj na czarnej oliwce - jest tam wiele fajnych przepisów Nie musisz odpowiadać, choć możesz zaspokoić moją ciekawość :) co studiujesz?

dziennie zarządzanie i marketing a zaocznie politologię, nie jest źle;) a wracając do tematu z naj o jakim wspominałaś to dzisiaj w tesco jak byłam to przejrzałam sobie ta gazetę, ale nie kupiłam bo wczoraj czytałam dokładnie ten sam artykuł na stronie dieta.pl, tam ogólnie sporo jest takich samych artykułów jak w naj odnoście zdrowia i urody.

Hej! standardowo o tej porze siedzę i kawkę popijam zazwycaj robię tak, że pk kawie a przed śniadaniem idę się kapać i tak co 2, 3 dzień wykorzystuje fusy z kawy na peeling, do tego 2 razy dziennie krem antycellulitowy i to na prawdę działa:) Stosuję to jakoś od początku września i na nogach prawie już nie widać celulitu, a miałam ogromne bruzdy, jeszcze jak uda mi sie dotrzeć do celu to będę mogła nosić krótkie spodenki:)

Kasiadw1 - przypominasz mnie z okresu studiów :) 2 kierunki, permanentne odchudzanie (tyle , że wtedy widełki wagowe były inne 50-55 kg :(), jakaś dorywcza praca - to był cudowny okres ehhh ... :) Ja kończę śniadanie - coś ostatnio brakuje mi słodyczy, co nadrabiam miodem. na śniadanie mam: 1 grahamkę, z chudym twarożkiem, polanym wspomnianą łyżeczką miodu (tylko 23 kcal a ile przyjemności) - do tego kawa z mlekiem i jest super. Przypomniałaś mi o portalu dieta.pl i chętnie aktualizowałam tam swoje konto - nie wiem tylko jak wejść w czynności spalające tłuszcz - jak marsz, mycie naczyń itp,. - kiedyś coś takiego było ... jakoś dziwnie tam teraz. Dane już wypełniłam i będę obserwować wykresy :).

50 kg no nie wim czy dobrze bym wyglądała, ale jak już osiągne mój cel to pomyślę co dalej, ostatnio nawet mój chłpak mi powiedział, że za bardzo żebra mi widać i kości już mi wystają. ja na tej stronie najczęściej czytam artykuły, ale jeżeli chcesz zobaczyć ile kcal spaliłaś to musisz sięzalogować i wejść po lewej stronie w \"dzisiaj spolone\" i już wybierasz czynności jakie chcesz:). ja teraz silnie szukam przepisu na zupę, ale cos ie mogę znaleść i chyba zrobię według własnego uznania:)